r
Nosalty Logó

Chicken fried rice

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Mango
Chicken fried rice
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 903 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2714 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 179 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1301.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 903 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.4 g

Zsír

  • Összesen
    108.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    830 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3903.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1184 mg
  • Nátrium
    2157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    312.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    489.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    806 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1026 micro
Összesen 2714 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 179 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst alaposan átmossuk, majd sós vízben puhára pároljuk. Ha elkészült, a fedőt levéve róla néha néha átkavarjuk, miközben hűl, hogy a rizsszemek ne tapadjanak egymáshoz. (Előző napról megmaradt párolt rizst is felhasználhatjuk hozzá.)
  2. A kicsontozott csirkecombot felkockázzuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, majd hozzáadjuk az őrölt fekete borsot, a kurkumát, ízlés szerinti mennyiségű sót és a lisztet. A 3 tojást felverjük, és egy kis részét szintén hozzáadjuk a húshoz és elkeverjük. Egy wokban vagy magas falú serpenyőben olajat hevítünk, majd a forró olajban pirosra sütjük a csirkehús darabkákat. Ha elkészült, kiszedjük az olajból és félretesszük.
  3. Nagyon pici olajat hagyjunk abban a wokban vagy serpenyőben, amiben a csirkét sütöttük, és hevítsük fel. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért és reszelt fokhagymát, és 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és azzal pirítjuk tovább, amíg a hagyma áttetsző nem lesz.
  4. Ekkor hozzáadjuk a maradék felvert tojást, és kevergetve sütjük, hogy apró darabokra essen szét. Ízlés szerint megszórjuk őrölt fekete borssal és sóval, majd hozzáadjuk a 20 dkg mirelit vegyes zöldséget. (Én ezt aprítógépben felaprítottam, de maradhat egészben is.)
  5. Hozzáadjuk az ecetet, és lefedjük, hadd párolódjanak a zöldségek kb 3-4 percig. Ezután hozzáadjuk a szójaszószt, és a korábban megsütött és félretett csirkehús darabkákat, és a párolt rizst. Alaposan, de óvatosan átkeverjük, majd fedő alatt hagyjuk hűlni 5 percig, mielőtt tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 15317
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy tipikus indo-kinai étel, amely beszivárgott a pakisztáni/indiai konyhába, és ők a saját fűszereikkel a saját ízlésvilágukhoz alakították. Nagyon sok étterem étlapján megtalálható, illetve egyre többen készítik el otthon is ezt az egyszerű rizses egytálételt.  Lahorban a Food Streeten rendeltünk második fogásként ilyet, és mint minden rizses egytálétel, nekem ez is nagyon ízlett. Ma délután valami gyorsat akartam készíteni a páromnak vacsorára, és emellett döntöttem. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek