r
Nosalty Logó

Málnás túróhab

Marcsy84
Málnás túróhab
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A túróhabhoz

A málnás réteghez

336
Kalória
13.7g
Fehérje
21.1g
Szénhidrát
22.2g
Zsír
151.2g
Víz
55.5g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
15.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A túróhabhoz

A málnás réteghez

Összesen 336 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A túróhabhoz

A málnás réteghez

Összesen 1338 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A túróhabhoz

A málnás réteghez

Összesen 144 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.5 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    151.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 336 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    88.6 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2457.9 g
  • Cink
    651 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    502 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.3 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    604.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 1338 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.4 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 144 kcal

Elkészítés

A túróhabhoz

  1. A túrót, a porcukrot, a vaníliás cukort és a citromhéjat alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, és krémesre kikeverjük. A zselatint feloldjuk a forró vízben, és a túrós krémbe keverjük.
  2. A tejszínt habbá felverjük, és a túrós krémbe forgatjuk.

A málnás réteghez

  1. A málnát pici vízzel és a cukorral egy lábosban pár perc alatt összemelegítjük (villával szétnyomkodjuk közben, hogy a szemek szétessenek). Mikor már meleg, de még nem forró, beleszórjuk a zselatint, addig keverjük, amíg feloldódik, és lehúzzuk a tűzről. (Nem szabad felforralni!)
  2. A málnás szószt a túrókrémmel váltakozva poharakba rétegezzük. A tetejét egy kanálka nyelével kicsit megkeverhetjük, hogy szép márványos legyen. Pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és alaposan lehűljön.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p

Szeretjük a könnyű nyári desszerteket. Mivel sok túró és málna is volt itthon, így ezt a könnyű kanalazható finomságok készítettem a családnak.

További receptek

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...