Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Carnitas

Carnitas
Carnitas
205 perc / előkészület: 10 perc főzés: 180 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van egy nagyon hangulatos kis mexikói étterem a közelben, ahová rendszeresen betérünk ezért az ételért. Valami isteni és meglepően olcsó is. Megpróbáltuk itthon is elkészíteni. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ne spóroljunk a tortillán, ha nem jó minőségű, rányomja a bélyeget az egészre... A tomatillo szósz a receptjeim között hamarosan megtalálható (már feltöltöttem, még várakozik).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst, egy fej felnegyedelt vöröshagymával, a chilivel, oregánóval, babérlevéllel és a köménnyel egy lábasban feltesszük főni, annyi vízzel, hogy bőven fedje a húst. Először felrorraljuk, majd levesszük a lángot, további 3 órán át fedő alatt főzzük.
  2. Közben előmelegítjük a sütőt, s néha megforgatva ropogósra sütjük a főtt hús minden oldalát.
  3. Míg a hús sül, a megmaradt főzőlét forralni kezdjük, egészen addig, míg csak 2,5 dl marad a lábasban. A babérleveleket kidobjuk.
  4. A húst két villa segítségével hosszában csíkokra választjuk, majd hozzáadjuk a megmaradt főzőléhez, hozzáadunk 2 csapott ek mexikói fűszerkeveréket, összekeverjük, és addig főzzük, míg a lét a hús teljesen be nem szívta.
  5. A tortillát a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. Én egy kis vízzel megkentem mindegyiket, majd a legmagasabb fokozaton serpenyőben sütöttem, míg keményedni nem kezdett.
  6. A tortillára először az egészen apróra felkockázott vöröshagyma kerül, erre a hús, majd a zöld szósz, végül korianderleveleket tépkedünk rá.
  7. A lime-okat 8 részre vágjuk a tálaláshoz, ízlés szerint facsarjuk a carnitas-ra.

  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 051
elküldve: 1
receptkönyvben: 92
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Cilantro

Mióta szakács: 2011.05.11.
45 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: mexikói
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

carnitas, tacos, tortilla

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evol
Evol / evol Thu, 2012-08-30 16:12

Szia Orsi,

meg lehet kérdezni, hogy hol van ez az étterem? Letesztelném magam is... :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-08-23 18:55

Várom a zöld szósz receptedet is! Éva

sziszu
sziszu Tue, 2011-08-23 17:38

szerintem olvasd el mégegyszer, hogy mit írtál, mert egy-két helyen értelmetlen.

Citromka
Citromka Wed, 2011-08-24 02:04

Kedves Sziszu!
Pontosan melyik részét nem értetted? Vagy csak nyelvtani kötözködésről van szó?? A recept jó, a leírás érthető, a kép étvágygerjesztő. És miért ismételgeted magad, egyszer nem volt elég leírnod? Kérlek olvasd el még egyszer és tudasd velünk, hogy mit nem értettél.
Citromka

cilantro
Cilantro / cilantro Wed, 2011-08-24 06:45

Kedves Citromka!
Sziszu kommentje után újraolvastam, és a leírásban egyszer kihagytam a dl-t, s a könnyebb érthetőség kedvéért megtoldottam a második pontot is a "főtt" szóval. Remélem, így elég világos neki is. A kommentjét viszont annyira kedvesnek találtam, hogy szóra se méltattam... Mindegy is :) Viszont köszönet a bókért! Aranyos vagy :)
Üdv,
Orsi

Citromka
Citromka Wed, 2011-08-24 14:19

Kedves Orsi!
Köszönjük a receptet, kifogom bróbálni. Szerinted marha vagy csirke hússal is meglehet csinálni vagy az már nem az igazi? Előre is köszönöm a segítséged:)
Üdv,
Citromka

cilantro
Cilantro / cilantro Wed, 2011-08-24 15:19

Kedves Citromka!

Mikor étteremben ezt rendeljük, mindig megkérdeznek, hogy csirkével vagy disznóhússal szeretnénk-e, szóval igen, csirkével is az igazi :) mondjuk azt nem hiszem, hogy a csirkét is főzik 3 órát, szerintem annak kevesebb is elég. A lényeg, hogy annyira puha legyen a husi, hogy olvadjon a szádban :) De utánanézek majd a mexikói receptkönyveimben!
Üdv,
Orsi

Citromka
Citromka Wed, 2011-08-24 16:40

Kedves Orsi!
Nagyon szépen köszönöm, a hétvégén elfogom készíteni a családomnak.
Békés szép napot :)
Citromka

cilantro
Cilantro / cilantro Thu, 2011-08-25 00:12

Kedves Citromka!
Ma feltöltöttem a tomatillo szósz receptem is. Nem tudom, hogy a hétvége előtt feldolgozzák-e, de ha gondolod, szívesen megosztom Veled :)
Üdv,
Orsi

Citromka
Citromka Thu, 2011-08-25 14:33

Kedves Orsi!
Nagyon aranyos vagy, köszike:) Kerestem néhány receptet a neten a tomatillo szószhoz, de természetesen a Tied is nagyon érdekel. Ha nem gond, kérlek oszd meg velem a hétvége elött. Ha már így alakult arra gondoltam egy teljes Mexico-i menüt állítok össze. Sok jó öteletet adott a recepted:)
Üdv,
Citromka

cilantro
Cilantro / cilantro Thu, 2011-08-25 17:07

Kedves Citromka!
Íme a receptem:
Hozzávalók:
50 dkg tomatillo
egy közepes méretű vöröshagyma
egy bögre friss korianderlevél
egy lime leve
egy csapott ek cukor

2 db zöld jalapeno paprika
Elkészítés:
A tomatillokról eltávolítjuk a papírszerű vékony hártyát, majd alaposan megmossuk őket.
Félbe vágjuk őket, majd egy alufóliával bélelt tepsire helyezzük őket úgy, hogy a héj rész legyen felül.
A sütőben addig grillezzük őket, míg a héjuk barnulni, feketedni nem kezd.
Ekkor egy kisebb lábasba helyezzük őket, felöntjük 1,5 dl vízzel, felforraljuk, 5 percig így főzzük.
közben a vöröshagymát és a jalapenot apróra kockázzuk, a korianderlevelet felaprítjuk. A paprika magjai teszik a szószt csípőssé. Ízlés szerinti mennyiséget használjunk fel.
Mikor a tomatillo kihűlt, turmixgépbe kanalazzuk, s a többi hozzávalóval alaposan összeturmixoljuk.
Hagyjuk kihűlni, lehűtve tálaljuk.

Isteni! :)

Filamér
Filamér Fri, 2014-05-09 21:54

A tomatillo és a jatapeno paprika kifogott rajtam :-) a sarki fűszeres még most is röhög, mert szerinte ilyesmi nem létezik. Hogy hová küldött vásárolni, azt inkább nem mondom :-)

Citromka
Citromka Thu, 2011-08-25 21:33

Kedves Orsi!
Nyami.. nagyon jól hangzik, köszönöm a szuper gyors válaszodat. Feltétlenül megcsinálom:)
Üdv,
Citromka

sziszu
sziszu Tue, 2011-08-23 17:34

szerintem olvasd el mégegyszer, hogy mit írtál, mert egy-két helyen értelmetlen.

895
sertéshús 80 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
chili 4 tk
oregánó 1 ek
babérlevél 3 db
római kömény 1 kávéskanál
tortilla lap 16 db
lime 4 közepes db
fajita fűszerkeverék 0 ízlés szerint
mexikói földicseresznye 5 dkg
koriander 0 ízlés szerint