Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chicago style pizza

Chicago style pizza
Chicago style pizza
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi vágyam volt kipróbálni a deep dish pizzát, de sajnos a környéken sehol nem sütnek ilyet, így gondoltam, saját magam készítek egyet bolognai raguval. Szerintem finomabb, mint a hagyományos pizza, és mivel jól meg lehet tölteni hússal, laktatóbb is.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

ajánlat

Szeretem a pizzát, mert igazi maradékmentő. Ha unjuk a spagettit, a megmaradt ragut felhasználhatjuk a pizzához. Fordítva is működik :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba öntünk 3,3 dl meleg vizet, beletesszük a cukrot, olajat, élesztőt, és hagyjuk felfutni kb. 5 perc alatt.
  2. Egy nagy keverőtálba összekeverjük a liszteket 1 teáskanál sóval.
  3. Összekeverjük a hozzávalókat, majd robotgéppel vagy kézzel dagasztjuk, amíg egyöntetű tésztát kapunk.
  4. Lefedjük, és 1 órán át kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket.
  5. A vöröshagymát felaprítjuk, és a kinyomott fokhagymával kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig sütjük.
  6. Ha kész, beleöntjük a sűrített paradicsomot, hozzáadjuk a bazsalikomot, oregánót, paprikakrémet, és ízlés szerint megsózzuk. Az egészet összefőzzük, majd adunk hozzá 1 evőkanál lisztet, hogy besűrűsödjön.
  7. Levesszük a tűzről, és elkezdjük összeállítani a pizzát. A tésztát kör alakúra nyújtjuk, akkorára, hogy a formát a pereméig befedje. Ne legyen nagyon vékony a tészta különben nem tartja meg a tölteléket. A tészta kb. 35 cm-es tortaformához vagy serpenyőhöz elég.
  8. Kockákra vágjuk a mozzarellát, és sorban az aljára pakoljuk. Utána ráhalmozzuk a bolognai ragut, és szépen elterítjük. A tetejére reszeljük a trappista sajtot, és a végén megszórjuk fekete borssal.
  9. 200 fokon légkeveréssel kb. 15 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 388
elküldve: 1
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Séfbácsi92

Mióta szakács: 2019.02.06.
18 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pizza
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

chicago pizza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1129
finomliszt 25 dkg
zabliszt 25 dkg
instant élesztő 1 tasak
cukor 1 ek
1 teáskanál
olívaolaj 1 ek
víz 3.3 dl
darált sertéshús 50 dkg
mozzarella 20 dkg
trappista sajt 10 dkg
sűrített paradicsom 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 1 ek
bazsalikom 1 ek
oregánó 1 ek
csípős paprikakrém 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 1 ek