Habos-diós sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
70g tojásfehérje36 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
20g víz0 kcal
-
38g dió245 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
15g tojássárgája48 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
63g tej35 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
19 kcal
A habhoz
-
23g tejszínhab por115 kcal
-
75g tej42 kcal
A tetejére
-
13g csokoládé68 kcal
Összesen
1684
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
280g tojásfehérje146 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
80g víz0 kcal
-
150g dió981 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
60g tojássárgája193 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
250g tej140 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
A habhoz
-
90g tejszínhab por458 kcal
-
300g tej168 kcal
A tetejére
-
50g csokoládé273 kcal
Összesen
6740
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
12.6g tojásfehérje7 kcal
-
3.6g tojássárgája12 kcal
-
9g porcukor35 kcal
-
3.6g víz0 kcal
-
6.8g dió44 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
2.7g tojássárgája9 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
11.3g tej6 kcal
-
6.8g porcukor26 kcal
-
11.3g margarin81 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
A habhoz
-
4.1g tejszínhab por21 kcal
-
13.5g tej8 kcal
A tetejére
-
2.3g csokoládé12 kcal
Összesen
304
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.5 g
Zsír
-
Összesen 97.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 381 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1770.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 484 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 669 mg
-
Nátrium 446 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 174.6 g
-
Cukor 114 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 119 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 646 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 76 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 317 mg
-
Retinol - A vitamin: 610 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 420 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 401 micro
Összesen
1684
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 122 g
Zsír
-
Összesen 391.5 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 132 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 139 g
-
Koleszterin 1523 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7081.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 229 mg
-
Kálcium 1936 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 415 mg
-
Foszfor 2677 mg
-
Nátrium 1786 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 698.4 g
-
Cukor 456 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 476 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2583 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 305 micro
-
K vitamin: 242 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 429 micro
-
Kolin: 1267 mg
-
Retinol - A vitamin: 2439 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 1679 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1605 micro
Összesen
6740
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 319.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
304
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
7 db tojásfehérje
-
4 db tojássárgája
-
20 dkg porcukor
-
10 ek víz
-
20 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
A krémhez
-
3 db tojássárgája
-
3 evőkanál finomliszt
-
2.5 dl tej
-
15 dkg porcukor
-
25 dkg margarin
-
2 csomag vaníliás cukor
A habhoz
-
90 g tejszínhab por
-
3 dl tej
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- Első lépésben szétválasztjuk a 7 db tojást.A fehérjét mind egy nagyobb tálban, a sárgáját külön 4 db-ot és külön 3 db-ot a tésztához és a krémhez félreteszünk.
- A fehérjéket felverjük kemény habbá. A tojások sárgáját (4 db) a porcukorral, vízzel jól elkeverjük, beleszórjuk a darált diót és a csipet sóval, sütőporral elkevert lisztet.
- A tojásfehérje habot óvatosan a masszához keverjük és előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük, míg szép aranybarna színe lesz a tésztánknak.
- Közben elkészítjük a krémet: a tejet elkeverjük a liszttel és a 3 tojássárgájával. Sűrűre főzzük.
- A porcukrot a margarinnak és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a főzött krém, a kettőt összekeverjük.
- Ha minden hozzávaló kihűlt, a tésztát megkenjük a krémmel, tetejére 3 dl tejjel felvert tejszínhabpótlót kenünk. Tetejét reszelt csokival szórjuk meg az élmény fokozására!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 325
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 38754
- Feltöltés dátuma: 2010. november 22.
Ajánló
Tartalmasabb levesek mellé vagy egyszerűen vasárnapi sütinek szerintem tökéletes. El tudnám képzelni karácsonyra is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Igazi habos finomságra vágytunk. Volt is itthon minden hozzávaló. A siker nem maradt el...Ketten ettünk meg egy tepsivel fél nap alatt... :) Az eredeti recept innen. Annyit változtattam rajta, hogy a krémhez felhasznált tojás fehérjéit is felvertem kemény habbá a tésztához.