Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Choco-Coco süti

Choco-Coco süti
Choco-Coco süti
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (40)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy barátnőmtől kaptam, még a kollégiumi éveink alatt. Ez a sütemény még a legzordabb tanulmányi időszakban is képes volt napfényt csalogatni a tanulószobába, s boldogságot lopni a szívünkbe! :) A diákévek elszálltak, de ha a sütit megsütöm, ugyanaz az öröm ébred fel, mint akkor!

hozzávalók / 12 adag

A tésztaréteghez

A habréteghez

ajánlat

Ha véletlenül marad valahonnan egy-két tojásfehérje, azt még nyugodtan hozzáadhatjuk ehhez a sütihez, /a habréteghez/ attól egy kicsit magasabb lesz a felső réteg, ami általában szebbé teszi. Előfordulhat, hogy ez egy 3-5 perccel megnöveli a sütési időt.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztaalap elkészítése:

  1. Kivajazunk egy 40X25 cm-es tepsit, félretesszük.
  2. A margarint egy keverőtálban a kristálycukorral kikavarjuk.
  3. Belerakjuk a kakaóport, összekavarjuk.
  4. Következik a tojássárgája, ezzel is kikavarjuk.
  5. A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd szépen adagonként belekeverjük a margarinos masszába. Tulajdonképpen az egészet egy robotgépben is kidolgozhatjuk, akkor nem kell különösebben törődni még a sorrenddel sem, csak belepakolunk a gépbe, s az elvégzi a munkát.
  6. A masszát belekenegetjük a kivajazott tepsibe, hogy szép, egyenletes réteget adjon.
  7. A tésztát megkenjük a sárgabaracklekvárral, szintén szépen egyenletesen.

A habos réteg elkészítése:

  1. A nyolc tojás fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A porcukrot, a vaníliás cukrot, és a kókuszreszeléket egy tálban összekeverjük.
  3. A kemény tojáshabba belekeverjük a kókuszreszelékes cukrot, laza mozdulatokkal, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
  4. Ezt a masszát szépen ráadagoljuk, és egyenletesen elsimítjuk a lekvárréteg tetejére.
  5. Tépünk egy akkora alufóliát, amekkora a tepsi, és fedjük be vele, mert így tudjuk majd megóvni a habréteget attól, hogy túl barna legyen.
  6. Az egészet egy 180°C fokra előmelegített sütőbe toljuk, /légkeverésesben 160°C/ és kb. 35 percig sütjük. A 20. percnél levesszük az alufóliát a tepsiről, és úgy sütjük a végéig. Hurkapálcikával ellenőrizhetjük a végén, hogy eléggé átsült-e.
  7. Ha kész, hagyjuk langyosra kihűlni, majd hideg vízbe mártogatott késsel hosszúkás szeletekre vágva tálalhatjuk. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 73 177
elküldve: 8
receptkönyvben: 959
elkészítve: 20/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kókuszos sütemény, kókuszos süti, kakaós-kókuszos süti

Hozzászólások (40)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ancsa7006
Ancsa / Ancsa7006 Wed, 2014-07-09 16:57

Sziasztok! Most sül a sütőben, nagyon jól néz ki. Egy kicsit változtattam rajta, tettem a tésztába 2cl sütőrumot, így könnyebben felvette a kakaós-sütőporos lisztet. A hab megemeléséhez pedig a kókusz+porcukor+van.cukor keverékhez adtam 1 gr sütőport. Ahogy látom a sütőben, nagyon bevált, majd 5 cm magas a süti. Remélem estére a vendégeknek ízleni fog.

Báthori Rózsika
Báthori Rózsika Thu, 2013-03-28 13:39

Villával megszurkáltam a tészta tetejét és félig megsütöttem,azután tettem rá a barackizet és a habot,majd készre sütöttem.Köszönöm a receptet!

lazark
lazark / lazark Fri, 2013-02-01 17:26

Sziasztok,
Elkészítettem a receptet (tortaformában) néhány kókuszimádó pasi szülinapjára a családban. Mit mondhatnék: osztatlan sikerem lett, azt hiszem hetente lehetne újra gyártani. .-) Köszi!

libaláb
libaláb Sun, 2012-09-16 21:01

Nekifutottam én is és nagyon jól sikerült, szép is lett, meg finom is. Igaz, rögtön 10 tojással indítottam és az előírtnál kevesebb lekvárral, tökéletes lett, köszönet a receptért.

Holdacska
Holdacska Thu, 2011-12-15 16:24

Sziasztok!
Előbb lett kész és nagyon fini!
Lisztből kicsit kevesebb ment bele, de csak a tojások nagysága -pontosabban kicsi mérete miatt!
Kösz a receptet!
Szilvi

Mcsoki
Mcsoki / Mcsoki Sun, 2011-05-08 18:57

Ma készítettem el, én kevesebb lekvárt tettem bele mert a lekvár elég folyós volt.Nagyon finom lett köszi a receptet.

katfabi
katfabi Mon, 2011-03-07 14:18

Igazán ízletes ez a süti, mindenkinek csak ajánlani tudom. Másnap is, nagyon de nagyon finom.
Köszi a receptet!

sfd
sfd Wed, 2010-12-22 16:35

Nagyon sok a hozzászólás, ha valaki eljut idáig, nyugodtan kétszeres mennyiségű habot készítsen. Közepes méretű tojásokat használva a 8 db-ból alig lett valami krém a tészta tetején, Sajnos így nem nagyon fogyott. Vagy ki kéne találni valamit, hogy miből kéne növelni a mennyiséget, mert ilyen tojásárak mellett ez már luxus kategória lenne. A pici kókuszos hab alatt a lekvár teljesen átvette a hatalmat, a végeredmény jobban hasonlított egy browniehoz.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2010-12-22 17:57

Kedves sfd! Mindig remélem, hogy elolvasgatják a hsz-eket a sok összegyűlt infó miatt, de mivel én is érdemesnek találtam a tojásfehérje mennyiségét növelni, az ajánlóban erre direkt kitértem. Általában dupla mennyiségű habra nincs szükség, kb 2 plusz tojásfehérje szebbé teszi. A tojásoknál 50 g-os tojásokra kell számolni. Amikor a fenti recept alapján készítem a sütit, azért nem szokott olyan vékony lenni, hogy ne fogyjon el... Vigyázni kell nagyon, mikor az embere a cukros kókuszreszeléket hozzáforgatja a felvert fehérjéhez, nem szabad nagyon összetörni. Akkor lelapulhat. A plusz tojásfehérjéket az ember a fagyasztóban tárolhatja (szobahőmérsékleten kiengedhető) ezek pedig azokból tudnak visszamaradni, amikor olyan sütit vagy ételt készít az ember, amibe csak a sárgája kell. Remélem azért nem vette el a kedved az első kísérlet, a legjobbakat kívánom: Mrs Smith

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-12-18 17:34

Isteni finom lett és gyorsan elkészül, ez nem utolsó szempont:))

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sat, 2010-12-18 17:39

Nagyon örülük neki kedves gabocza64! Továbbá nem utolsó szempont, hogy kevés mosogatnivaló van utána, két tál, plusz tepsi...:DDDD De a lényeg, hogy finom! Nagyon köszönöm a visszajelzést, Kellemes Ünnepeket: Mrs Smith

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-12-18 16:26

Délután találtam rá a receptre, gyorsan neki is láttam, a kiváncsiskodók már lesik az eredményt. Köszi a receptet:))

suvinori
Süveges Nóra / suvinori Sat, 2010-12-04 14:24

Szerintem ez a süti egyszerűen mennyei! Oda vagyok, vagyunk érte.
Nagyon egyszerű, gyors és fincsi.
Olvastam a hozzászólásokat és a megsül nem sül témát én úgy oldottam meg, hogy a tésztát (amit tényleg alig lehet beletapicskolni a tepsibe) betettem magában 10-15 percre a sütőbe és mikor félig megsült, akkor kentem rá a lekvárt és a kókuszos habot, ezt még sütöttem 20 percig 160 fokon. Így nem kellett fóliázgatni és nem áztatta el a lekvár sem a tésztát.... egyszerűen tökéletes lett.
Köszönöm a jó kis receptet! :)

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sat, 2010-12-04 18:11

Kedves Suvinori! Szeretem a kreatív embereket!:))) Ügyes vagy ezzel a megoldással! Nagyon köszönöm azt is, hogy megosztottad velünk az ötleted, és azt is, hogy visszajeleztél! Annak nemkülönben, hogy ízlett a süti! A legjobbakat kívánom: Mrs Smith

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-11-07 16:42

Sziasztok!

10 percel kelett tovább sütnöm, ez igazán nemsok idő. Nagyon finom lett, az egész család revetette magát és már nem is sok maradt belőle!
Köszönöm a receptet!
üdv.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2010-11-08 00:34

Kedves Juditk2!
Nagyon örülök, hogy visszajelezted tetszésedet, és az, hogy gyorsan fogyott, az mindent elmond!:)) Egészségetekre! A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-11-07 15:21

Sziasztok!
A süti jelenleg a sütöben, Most tartok plusz 10 percnél mint ami elővolt írva, de láttam sokmindenkinek tovább kellett sütni.
Már aligvárom hogy készlegyen, remélem nagyon finom lesz.
üdv.

suvkat
suvkat Sat, 2010-11-06 20:45

Sziasztok!
A tészta isteni lett, bár majdnem 2 órát sült. Nekem viszont a lekvár elnyomta a kókuszt, ezért legközelebb jóval kevesebbet teszek rá, és 12 tojásfehérjét fogok használni. Némi kísérletezgetés után biztos nagy kedvenc lesz.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2010-11-08 00:32

Kedves suvkat! Nagyon örülök, hogy ízlett a süti, s annak is, hogy nem adtad fel a dolgot könnyen, de azért azt a két órát nem értem! Olyan sokáig még soha nem kellett sütnöm, bár igaz, hogy kb 5-10 perc eltérés mindig előfordul nálam is, a lekvár állagától, a hab mennyiségétől függően. Remélem azért tényleg próbálkozol még vele!:))) A legjobbakat: Mrs Smith

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Fri, 2010-10-01 17:35

Kedves Nagy Ágota! Ennek igazán örülök!:))) Valamint igazán köszönöm a kedves visszajelzésed!:)) A legjobbakat: Mrs Smith

moncsy81
Moncsy81 / moncsy81 Wed, 2010-08-18 01:00

Szia! Megsütöttem, és nem nagyon bírtam kivárni hogy kihülljön meg kellett kostolnam. Egyszerűen isteni!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2010-08-18 01:13

:)))Óóó de jó kedves Moncsy81! Nagyon örülök, hogy ízlett! Azt pedig külön köszönöm, hogy ilyen későn vetted a fáradtságot, és visszajelezted a tetszésedet! Jó sütizgetést! Üdv: Mrs Smith

Főzőmasina
Főzőmasina / Főzőmasina Sun, 2010-06-27 16:52

Kedves Mr and Mrs Smith!

A receptet kipróbáltam.
A lekvár mennyiség nekem picit soknak bizonyult, de egyébként a süti nagyon finom lett, a kakaós tészta szuper!
Köszi a receptet!
Üdv!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2010-06-27 17:18

Örülök kedves Főzőmasina, hogy tetszik a recept, és annak is örülünk, hogy népszerűsítetted a blogodon! :)) A további felhasználási ötletek is érdekesnek tűnnek! A lekvármennyiséget természetesen egy idő után érzésre lehet használni, ez függ a lekvár állagától is. De örülök neki, hogy ízlik! A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-04-24 01:42

Megnyugodtam !Isteni finom lett, tovabb kellett sutnom , de a vegeredmeny megerte!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2010-06-27 17:21

Kedves Kezdőke! Jócskán elkerülte a figyelmemet a hsz-ed, elnézést, csak most vettem észre! A lekvár állaga valóban befolyásolhatja azt is, hogy mennyit használjunk belőle. Örülök, hogy megoldottad a problémát, és annak is, hogy ízlett! De kilisztezni nem szükséges a tepsit, én sosem teszem, és kijön belőle, mert annyi zsiradékot tartalmaz. A tepsi nagyságát illetőleg azért is használok ekkorát, hogy a tésztaréteg, és a habréteg szépen arányos legyen. Arra érdemes odafigyelni, hogy amikor az ember bepakolja tepsibe a cuccot, akkor már legyen minden készen, hab felverve, stb, hogy ne legyen a lekvárnak ideje kicsit se eláztatni a tésztát. Mert ha megkenem lekvárral, és utána verem fel a habot, plusz kókusz stb, az idő alatt már elkezd átázni a csokis réteg. De a lényeg, hogy sikerült! Ügyes vagy! :) Üdv: Mrs Smith

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-04-24 01:01

Eppen most sul a suti, en meg annyit hozzatennek ,hogy nem eleg kivajazni ,liszttel is be kell hinteni a tepsit, es nekem az altalad leirt tepsimeret tul nagy lett volna es a teszta tul vekony, szoval ,en egy kicsit kissebb tepsiben sutottem ,es szerintem az sem mindegy hogy hazi vagy bolti lekvart kenunk ra ,az enyem mar egy oraja sul es meg mindig ragad a kozepe ,szerintem a lekvar felaztatta a tesztat, alig varom ,hogy keszen legyen ,de szerintem a tepsibol kell majd kikanalaznunk olyan lagy lesz:)

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2010-04-08 20:22

Azzal a lekvármixszel is nagyon fincsi lehetett kedves Viangel! :) Nagyon örülök, hogy ízlett, és köszönjük a visszajelzést! A legjobbakat: Mrs Smith

viangel
Viangel / viangel Thu, 2010-04-08 20:09

Sziasztok! Ma elkészítettem, szerintem nagyon finom lett. Köszönöm a receptet.
Sárgabarack lekvár helyett turmixolt erdei gyümölcs mixet és szilvalekvárt használtam (3:2 tömegarányban).

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2010-03-29 16:17

Értem kedves osztriga! Legközelebb akkor tényleg próbáld ki tej nélkül, mert kissé sűrűnek tűnhet ugyan, de mégis jó lesz a végén. Kenőlapáttal szoktam belekenegetni a tepsibe. Csak azért is fog sikerülni!:)) Mrs Smith

osztriga
OsztriGa / osztriga Mon, 2010-03-29 16:11

...kicsit gondolkoztam (az első választ kapásból írtam...ez meg is látszik...:))) szóval amikor a keverőbe szórtam a lisztet, látszott, hogy nagyon nehezen veszi fel a tojásos massza a lisztet. Porzott az egész, ezért gyorsan döntöttem, és elkezdtem egy kis tejjel segíteni rajta. Igazából nem tudom, hogy mennyire lett volna száraz a végén, mert már közben beleokoskodtam a tejet.. Hát ez van, ha az ember már azt hiszi rutinos..;)

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2010-03-24 12:26

Kedves Osztriga! Örülök, hogy ízlett a süti! Nem kell tenni plusz tejet a tésztába, mert ez elég pontos adag, a lényeg, hogy a tésztát bele lehessen simítani a tepsibe. Valószínűleg azért ázhatott el a lekvártól. Érdemes úgy csinálni, hogy a lekvárt csak akkor kenjük rá a tésztára, amikor már a tetejére kerülő hab is készen áll, mert akkor kevesebb időt áll rajta sütőn kívül. Én is úgy szoktam elkészíteni. Az ellenőrzést jól csináltad, én is szoktam alkalmazni, a tűpróba mellett! :)) A tűpróbánál azt érdemes figyelni, hogy kakaós massza ragadt-e a tűre. Az a rossz, hogy nem látom :) innen milyen kemény lett az a tészta, amilyenre sikerült Neked, és akkor jobban tudnám, hogy az jó-e, vagy sem. Mindenesetre kíváncsian várom további próbálkozásaid tapasztalatait, hátha menet közben kialakul a dolog! A legjobbakat: Mrs Smith

osztriga
OsztriGa / osztriga Sun, 2010-03-28 14:06

Kedves Mrs. Smith!
A tészta egyáltalán nem lett kemény, sőt inkább lágy. Ezért először megijedtem, hogy nem sült át teljesen. De az a tény, hogy kevesebb mint 24 óra alatt teljesen elfogyott :) azt mutatja, hogy finom lett. De legközelebb megpróbálom tej adagolása nélkül. Köszönöm a válaszod!! Osztriga

osztriga
OsztriGa / osztriga Wed, 2010-03-24 11:10

Sziasztok! Tegnap este gyorsan megcsináltam, végül isteni lett: DE nekem kellet tenni tejet a masszához, mert nagyon sűrű lett. És a sütési idő is jóval hosszabbra nyúlt, pláne, hogy a baracklekvár kicsit feláztatja a tésztát, így a tűpróba se volt olyan egyértelmű...kicsit megrázogattam a tepsit, és ha azt láttam, hogy a süti közepe még "remeg" sütöttem tovább. Egy óránál biztosan tovább tartott. Bár így utólag: lehet, hogy a lekvár úgy feláztatja a nagyon "kemény" tésztát, hogy inkább kellett volna hagyni úgy??? Na, majd legközelebb. Köszönet a receptért!!

560
margarin 250 g
cukor 120 g
tojássárgája 8 db
cukrozatlan kakaópor 4 ek
finomliszt 250 g
sütőpor 0.5 csomag
sárgabaracklekvár 500 g
tojásfehérje 8 db
kókuszreszelék 140 g
porcukor 120 g
vaníliás cukor 1 csomag