r
Nosalty Logó

Cassoulet

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Cassoulet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
római tál
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1635 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 6536 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 274 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    114.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2713.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    827 mg
  • Nátrium
    1201 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    471 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1635 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    319.8 g

Zsír

  • Összesen
    457 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    178 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    877 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10852.7 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    1276 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    1076 mg
  • Foszfor
    3308 mg
  • Nátrium
    4804 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    281.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    787.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    407 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1883 micro
  • Kolin:
    804 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 6536 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 274 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot előző este beáztatjuk.
  2. Másnap elkészítjük a húsokat. A hasaalját nagyobb darabokra vágjuk, a lapockával együtt.
  3. A kacsazsírt egy kisebb lábosban megolvasztjuk. A hasaalja és lapocka darabokat az egyik serpenyőbe tesszük. Egy másik edénybe megy a comb, egy harmadikba pedig a kolbász. Kis lángon alágyújtunk.
  4. Mindegyikre merünk egy-egy merőkanál kacsazsírt, melléteszünk egy-egy babérlevelet és pár levélke rozmaringot.
  5. A nagy fej főzőhagymát négy nagy darabba vágjuk, majd durva levelekre szedjük, és minden edénybe teszünk egy negyed darabot.
  6. A babról leöntjük a vizet, mellétesszük a maradék hagymát, és annyi friss vízzel felöntve, amennyi ellepi, főzni kezdjük.
  7. A húsokat közben figyeljük. Kis lángon, néha megforgatva sütjük. Akkor jók, ha a szépen pirulnak, és az edény oldala is lassan karamellizálódni kezd. Ne legyünk türelmetlenek, megéri várni!
  8. Kb. 30 perc után, ha a húsok mindegyik oldala szép karamellszínű, felöltjük őket kb. 2 dl vízzel. Ez a víz fogja leszedni az edény oldaláról a szépen megsült, karamellizálódott fehérjét, ami az ízért felelős.
  9. Még 10 percig főzzük, majd elzárjuk alattuk a gázt. A hasaalját külön kivesszük, és nagyon apróra vágjuk.
  10. A húsok után visszamaradt szaftot leszűrjük, és félretesszük. A hagymákat kidobjuk.
  11. Ha a bab nagyjából puha (45-60 perc), eltávolítjuk belőle a hagymát, és leszűrjük. Összedolgozzuk az egészen apróra dolgozott főtt-sült hasaaljával. Egy réteget teszünk egy cserép vagy kerámiatál aljára, majd rátesszük a húsok egy részét, és betakarjuk babbal. Ismét húsok következnek, most következnek a combok is, amelyeket úgy fordítsunk, hogy csontok álljanak ki az edényből. Végül ismét egy réteg bab jön a tetejére.
  12. Óvatosan locsoljuk meg a szaft felével, és toljuk be a sütőbe. Kb. 3 órán át süssük, minden órában hozzáadva még egy kanál szaftot.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 261
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 49626
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csodás francia parasztkaja, bővebb sztori itt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek