r
Nosalty Logó

Kimchi Carbonara

Hering András
Kimchi Carbonara
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

696
Kalória
34.7g
Fehérje
58.3g
Szénhidrát
34.6g
Zsír
83.5g
Víz
193.5g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
2.9g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 696 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2782 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2080.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    83.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 696 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.9 g

Zsír

  • Összesen
    138.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    774 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8321.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    1964 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    2242 mg
  • Nátrium
    3498 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    233.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    334.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    685 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    808 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    556 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1539 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1299 micro
Összesen 2782 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    846.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 283 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagyobb főzőedényben vizet melegítünk, a forrásban lévő vízhez adjuk a tésztát, majd al dentére főzzük. Szerintem só nem kell a főzővízhez, ha teszünk, akkor is csak nagyon keveset, hiszen az alapanyagok sósságától enélkül is egy ízekben gazdag tésztaételt kapunk.
  2. Közben egy közepes serpenyőben közepesen magas hőfokon felmelegítjük az olívaolajat. Hozzáadjuk a csíkokra vágott bacont, és időnként megkeverve sütjük 5 percig, vagy amíg szép aranybarna nem lesz. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott kimchit, és néhány percig főzzük, hogy magába szívja a szalonna ízeit is. Levesszük a tűzről, és félretesszük.
  3. Felverjük a tojásokat és a sárgáját egy villával egy közepes tálban. Hozzákeverjük a finomra reszelt parmezánt, és tört vagy frissen őrölt fekete borssal ízesítjük.
  4. Az al dentére főzött tésztát egy csipesszel áttesszük a kihűlt bacon- és kimchikeverékkel teli serpenyőbe, a főzővizet nem öntjük ki. Beleöntjük a tojásos keveréket, alacsonyra vesszük a hőt, a csipesz segítségével pedig alaposan összeforgatjuk a hozzávalókat.
  5. Hozzáöntünk egy keveset a tésztavízből, és nagyon alacsony lángon tovább keverjük, amíg sűrű és fényes nem lesz a tojásos-kimchis emulziónk. Körülbelül 5 percet is igénybe vehet, legyünk nagyon türelmesek, ha nem szeretnénk tojásrántottát kapni végeredményként. Kóstoljuk meg, ha szükséges, sózzuk.
  6. Osszuk el a tésztát a tálalótányérokban. Szórjuk meg extra parmezánnal és újhagymazölddel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 15 p

Vannak, akik vonakodnak, és egyenesen gasztronómiai szentségtörésnek ítélik a nemzetek konyháinak fúzióját, én mégis imádok kísérletezni és új kapcsolódásokat felfedezni. Főleg, ha a végeredmény működik, és olyan izgalmas megoldást kapunk, mint ez a kimchi carbonara. Ez a recept koreai és olasz alkímia a javából: a csípős, fűszeres kimchi és a bacon összeforr a sűrű és krémes tojásos-parmezános tésztaszósszal, fűszeresebb és karakteresebb ízt ad a hagyományos carbonarának, és az eredmény hihetetlenül finom.

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek