r
Nosalty Logó

Cheddar sajtos-fenyőmagos lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Cheddar sajtos-fenyőmagos lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1299 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2598 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 273 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    72.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5079.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    1110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    993 mg
  • Nátrium
    2734 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 1299 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    144.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10159.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    2221 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1987 mg
  • Nátrium
    5467 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1012 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    990 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 2598 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1067.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 273 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vízben feloldjuk az élesztőt, a sót, a cukrot, és beleöntjük az olívaolajat, majd ehhez szépen fokozatosan hozzákeverjük a lisztet. Amikor elválik az edény falától akkor jó. Kivesszük megkenjük olajjal, és félretesszük kelni.
  2. Amikor kb. a kétszeresére duzzadt már, akkor kivesszük és alaposan, gyors mozdulatokkal átdagasztjuk a tésztát, és megint visszarakjuk pihenni.
  3. A sütőt előmelegítjük 180C fokra alsó felső melegítére, és szépen finomra reszeljük a sajtot, a hagymát pedig cikkekre vágjuk.
  4. A tésztát elővéve 4 részre szedjük, kinyújtjuk lepényformára, kiolajozott tepsibe tesszük a lepényeket, tetejüket olívaolajjal permetezzük, gazdagon megszórjuk a chedarral, majd a fenyőmaggal, és legvégül pedig a lilahagymával sózzuk, borsozzuk.
  5. A sütőben addig sütjük, amíg a tészta széle enyhén aranybarna színt kap, továbbá a fenyőmagok kicsit elkzedenek megpirulni.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11465
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 22.

Ajánló

Lehet előétel, vagy vacsora, de reggeliként is megállja a helyét. Kockákra vagy kis cikkekre vágva igen sikeres vendégváró falatka válhat belőle, a megfelelő félszáraz fehérbor kíséretében.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lepények kenyértésztából készült lapos tésztakorongok, valamilyen könnyű feltéttel, ami kiemeli a kenyértészta természetes ízét. Ezen a feltéten persze millióféleképp lehet változtatni, egy kevés tejföllel megkenve, és szalonnát a tetejére dobálva, egészen más a feelingje. Itt a fenyőmag és a finom cheddar sajt közös, mély íze emeli ki a ropogós lepénytészta friss zamatát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek