r
Nosalty Logó

Habos-diós sütemény

NS
Habos-diós sütemény
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A tetejére

1684
Kalória
30.5g
Fehérje
174.6g
Szénhidrát
97.9g
Zsír
119g
Víz
380.8g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
114g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A tetejére

Összesen 1684 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A tetejére

Összesen 6740 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A tetejére

Összesen 304 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    97.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1770.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    174.6 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    119 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    646 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    610 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 1684 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122 g

Zsír

  • Összesen
    391.5 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    139 g
  • Koleszterin
    1523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7081.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    1936 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    2677 mg
  • Nátrium
    1786 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    698.4 g
  • Cukor
    456 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    476 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2583 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    1267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2439 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    1679 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1605 micro
Összesen 6740 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 304 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Első lépésben szétválasztjuk a 7 db tojást.A fehérjét mind egy nagyobb tálban, a sárgáját külön 4 db-ot és külön 3 db-ot a tésztához és a krémhez félreteszünk.
  2. A fehérjéket felverjük kemény habbá. A tojások sárgáját (4 db) a porcukorral, vízzel jól elkeverjük, beleszórjuk a darált diót és a csipet sóval, sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tojásfehérje habot óvatosan a masszához keverjük és előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük, míg szép aranybarna színe lesz a tésztánknak.
  4. Közben elkészítjük a krémet: a tejet elkeverjük a liszttel és a 3 tojássárgájával. Sűrűre főzzük.
  5. A porcukrot a margarinnak és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a főzött krém, a kettőt összekeverjük.
  6. Ha minden hozzávaló kihűlt, a tésztát megkenjük a krémmel, tetejére 3 dl tejjel felvert tejszínhabpótlót kenünk. Tetejét reszelt csokival szórjuk meg az élmény fokozására!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Igazi habos finomságra vágytunk. Volt is itthon minden hozzávaló. A siker nem maradt el...Ketten ettünk meg egy tepsivel fél nap alatt... :) Az eredeti recept innen. Annyit változtattam rajta, hogy a krémhez felhasznált tojás fehérjéit is felvertem kemény habbá a tésztához. 

Nosalty stories

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...