r
Nosalty Logó

Epres-csokis piskóta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Epres-csokis piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 547 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2189 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 120 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1522.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 547 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    73.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6089.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1349 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    2595 mg
  • Nátrium
    1536 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    320.1 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1207.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    631 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    576 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    1207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2255 micro
Összesen 2189 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 120 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét egy csipet sóval keményre verjük.
  2. A lisztet a sütőporral átszitáljuk (levegősebb piskótát eredményez).
  3. A tojások sárgáját alaposan felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vanília aromát és a citromhéjat/-levet.
  4. Apránként hozzáadagoljuk a sütőporos lisztet, jól átkeverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjét.
  5. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük a massza 2/3-át , a maradékhoz óvatosan hozzáforgatjuk az evőkanál kakaóport, és a fehér massza tetejére evőkanállal kisebb halmokat teszünk a kakaósból.
  6. A tetejét félbevágott eperrel alaposan kirakjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt tűpróbáig sütjük.
  7. Miután a süteményünk elhűlt kicsit, a kockákra tördelt csokoládét mikróban vagy gőz felett megolvasztjuk a pár csepp olajjal, és tetszés szerinti mintákat rajzolunk a kész piskótára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8810
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 20.

Ajánló

Egy pohár tejjel a gyerekek imádni fogják (no meg a felnőttek is).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Villámgyors! Finom! Epres! Csokis! A legjobb reklámszöveg. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez a rákkeltő szer vonja be a legtöbb gyümölcsöt és...

Súlyos tényeket tár fel a kártevőirtó szerek használatát monitorozó civil hálózat legújabb jelentése, amelyből kiderült, hogy a mindennapi élelmiszerként fogyasztott friss zöldségek és gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmazhatnak rákkeltő szereket.