Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos-diós sütemény

Habos-diós sütemény
Habos-diós sütemény
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi habos finomságra vágytunk. Volt is itthon minden hozzávaló. A siker nem maradt el...Ketten ettünk meg egy tepsivel fél nap alatt... :)
Az eredeti recept innen. Annyit változtattam rajta, hogy a krémhez felhasznált tojás fehérjéit is felvertem kemény habbá a tésztához. 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A tetejére

ajánlat

Tartalmasabb levesek mellé vagy egyszerűen vasárnapi sütinek szerintem tökéletes. El tudnám képzelni karácsonyra is. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésben szétválasztjuk a 7 db tojást. A fehérjét mind egy nagyobb tálban, a sárgáját külön 4 db-ot és külön 3 db-ot a tésztához és a krémhez félreteszünk.
  2. A fehérjéket felverjük kemény habbá. A tojások sárgáját (4 db) a porcukorral, vízzel jól elkeverjük, beleszórjuk a darált diót és a csipet sóval, sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tojásfehérje habot óvatosan a masszához keverjük és előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük, míg szép aranybarna színe lesz a tésztánknak. 
  4. Közben elkészítjük a krémet: a tejet elkeverjük a liszttel és a 3 tojássárgájával. Sűrűre főzzük.
  5. A porcukrot a margarinnak és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a főzött krém, a kettőt összekeverjük. 
  6. Ha minden hozzávaló kihűlt, a tésztát megkenjük a krémmel, tetejére 3 dl tejjel felvert tejszínhabpótlót kenünk. Tetejét reszelt csokival szórjuk meg az élmény fokozására!

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 36 389
elküldve: 13
receptkönyvben: 660
elkészítve: 17/22
Facebookon megjelent: 1

szakács

Henrietta

Mióta szakács: 2010.11.16.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

dióhabos szelet, dióhabos-diós sütemény, duplán diós-szelet

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eva_sweet
eva_sweet Sun, 2012-01-22 12:09

Finom suti!En nem nagyon szeretem a tejszinhabpotlot es a Hulalat sem nekem a MEGGLE nevezetu tejszinhab valt be nem olyan zsiros mint a Hulala,de a suti fincsi,mentve:D

1684
tojásfehérje 7 db
tojássárgája 4 db
porcukor 20 dkg
víz 10 ek
dió 15 dkg
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
tojássárgája 3 db
finomliszt 3 evőkanál
tej 2.5 dl
porcukor 15 dkg
margarin 25 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tejszínhab por 90 g
tej 3 dl
csokoládé 5 dkg