r
Nosalty Logó

Céklás-keserűcsokoládés-süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Céklás-keserűcsokoládés-süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 593 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4151 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 362 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 593 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    238.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2964.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    610 mg
  • Foszfor
    1310 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.6 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 4151 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 362 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a céklát, vágjuk apró darabokra, és főzzük puhára forrásban levő, sós vízben. Szűrjük le, hagyjuk kihűlni, majd pürésítsük botmixerrel. Tegyük tálba, adjuk hozzá a tojásokat, egy csipet sót és a nádcukrot. Keverjük habosra, dolgozzuk össze az olvasztott vajjal vagy az olajjal.
  2. Szitáljuk bele a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaóport. Végül adjuk hozzá a felaprított csokoládét is, és forgassuk össze.
  3. Simítsuk a masszát kivajazott, kilisztezett kalácsformába, és süssük a süteményt 40-60 percig, 180 fokra előmelegített sütőben. (A sütési idő sütőtől függ. Az én süteményem 40 perc alatt megsült.) Érdemes a süteményt tűpróbával több helyen is ellenőrizni, mert az olvadt csokoládé megtévesztő lehet.
  4. Hagyjuk kézmelegre kihűlni, szeleteljük fel, majd tetszés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x8x7
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 19535
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 05.

Ajánló

Egy pohárnyi rizstej, lazán felvert, nem édesített tejszínhab, de a vaníliasodó vagy a vaníliafagyi sem ront az ízén... Akkor a legfinomabb, mikor még olvadós a csokoládé benne. Az eredeti recept szerint olaj kell a süteménybe, de szívből ajánlom helyette az olvasztott vajat!

Receptkategóriák

Céklás-keserűcsokoládés-süti
Csutak Enikő 82 recept

Főszerepben a cékla?! Miért ne? Ez a rubintvörös, gumós zöldség sokkal több, mint egyszerű savanyúság... ha Gombóc Artúr megkóstolná, a csomagolt csokoládén, a kerek csokoládén, a lyukas csokoládén, a keserű csokoládén, és a többi lehetséges csokoládén kívül, biztos ezt a süteménybe bújtatott "céklás csokoládét" is a kedvencei közé sorolná... A Blikk Nők Konyha 2014. februári számában találtam ezt a receptet, és természetesen, monogramként átesett egy-két változáson : )

Hozzászólások

wiwievi

Szia!Isteni finoman sikerült a sütid, tökéletes a recept, igaz én a céklát csak lereszeltem de a végeredmény csodás.Kószi

Csutak Enikő

Kedves wiwievi! Nagyon örülök, hogy ízlett! : )

dorinaaa

Nagyon finom lett a süti, mindenki dícsérte :) Köszi! :)

Csutak Enikő

Kedves Dorina! Nagyon örülök, hogy kipróbáltad a sütit, annak még jobban, hogy ízlett is. : )

Zs.u.zs.i

Tönkölyliszttel és nyírfacukorral is m?ködött. S?t... bevallom, pont sütés közben lefagyott a számítógép, és nem volt id?m újraindításra a többi fogás kevergetése közben, így csak a bevásárló lista alapján raktam össze magamban, mit is kell összekevernem. Mivel a listán nem volt rajta az olaj (az volt itthon), így kimaradt a sütib?l, de még így is nagyon jól sikerült! Igaz, kétszer annyi céklát használtam, talán a zöldség leve pótolt valamit. Klassz recept!

Rontó

Szuper recept, tökéletes lett a süti, pont olyan lett, mint a képen van. Az én trükköm, hogy az ilyen sütikbe málnás étcsokit rakok, az teljesen feldobja. A cékla íze egyébként nem is érz?dik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?