r
Nosalty Logó

Chilis-csokis szaloncukor

Gréti
Chilis-csokis szaloncukor
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A szaloncukorhoz

224
Kalória
2.1g
Fehérje
18.3g
Szénhidrát
16.4g
Zsír
16.7g
Víz
2.1g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
12.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A szaloncukorhoz

Összesen 224 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A szaloncukorhoz

Összesen 2682 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A szaloncukorhoz

Összesen 403 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 224 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    196.8 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1899.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    541 mg
  • Foszfor
    977 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    219.9 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    200.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 2682 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 403 kcal

Elkészítés

A szaloncukorhoz

  1. Egy edényben kis kókuszolajjal kezdjünk összemelegíteni az étcsokit. Szórjuk bele a csipet sót, chilit, a lime héját és levét. Ha összerottyant, akkor szépen lassan adagoljuk hozzá a kókusztejet, ezzel is forraljuk össze. Majd hagyjuk kihűlni, aztán hűtőben teljesen hűtsük le.
  2. Egy bonbonformát, vagy egy jégkockakészítőt olvasztott étcsokival duplán kiöntünk, és hűtőben kidermesztjük.
  3. Ekkor habzsákból a mélyedések közepébe nyomkodjuk a krémet, és ezzel is kidermesztjük.
  4. Végül olvasztott, de szinte kihűtött, még folyós csokival beborítjuk, aztán lapos késsel, vagy spéci spatulával lehúzzuk a tetejét, hogy egyenes legyen, és mehet újból a hűtőbe dermedni.
  5. A forma alját pár másodpercre meleg vízbe tesszük, így ki tudjuk forgatni belőle a bonbonokat, melyeket a maradék olvasztott csokival szétlocsolunk, hogy szép rusztikus legyen a teteje.
  6. A szaloncukrokat sütőpapírból vágott cukorkapapírba tekerhetjük.
  7. Ajándékba is adhatjuk vagy saját fogyasztásra is készíthetjük, jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 p

Idén saját gyártású szaloncukrok kerülnek a fa alá egy szép kínálótálban. Próbáljátok ki ti is ezt a finomságot! Akár év közben is elkészíthetitek és bonbonként fogyaszthatjátok. Ja, és VEGÁN!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...