Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklás-keserűcsokoládés-süti

Céklás-keserűcsokoládés-süti
Céklás-keserűcsokoládés-süti
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Főszerepben a cékla?! Miért ne? Ez a rubintvörös, gumós zöldség sokkal több, mint egyszerű savanyúság... ha Gombóc Artúr megkóstolná, a csomagolt csokoládén, a kerek csokoládén, a lyukas csokoládén, a keserű csokoládén, és a többi lehetséges csokoládén kívül, biztos ezt a süteménybe bújtatott "céklás csokoládét" is a kedvencei közé sorolná...

A Blikk Nők Konyha 2014. februári számában találtam ezt a receptet, és természetesen, monogramként átesett egy-két változáson : )

hozzávalók / 7 adag

ajánlat

Egy pohárnyi rizstej, lazán felvert, nem édesített tejszínhab, de a vaníliasodó vagy a vaníliafagyi sem ront az ízén...
Akkor a legfinomabb, mikor még olvadós a csokoládé benne.

Az eredeti recept szerint olaj kell a süteménybe, de szívből ajánlom helyette az olvasztott vajat!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hámozzuk meg a céklát, vágjuk apró darabokra, és főzzük puhára forrásban levő, sós vízben. Szűrjük le, hagyjuk kihűlni, majd pürésítsük botmixerrel. Tegyük tálba, adjuk hozzá a tojásokat, egy csipet sót és a nádcukrot. Keverjük habosra, dolgozzuk össze az olvasztott vajjal vagy az olajjal.
  2. Szitáljuk bele a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaóport. Végül adjuk hozzá a felaprított csokoládét is, és forgassuk össze.
  3. Simítsuk a masszát kivajazott, kilisztezett kalácsformába, és süssük a süteményt 40-60 percig, 180 fokra előmelegített sütőben. (A sütési idő sütőtől függ. Az én süteményem 40 perc alatt megsült.) Érdemes a süteményt tűpróbával több helyen is ellenőrizni, mert az olvadt csokoládé megtévesztő lehet.
  4. Hagyjuk kézmelegre kihűlni, szeleteljük fel, majd tetszés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x8x7 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 867
elküldve: 20
receptkönyvben: 443
elkészítve: 35/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Csutak Enikő

Mióta szakács: 2011.10.09.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

céklás-csokis süti, főtt céklás-csokis süti, céklás-csokis sütemény

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rontó
Rontó / Rontó Tue, 2015-10-13 11:34

Szuper recept, tökéletes lett a süti, pont olyan lett, mint a képen van. Az én trükköm, hogy az ilyen sütikbe málnás étcsokit rakok, az teljesen feldobja. A cékla íze egyébként nem is érződik.

Zs.u.zs.i
Zs.u.zs.i Sun, 2014-05-04 17:26

Tönkölyliszttel és nyírfacukorral is működött. Sőt... bevallom, pont sütés közben lefagyott a számítógép, és nem volt időm újraindításra a többi fogás kevergetése közben, így csak a bevásárló lista alapján raktam össze magamban, mit is kell összekevernem. Mivel a listán nem volt rajta az olaj (az volt itthon), így kimaradt a sütiből, de még így is nagyon jól sikerült! Igaz, kétszer annyi céklát használtam, talán a zöldség leve pótolt valamit. Klassz recept!

wiwievi
wiwievi Fri, 2014-04-04 21:56

Szia!Isteni finoman sikerült a sütid, tökéletes a recept, igaz én a céklát csak lereszeltem de a végeredmény csodás.Kószi

593
cékla 20 dkg
1 csipet
tojás 3 db
nádcukor 20 dkg
napraforgó olaj 2 dl
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 teáskanál
szódabikarbóna 1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 7 dkg
csokoládé 10 dkg
porcukor 2 teáskanál
vaj 1 ek
finomliszt 2 csapott ek