Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis rántott csirke reform panírban, gerslivel

Chilis rántott csirke reform panírban, gerslivel
Chilis rántott csirke reform panírban, gerslivel
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rántott csirke gondolata adott volt vasárnap ebédre. Előző este találtam egy kis darab teljes kiőrlésű kenyeret, amit már egy hete sütöttem, és gondoltam, készítek belőle morzsát a rántott csirkéhez. Sütőben kiszárítottam, ledaráltam. Készen volt a kenyérmorzsa. AzEszter receptje alapján elkészítettem a rántott csirke sütőben sült változatát, csak mindent teljes kiőrlésű hozzávalókkal. Ennek köszönhetően lett ilyen szép sötét színű a panír, no meg a sok csilitől. Nagyon finom volt. (Én nagyon szeretem a csirke csontos részeit is, szüleim háztáji csirkéinek hál' istennek nem csak melle meg combja van.)
Én csak magamnak készítek gerslit, így összesn 5 dkg-ot mértem ki. Ehhez 1,5 dl vizet adtam, ebben áztattam legalább két órán át.

hozzávalók / 2 adag

A csirkéhez

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkerészeket megmossuk, besózzuk, és legalább fél órát állni hagyjuk.
  2. Előkészítjük a hozzávalókat a panírozáshoz: a tojást higítjuk kb.1 dl tejjel, fél dl olajjal, a kenyérmorzsába csiliport keverünk tetszőleges mennyiségben (tehetünk bele szeletelt mandulát is). A lisztet tálba tesszük.
  3. A csirkedarabokat a szokásos módon bepanírozzuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Megkenhetjük a sütőpapírt vékonyan olajjal, de a csirke bőréből is kisül elegendő mennyiség.
  4. Előmelegített sütőben sütjük 1 órán át, amíg szép pirosak lesznek. Félidőben fordítsuk meg őket.
  5. A gerslit előzetesen beáztatjuk. Mikor a csirkének már csak 15 perc van hátra a sütésből, elkezdjük főzni a gerslit, lassú tűzön, kevés sót adva hozzá. Amikor felforr, mehet bele a fagyasztott zöldborsó is. A gersli szépen magába szívja a vizet.
  6. Ha már puha, lekapcsoljuk alatta a gázt, és még hagyjuk állni kicsit. Ekkor teljesen magába szív minden nedvességet. És már tálalhatunk is!

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 456
elküldve: 0
receptkönyvben: 110
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sütőben sült reform rántott csirke

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-10-15 10:16

Nyeltem egyet a csili gondolatától... :-)))
Nagyon jó ötlet a panírban! És örülök, hogy megtetszett a sütőben sütés ötelete. :-)

Amurath
Nyulas / Amurath Fri, 2010-10-15 11:03

Hát szerintem össze sem lehet hasonlítani az olajban meg a sütőben sült rántott dolgok ízét! Én köszönöm az ötletet! Holnap sertésmájat szeretnék rántani, lehet azt is kipróbálom sütőben. Abból nem tudom, sül-e ki zsír, lekenem előtte a sütőpapírt. Te próbáltál már ilyesmit sütőben "rántan"? :-)
Zsuzsa

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-10-15 11:43

Nem, de nyugodtan próbáld meg. Aztán ha sikerült, ha nem, majd írd meg légyszíves a rántott csirkéhez, mert nagyon jól jön a tapasztalat! :-)

1353
csirke 60 dkg
zsemlemorzsa 15 dkg
tojás 2 db
tej 1 dl
teljes kiőrlésű liszt 10 dkg
chili 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
mandula 2 dkg
gersli 5 dkg
zöldborsó 5 dkg
0 ízlés szerint