r
Nosalty Logó

Carbonara Ducika módra

Ducika44
Carbonara Ducika módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1182
Kalória
53g
Fehérje
108.3g
Szénhidrát
56.5g
Zsír
202.9g
Víz
224.8g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
12.7g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1182 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4723 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3703.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    634 mg
  • Nátrium
    2226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    108.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    202.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    669 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    773 micro
Összesen 1182 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.1 g

Zsír

  • Összesen
    226.1 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    899 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14814 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    405 mg
  • Kálcium
    2497 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    2537 mg
  • Nátrium
    8905 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    433.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    811.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1953 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    782 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1367 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1728 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2675 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3091 micro
Összesen 4723 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    694.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 221 kcal

Elkészítés

  1. Az edényt alacsony lángon felrakjuk, és a margarint olvasztani kezdjük.
  2. Közben kockára vágjuk a gépsonkát, majd a margarinon enyhén pirítani kezdjük, majd amikor majdnem teljesen kész, rádobjuk az apróra vágott fokhagymát. Erre ügyelve, mert megég a fokhagyma, alacsonyabb lángon megdinszteljük a sonkával.
  3. Eközben a tojást egy edényben, kézi habverővel felverjük, ebbe belerakva a fehér borsot, sót és lisztet. Jól elkeverjük, és közben hozzáadagoljuk a főzőtejszínt. Apróra vágjuk a fél csokor petrezselymet, és ezt is a tejszínhez keverjük. Ha ez elkészült, ráöntjük a sonkára, majd sűrű kevergetés mellett, sűrűsödésig főzzük.
  4. Amint elérte a sűrű állapotot, hozzáöntjük a 2 deci tejet, jól elkeverjük, és elkészült az isteni carbonara. :)
  5. Mindezekkel egyidejűleg egy nagyobb edénybe vizet teszünk fel. Amikor felforrt, adunk hozzá egy teáskanál sót és 2 evőkanál olajat, majd beletesszük a spagetti tésztát, és készre főzzük. Tésztától függ, mennyi ideig, de általában 20 perc. Amint elkészül leszűrjük. Összekeverve, vagy csak rá szedve tálaljuk. :) Reszelt sajttal megszórjuk és elkészült. :) Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p

Bátran ajánlom mindenkinek, isteni finom! :)

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek