Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chicken fried rice

Chicken fried rice
Chicken fried rice
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy tipikus indo-kinai étel, amely beszivárgott a pakisztáni/indiai konyhába, és ők a saját fűszereikkel a saját ízlésvilágukhoz alakították. Nagyon sok étterem étlapján megtalálható, illetve egyre többen készítik el otthon is ezt az egyszerű rizses egytálételt. 

Lahorban a Food Streeten rendeltünk második fogásként ilyet, és mint minden rizses egytálétel, nekem ez is nagyon ízlett. Ma délután valami gyorsat akartam készíteni a páromnak vacsorára, és emellett döntöttem. 

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst alaposan átmossuk, majd sós vízben puhára pároljuk. Ha elkészült, a fedőt levéve róla néha néha átkavarjuk, miközben hűl, hogy a rizsszemek ne tapadjanak egymáshoz. (Előző napról megmaradt párolt rizst is felhasználhatjuk hozzá.)
  2. A kicsontozott csirkecombot felkockázzuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, majd hozzáadjuk az őrölt fekete borsot, a kurkumát, ízlés szerinti mennyiségű sót és a lisztet. A 3 tojást felverjük, és egy kis részét szintén hozzáadjuk a húshoz és elkeverjük. Egy wokban vagy magas falú serpenyőben olajat hevítünk, majd a forró olajban pirosra sütjük a csirkehús darabkákat. Ha elkészült, kiszedjük az olajból és félretesszük.
  3. Nagyon pici olajat hagyjunk abban a wokban vagy serpenyőben, amiben a csirkét sütöttük, és hevítsük fel. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért és reszelt fokhagymát, és 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és azzal pirítjuk tovább, amíg a hagyma áttetsző nem lesz.
  4. Ekkor hozzáadjuk a maradék felvert tojást, és kevergetve sütjük, hogy apró darabokra essen szét. Ízlés szerint megszórjuk őrölt fekete borssal és sóval, majd hozzáadjuk a 20 dkg mirelit vegyes zöldséget. (Én ezt aprítógépben felaprítottam, de maradhat egészben is.)
  5. Hozzáadjuk az ecetet, és lefedjük, hadd párolódjanak a zöldségek kb 3-4 percig. Ezután hozzáadjuk a szójaszószt, és a korábban megsütött és félretett csirkehús darabkákat, és a párolt rizst. Alaposan, de óvatosan átkeverjük, majd fedő alatt hagyjuk hűlni 5 percig, mielőtt tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 10 125
elküldve: 0
receptkönyvben: 149
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Mango

Mióta szakács: 2012.12.19.
23 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

indiai rizses hús, csirkés rizses egytálétel, pakisztáni rizses hús

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nensy
Nensy Thu, 2016-08-11 12:46

Most nézem, hogy kb. egy év telt el, mióta elmentettem. Szóval ez komoly, hogy még senki nem irt ide? Vagy még nem csinálta meg senki? Ne már!!! Én hétvégén elkészítettem és ajánlom mindenkinek. Én azért egy fél teáskanál curryt adtam hozzá, ennyit csaltam csak. Olyan finom lett, hogy a végén azt mondtam nem vagyok hajlandó beletenni az ecetet, nem értettem mi végre való? De aztán a kivácsiságom győzött. Még mindig nem értem miért kell bele, de nem rontott semmit az ízélményen. Szóval tessenek szépen egy fini szombati ebédet rittyenteni ebből a remekműből!

Nensy
Nensy Thu, 2015-08-27 15:24

Ez tuti nagyon finom. Mindenképp meg fogom próbálni.

903
csirkecomb 60 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
fekete bors 2 teáskanál
kurkuma 2 teáskanál
0 ízlés szerint
tojás 3 db
finomliszt 2 evőkanál
rizs 300 g
gyömbér 4 cm
fokhagyma 6 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
ecet 1 ek
szójaszósz 3 ek
mexikói keverék 20 dkg