r
Nosalty Logó

Cheddar sajtos-fenyőmagos lepény

NS
Cheddar sajtos-fenyőmagos lepény
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1299
Kalória
51.8g
Fehérje
111.8g
Szénhidrát
72.4g
Zsír
220.2g
Víz
148.5g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
5.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1299 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2598 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 273 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    72.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5079.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    1110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    993 mg
  • Nátrium
    2734 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    111.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    220.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 1299 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    144.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10159.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    2221 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1987 mg
  • Nátrium
    5467 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    223.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    440.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1012 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    990 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 2598 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1067.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 273 kcal

Elkészítés

  1. A vízben feloldjuk az élesztőt, a sót, a cukrot, és beleöntjük az olívaolajat, majd ehhez szépen fokozatosan hozzákeverjük a lisztet. Amikor elválik az edény falától akkor jó. Kivesszük megkenjük olajjal, és félretesszük kelni.
  2. Amikor kb. a kétszeresére duzzadt már, akkor kivesszük és alaposan, gyors mozdulatokkal átdagasztjuk a tésztát, és megint visszarakjuk pihenni.
  3. A sütőt előmelegítjük 180C fokra alsó felső melegítére, és szépen finomra reszeljük a sajtot, a hagymát pedig cikkekre vágjuk.
  4. A tésztát elővéve 4 részre szedjük, kinyújtjuk lepényformára, kiolajozott tepsibe tesszük a lepényeket, tetejüket olívaolajjal permetezzük, gazdagon megszórjuk a chedarral, majd a fenyőmaggal, és legvégül pedig a lilahagymával sózzuk, borsozzuk.
  5. A sütőben addig sütjük, amíg a tészta széle enyhén aranybarna színt kap, továbbá a fenyőmagok kicsit elkzedenek megpirulni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 20 p

A lepények kenyértésztából készült lapos tésztakorongok, valamilyen könnyű feltéttel, ami kiemeli a kenyértészta természetes ízét. Ezen a feltéten persze millióféleképp lehet változtatni, egy kevés tejföllel megkenve, és szalonnát a tetejére dobálva, egészen más a feelingje. Itt a fenyőmag és a finom cheddar sajt közös, mély íze emeli ki a ropogós lepénytészta friss zamatát.

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Mik az adaptogének, és milyen ételekből vihetjük be őket?

Bár az adaptogéneket már évezredek óta alkalmazzák, csak az utóbbi években kerültek újra a figyelem középpontjába. A gombás kávé vagy tea manapság szinte letarolja az egészségpiacot, de kevesen tudják, valójában mik ezek az anyagok, mire jók, és milyen forrásokból juthatunk hozzájuk.

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...