Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás túróhab

Málnás túróhab
Málnás túróhab
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a könnyű nyári desszerteket. Mivel sok túró és málna is volt itthon, így ezt a könnyű kanalazható finomságok készítettem a családnak.

hozzávalók / 4 adag

A túróhabhoz

A málnás réteghez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót, a porcukrot, a vaníliás cukort és a citromhéjat alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, és krémesre kikeverjük. A zselatint feloldjuk a forró vízben, és a túrós krémbe keverjük.
  2. A tejszínt habbá felverjük, és a túrós krémbe forgatjuk.
  3. A málnát pici vízzel és a cukorral egy lábosban pár perc alatt összemelegítjük (villával szétnyomkodjuk közben, hogy a szemek szétessenek). Mikor már meleg, de még nem forró, beleszórjuk a zselatint, addig keverjük, amíg feloldódik, és lehúzzuk a tűzről. (Nem szabad felforralni!)
  4. A málnás szószt a túrókrémmel váltakozva poharakba rétegezzük. A tetejét egy kanálka nyelével kicsit megkeverhetjük, hogy szép márványos legyen. Pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és alaposan lehűljön.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 1 538
elküldve: 2
receptkönyvben: 112
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsy84

Mióta szakács: 2018.09.26.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

málnás-túrós pohárdesszert, túrókrém

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

336
tehéntúró 25 dkg
habtejszín 200 ml
görög joghurt 100 ml
porcukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
zselatin 1.5 teáskanál
víz 1 dl
citromhéj 1 citromból nyert
málna 20 dkg
cukor 1 ek
zselatin 2 g
víz 3 ek