Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis-ananászos pohárkrém

Chilis-ananászos pohárkrém
Chilis-ananászos pohárkrém
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gordon Ramsay Háromcsillagos séf című könyve nem kifejezetten otthoni főzőcskézésre ajánlott, meglehetősen bonyolult, összetett recepteket tartalmaz. Ez talán az egyik legkönnyebben elkészíthető, sőt, még gyors is. Éppen ezért választottam be a karácsonyi menübe, mert különleges, de mégsem kell vele órákat vacakolni, ami az utolsó nagy hajtásban, amikor már mindennel úszik az ember és még a fa sincs feldíszítve, akkor nagyon jól jön!

hozzávalók / 4 adag

Az ananászos krémhez

A túrókrémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Az ananászkrémhez

  1. Az ananászt meghámozzuk, a középső, fás részt kivágjuk, majd apró kockákra felszeleteljük.
  2. Az ananászt az ananászlével és a cukorral egy edénybe tesszük, majd alacsony lángon elkezdjük összemelegíteni, éppen annyira, hogy kicsit megpuhuljon és elkezdje kiereszteni a elvét.
  3. Ha már az ananász már kiengedte a levét és picit megpuhult, akkor levehetjük a tűzről.
  4. Hozzáadjuk a chilit, és egy botmixer segítségével pépesítjük, majd finom szűrőn átpasszírozzuk. Az átszűrt ananászléhez hozzákeverjük a kókusztejet.
  5. A zselatinlapokat a csomagoláson található utasítások szerint elkészítjük, és az ananászkrémhez keverjük. A krémet négy pohárba adagoljuk, és betesszük a hűtőbe.

A túróhabhoz

  1. Amíg az ananászkrém a hűtőben dermed, addig elkészítjük a túróhabot. Ehhez a túrót finom szűrőn átpasszírozzuk.
  2. A túróhoz hozzáadjuk fél vaníliarúd kikapargatott belsejét, a tejszínt, és sima, habos állagúra keverjük.
  3. A vizet, a cukrot, a citrom levét és héját egy edényben összeforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről.
  4. A zselatinlapokat annyi hideg vízbe áztatjuk, amennyi ellepi.
  5. A zselatinlapokat kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a még meleg cukorsziruphoz.
  6. A zselatinos szirupot hozzáadjuk a túrókrémhez, és jól elkeverjük.
  7. Amikor már kezd összeállni, akkor habzsákba töltjük, kivesszük a hűtőből az ananászos poharakat, és mindegyikbe nyomunk egy keveset.
  8. Friss chilivel és mentával díszítve tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 925
elküldve: 2
receptkönyvben: 97
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ananászos túróhab, túrós ananászos pohárkrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

349
ananász 1 db
porcukor 3 ek
chili 0 ízlés szerint
ananászlé 1 dl
kókusztej 1 dl
lapzselatin 2 db
tehéntúró 150 g
vanília 0.5 db
habtejszín 1.5 dl
víz 1 dl
cukor 3 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
lapzselatin 3 db
chili 4 csipet
menta 4 db