r
Nosalty Logó

Chilis rántott csirke reform panírban, gerslivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Chilis rántott csirke reform panírban, gerslivel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
rántott ételek
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 1353 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 2707 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 221 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2193.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    811 mg
  • Nátrium
    792 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1013 micro
Összesen 1353 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.6 g

Zsír

  • Összesen
    136.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    666 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4386.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    595 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    1623 mg
  • Nátrium
    1585 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    410.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    625 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2026 micro
Összesen 2707 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 221 Kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A körethez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkerészeket megmossuk, besózzuk, és legalább fél órát állni hagyjuk.
  2. Előkészítjük a hozzávalókat a panírozáshoz: a tojást higítjuk kb.1 dl tejjel, fél dl olajjal, a kenyérmorzsába csiliport keverünk tetszőleges mennyiségben (tehetünk bele szeletelt mandulát is). A lisztet tálba tesszük.
  3. A csirkedarabokat a szokásos módon bepanírozzuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Megkenhetjük a sütőpapírt vékonyan olajjal, de a csirke bőréből is kisül elegendő mennyiség.
  4. Előmelegített sütőben sütjük 1 órán át, amíg szép pirosak lesznek. Félidőben fordítsuk meg őket.
  5. A gerslit előzetesen beáztatjuk. Mikor a csirkének már csak 15 perc van hátra a sütésből, elkezdjük főzni a gerslit, lassú tűzön, kevés sót adva hozzá. Amikor felforr, mehet bele a fagyasztott zöldborsó is. A gersli szépen magába szívja a vizet.
  6. Ha már puha, lekapcsoljuk alatta a gázt, és még hagyjuk állni kicsit. Ekkor teljesen magába szív minden nedvességet. És már tálalhatunk is!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9648
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A rántott csirke gondolata adott volt vasárnap ebédre. Előző este találtam egy kis darab teljes kiőrlésű kenyeret, amit már egy hete sütöttem, és gondoltam, készítek belőle morzsát a rántott csirkéhez. Sütőben kiszárítottam, ledaráltam. Készen volt a kenyérmorzsa. AzEszter receptje alapján elkészítettem a rántott csirke sütőben sült változatát, csak mindent teljes kiőrlésű hozzávalókkal. Ennek köszönhetően lett ilyen szép sötét színű a panír, no meg a sok csilitől. Nagyon finom volt. (Én nagyon szeretem a csirke csontos részeit is, szüleim háztáji csirkéinek hál' istennek nem csak melle meg combja van.) Én csak magamnak készítek gerslit, így összesn 5 dkg-ot mértem ki. Ehhez 1,5 dl vizet adtam, ebben áztattam legalább két órán át.

Hozzászólások (2)

P.

Nyeltem egyet a csili gondolatától... :-))) Nagyon jó ötlet a panírban! És örülök, hogy megtetszett a süt?ben sütés ötelete. :-)

Törölt felhasználó

Hát szerintem össze sem lehet hasonlítani az olajban meg a süt?ben sült rántott dolgok ízét! Én köszönöm az ötletet! Holnap sertésmájat szeretnék rántani, lehet azt is kipróbálom süt?ben. Abból nem tudom, sül-e ki zsír, lekenem el?tte a süt?papírt. Te próbáltál már ilyesmit süt?ben "rántan"? :-) Zsuzsa

P.

Nem, de nyugodtan próbáld meg. Aztán ha sikerült, ha nem, majd írd meg légyszíves a rántott csirkéhez, mert nagyon jól jön a tapasztalat! :-)

Éva-Anyóca

Szerintem tök guszta, és próbára való!Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Köszönöm Éva-Anyóca!

Hozzávalók

A csirkéhez

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.