r
Nosalty Logó

Choco-Coco süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Choco-Coco süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztaréteghez

A habréteghez

Összesen 564 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztaréteghez

A habréteghez

Összesen 6759 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztaréteghez

A habréteghez

Összesen 353 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 564 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.8 g

Zsír

  • Összesen
    343.4 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5225.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    906 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    2227 mg
  • Nátrium
    1314 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    852.6 g
  • Cukor
    507 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2657 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    1460 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2514 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    1666 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1811 micro
Összesen 6759 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 353 Kcal

Hozzávalók

A tésztaréteghez

A habréteghez

Elkészítés

A tésztaréteghez

  1. A tésztaalap elkészítése:
  2. Kivajazunk egy 40X25cm-es tepsit, félretesszük.
  3. A margarint egy keverőtálban a kristálycukorral kikavarjuk.
  4. Belerakjuk a kakaóport, összekavarjuk.
  5. Következik a tojássárgája, ezzel is kikavarjuk.
  6. A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd szépen adagonként belekeverjük a margarinos masszába. Tulajdonképpen az egészet egy robotgépben is kidolgozhatjuk, akkor nem kell különösebben törődni még a sorrenddel sem, csak belepakolunk a gépbe, s az elvégzi a munkát.
  7. Amasszát belekenegetjük a kivajazott tepsibe, hogy szép, egyenletes réteget adjon.
  8. A tésztát megkenjük a sárgabaracklekvárral, szintén szépen egyenletesen.
  9. A habos réteg elkészítése:
  10. A nyolc tojás fehérjét kemény habbá verjük.
  11. A porcukrot, a vaníliás cukrot, és a kókuszreszeléket egy tálban összekeverjük.
  12. A kemény tojáshabba belekeverjük a kókuszreszelékes cukrot, laza mozdulatokkal, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
  13. Ezt a masszát szépen ráadagoljuk, és egyenletesen elsimítjuk a lekvárréteg tetejére.
  14. Tépünk egy akkora alufóliát, amekkora a tepsi, és fedjük bevele, mert így tudjuk majd megóvni a habréteget attól, hogy túl barna legyen.
  15. Az egészet egy 180°C fokra előmelegített sütőbe toljuk, /légkeverésesben 160°C/ és kb. 35 percig sütjük. A 20. percnél levesszük az alufóliát a tepsiről, és úgy sütjük a végéig. Hurkapálcikával ellenőrizhetjük a végén, hogy eléggé átsült-e.
  16. Ha kész,hagyjuk langyosra kihűlni,majd hideg vízbe mártogatott késsel hosszúkás szeletekre vágva tálalhatjuk.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 73539
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 30.

Ajánló

Ha véletlenül marad valahonnan egy-két tojásfehérje, azt még nyugodtan hozzáadhatjuk ehhez a sütihez, /a habréteghez/ attól egy kicsit magasabb lesz a felső réteg, ami általában szebbé teszi. Előfordulhat, hogy ez egy 3-5 perccel megnöveli a sütési időt.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a receptet egy barátnőmtől kaptam, még a kollégiumi éveink alatt. Ez a sütemény még a legzordabb tanulmányi időszakban is képes volt napfényt csalogatni a tanulószobába, s boldogságot lopni a szívünkbe! :) A diákévek elszálltak, de ha a sütit megsütöm, ugyanaz az öröm ébred fel, mint akkor!

Hozzászólások (26)

OsztriGa

Sziasztok! Tegnap este gyorsan megcsináltam, végül isteni lett: DE nekem kellet tenni tejet a masszához, mert nagyon s?r? lett. És a sütési id? is jóval hosszabbra nyúlt, pláne, hogy a baracklekvár kicsit feláztatja a tésztát, így a t?próba se volt olyan egyértelm?...kicsit megrázogattam a tepsit, és ha azt láttam, hogy a süti közepe még "remeg" sütöttem tovább. Egy óránál biztosan tovább tartott. Bár így utólag: lehet, hogy a lekvár úgy feláztatja a nagyon "kemény" tésztát, hogy inkább kellett volna hagyni úgy??? Na, majd legközelebb. Köszönet a receptért!!

Törölt felhasználó

Kedves Osztriga! Örülök, hogy ízlett a süti! Nem kell tenni plusz tejet a tésztába, mert ez elég pontos adag, a lényeg, hogy a tésztát bele lehessen simítani a tepsibe. Valószín?leg azért ázhatott el a lekvártól. Érdemes úgy csinálni, hogy a lekvárt csak akkor kenjük rá a tésztára, amikor már a tetejére kerül? hab is készen áll, mert akkor kevesebb id?t áll rajta süt?n kívül. Én is úgy szoktam elkészíteni. Az ellen?rzést jól csináltad, én is szoktam alkalmazni, a t?próba mellett! :)) A t?próbánál azt érdemes figyelni, hogy kakaós massza ragadt-e a t?re. Az a rossz, hogy nem látom :) innen milyen kemény lett az a tészta, amilyenre sikerült Neked, és akkor jobban tudnám, hogy az jó-e, vagy sem. Mindenesetre kíváncsian várom további próbálkozásaid tapasztalatait, hátha menet közben kialakul a dolog! A legjobbakat: Mrs Smith

OsztriGa

Kedves Mrs. Smith! A tészta egyáltalán nem lett kemény, s?t inkább lágy. Ezért el?ször megijedtem, hogy nem sült át teljesen. De az a tény, hogy kevesebb mint 24 óra alatt teljesen elfogyott :) azt mutatja, hogy finom lett. De legközelebb megpróbálom tej adagolása nélkül. Köszönöm a válaszod!! Osztriga

OsztriGa

...kicsit gondolkoztam (az els? választ kapásból írtam...ez meg is látszik...:))) szóval amikor a kever?be szórtam a lisztet, látszott, hogy nagyon nehezen veszi fel a tojásos massza a lisztet. Porzott az egész, ezért gyorsan döntöttem, és elkezdtem egy kis tejjel segíteni rajta. Igazából nem tudom, hogy mennyire lett volna száraz a végén, mert már közben beleokoskodtam a tejet.. Hát ez van, ha az ember már azt hiszi rutinos..;)

Törölt felhasználó

Értem kedves osztriga! Legközelebb akkor tényleg próbáld ki tej nélkül, mert kissé s?r?nek t?nhet ugyan, de mégis jó lesz a végén. Ken?lapáttal szoktam belekenegetni a tepsibe. Csak azért is fog sikerülni!:)) Mrs Smith

Törölt felhasználó

Sziasztok! Ma elkészítettem, szerintem nagyon finom lett. Köszönöm a receptet. Sárgabarack lekvár helyett turmixolt erdei gyümölcs mixet és szilvalekvárt használtam (3:2 tömegarányban).

Törölt felhasználó

Azzal a lekvármixszel is nagyon fincsi lehetett kedves Viangel! :) Nagyon örülök, hogy ízlett, és köszönjük a visszajelzést! A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Eppen most sul a suti, en meg annyit hozzatennek ,hogy nem eleg kivajazni ,liszttel is be kell hinteni a tepsit, es nekem az altalad leirt tepsimeret tul nagy lett volna es a teszta tul vekony, szoval ,en egy kicsit kissebb tepsiben sutottem ,es szerintem az sem mindegy hogy hazi vagy bolti lekvart kenunk ra ,az enyem mar egy oraja sul es meg mindig ragad a kozepe ,szerintem a lekvar felaztatta a tesztat, alig varom ,hogy keszen legyen ,de szerintem a tepsibol kell majd kikanalaznunk olyan lagy lesz:)

Törölt felhasználó

Megnyugodtam !Isteni finom lett, tovabb kellett sutnom , de a vegeredmeny megerte!

Törölt felhasználó

Kedves Kezd?ke! Jócskán elkerülte a figyelmemet a hsz-ed, elnézést, csak most vettem észre! A lekvár állaga valóban befolyásolhatja azt is, hogy mennyit használjunk bel?le. Örülök, hogy megoldottad a problémát, és annak is, hogy ízlett! De kilisztezni nem szükséges a tepsit, én sosem teszem, és kijön bel?le, mert annyi zsiradékot tartalmaz. A tepsi nagyságát illet?leg azért is használok ekkorát, hogy a tésztaréteg, és a habréteg szépen arányos legyen. Arra érdemes odafigyelni, hogy amikor az ember bepakolja tepsibe a cuccot, akkor már legyen minden készen, hab felverve, stb, hogy ne legyen a lekvárnak ideje kicsit se eláztatni a tésztát. Mert ha megkenem lekvárral, és utána verem fel a habot, plusz kókusz stb, az id? alatt már elkezd átázni a csokis réteg. De a lényeg, hogy sikerült! Ügyes vagy! :) Üdv: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Kedves Mr and Mrs Smith! A receptet kipróbáltam. A lekvár mennyiség nekem picit soknak bizonyult, de egyébként a süti nagyon finom lett, a kakaós tészta szuper! Köszi a receptet! Üdv!

Törölt felhasználó

Örülök kedves F?z?masina, hogy tetszik a recept, és annak is örülünk, hogy népszer?sítetted a blogodon! :)) A további felhasználási ötletek is érdekesnek t?nnek! A lekvármennyiséget természetesen egy id? után érzésre lehet használni, ez függ a lekvár állagától is. De örülök neki, hogy ízlik! A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Szia! Megsütöttem, és nem nagyon bírtam kivárni hogy kihülljön meg kellett kostolnam. Egyszer?en isteni!

Törölt felhasználó

:)))Óóó de jó kedves Moncsy81! Nagyon örülök, hogy ízlett! Azt pedig külön köszönöm, hogy ilyen kés?n vetted a fáradtságot, és visszajelezted a tetszésedet! Jó sütizgetést! Üdv: Mrs Smith

agotanagy

Megsütöttem. Szuper finom lett!!!

Törölt felhasználó

Kedves Nagy Ágota! Ennek igazán örülök!:))) Valamint igazán köszönöm a kedves visszajelzésed!:)) A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Sziasztok! A tészta isteni lett, bár majdnem 2 órát sült. Nekem viszont a lekvár elnyomta a kókuszt, ezért legközelebb jóval kevesebbet teszek rá, és 12 tojásfehérjét fogok használni. Némi kísérletezgetés után biztos nagy kedvenc lesz.

Törölt felhasználó

Kedves suvkat! Nagyon örülök, hogy ízlett a süti, s annak is, hogy nem adtad fel a dolgot könnyen, de azért azt a két órát nem értem! Olyan sokáig még soha nem kellett sütnöm, bár igaz, hogy kb 5-10 perc eltérés mindig el?fordul nálam is, a lekvár állagától, a hab mennyiségét?l függ?en. Remélem azért tényleg próbálkozol még vele!:))) A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Sziasztok! A süti jelenleg a sütöben, Most tartok plusz 10 percnél mint ami el?volt írva, de láttam sokmindenkinek tovább kellett sütni. Már aligvárom hogy készlegyen, remélem nagyon finom lesz. üdv.

Törölt felhasználó

Sziasztok! 10 percel kelett tovább sütnöm, ez igazán nemsok id?. Nagyon finom lett, az egész család revetette magát és már nem is sok maradt bel?le! Köszönöm a receptet! üdv.

Törölt felhasználó

Kedves Juditk2! Nagyon örülök, hogy visszajelezted tetszésedet, és az, hogy gyorsan fogyott, az mindent elmond!:)) Egészségetekre! A legjobbakat: Mrs Smith

Süveges Nóra

Szerintem ez a süti egyszer?en mennyei! Oda vagyok, vagyunk érte. Nagyon egyszer?, gyors és fincsi. Olvastam a hozzászólásokat és a megsül nem sül témát én úgy oldottam meg, hogy a tésztát (amit tényleg alig lehet beletapicskolni a tepsibe) betettem magában 10-15 percre a süt?be és mikor félig megsült, akkor kentem rá a lekvárt és a kókuszos habot, ezt még sütöttem 20 percig 160 fokon. Így nem kellett fóliázgatni és nem áztatta el a lekvár sem a tésztát.... egyszer?en tökéletes lett. Köszönöm a jó kis receptet! :)

Törölt felhasználó

Kedves Suvinori! Szeretem a kreatív embereket!:))) Ügyes vagy ezzel a megoldással! Nagyon köszönöm azt is, hogy megosztottad velünk az ötleted, és azt is, hogy visszajeleztél! Annak nemkülönben, hogy ízlett a süti! A legjobbakat kívánom: Mrs Smith

Hozzávalók

A tésztaréteghez

A habréteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek