r
Nosalty Logó

Choco-Coco süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Choco-Coco süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztaréteghez

A habréteghez

Összesen 564 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztaréteghez

A habréteghez

Összesen 6759 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztaréteghez

A habréteghez

Összesen 353 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 564 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.8 g

Zsír

  • Összesen
    343.4 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5225.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    906 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    2227 mg
  • Nátrium
    1314 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    852.6 g
  • Cukor
    507 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2657 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    1460 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2514 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    1666 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1811 micro
Összesen 6759 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 353 Kcal

Hozzávalók

A tésztaréteghez

A habréteghez

Elkészítés

A tésztaréteghez

  1. A tésztaalap elkészítése:
  2. Kivajazunk egy 40X25cm-es tepsit, félretesszük.
  3. A margarint egy keverőtálban a kristálycukorral kikavarjuk.
  4. Belerakjuk a kakaóport, összekavarjuk.
  5. Következik a tojássárgája, ezzel is kikavarjuk.
  6. A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd szépen adagonként belekeverjük a margarinos masszába. Tulajdonképpen az egészet egy robotgépben is kidolgozhatjuk, akkor nem kell különösebben törődni még a sorrenddel sem, csak belepakolunk a gépbe, s az elvégzi a munkát.
  7. Amasszát belekenegetjük a kivajazott tepsibe, hogy szép, egyenletes réteget adjon.
  8. A tésztát megkenjük a sárgabaracklekvárral, szintén szépen egyenletesen.
  9. A habos réteg elkészítése:
  10. A nyolc tojás fehérjét kemény habbá verjük.
  11. A porcukrot, a vaníliás cukrot, és a kókuszreszeléket egy tálban összekeverjük.
  12. A kemény tojáshabba belekeverjük a kókuszreszelékes cukrot, laza mozdulatokkal, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
  13. Ezt a masszát szépen ráadagoljuk, és egyenletesen elsimítjuk a lekvárréteg tetejére.
  14. Tépünk egy akkora alufóliát, amekkora a tepsi, és fedjük bevele, mert így tudjuk majd megóvni a habréteget attól, hogy túl barna legyen.
  15. Az egészet egy 180°C fokra előmelegített sütőbe toljuk, /légkeverésesben 160°C/ és kb. 35 percig sütjük. A 20. percnél levesszük az alufóliát a tepsiről, és úgy sütjük a végéig. Hurkapálcikával ellenőrizhetjük a végén, hogy eléggé átsült-e.
  16. Ha kész,hagyjuk langyosra kihűlni,majd hideg vízbe mártogatott késsel hosszúkás szeletekre vágva tálalhatjuk.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 362
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 73699
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 30.

Ajánló

Ha véletlenül marad valahonnan egy-két tojásfehérje, azt még nyugodtan hozzáadhatjuk ehhez a sütihez, /a habréteghez/ attól egy kicsit magasabb lesz a felső réteg, ami általában szebbé teszi. Előfordulhat, hogy ez egy 3-5 perccel megnöveli a sütési időt.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a receptet egy barátnőmtől kaptam, még a kollégiumi éveink alatt. Ez a sütemény még a legzordabb tanulmányi időszakban is képes volt napfényt csalogatni a tanulószobába, s boldogságot lopni a szívünkbe! :) A diákévek elszálltak, de ha a sütit megsütöm, ugyanaz az öröm ébred fel, mint akkor!

Hozzávalók

A tésztaréteghez

A habréteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek