r
Nosalty Logó

Cappuccino torta Habcsók Mézitől

NS
Cappuccino torta Habcsók Mézitől
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

590
Kalória
10.3g
Fehérje
73.4g
Szénhidrátok
27.6g
Zsír
38.6g
Víz
110.3g
Koleszterin
1.6g
Rost
38.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

Összesen 590 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

Összesen 7052 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

Összesen 243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 590 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.5 g

Zsír

  • Összesen
    331.4 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    1323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8223 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    2701 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    2431 mg
  • Nátrium
    2695 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    881.2 g
  • Cukor
    458 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    463.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2342 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    961 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1096 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1505 micro
Összesen 7052 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 243 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Válasszuk szét a tojásokat. Verjük fel a fehérjét a vaníliás cukorral.
  2. Adjuk hozzá a cukrot a sárgájához, majd ezt is keverjük fehéredésig.
  3. Keverjük a liszthez a sütőport, és öntsük a sárgájához. Adjuk hozzá a tejet és az olajat is, és keverjük össze. Végül ízesítsük 2 ek instant cappuccinoval (vagy kávéval).
  4. Óvatosan keverjük bele a tojáshabot.
  5. Kenjünk ki egy kör alakú sütőformát, margarinnal és liszttel, öntsük bele a süti masszát, és tegyük be a sütőbe. 50 perc alatt megsül (10 percig 190 fokon, majd 170-en).
  6. Közben készítsük el a krémeket! Főzzük meg a pudingot, egyszerre a 3-at, a tejjel és a cukorral. Majd öntsük 3 tálba.
  7. Főzzünk egy kávét egy kis víz és 2 teáskanál kávéból, majd öntsük az egyik pudingra.
  8. A másik kettőhöz adjunk 1-1 kanál cappuccinót (vaníliásat és klasszikusat). A kávéshoz adjunk még 1 ek kakaót, hogy sötétebb legyen, a capuccinóshoz pedig egy felet. Keverjük őket meg egyenként.
  9. Adjunk hozzájuk 50-50 g margarint, és verjük habosra.
  10. Ha kész a süti, vágjuk fel 3 szeletre.
  11. Az alsó szintet kenjük meg a cappuccinós krémmel.
  12. Tegyük rá a középső részt. Erre kenjük rá a kávés krémet, fedjük be a süti tetejével.
  13. Majd oszlassuk rajta szét a vaníliás cappuccinó krémet úgy, hogy jusson az oldalára is.
  14. Olvasszuk meg a fehér csokit (mikróban 3 perc 350W-on). Keverjük el, és díszítsük vele a sütit (habzsákkal).
  15. Fújjunk habcsókokat a tejszínhabbal a szélére, tegyünk rá kekszet, és ezeknek a tetejére is fújjunk habot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Két szülinapi tortát készítettem barátomnak a hétvégén, ez azt jelentette hogy egész nap süthettem. No sebaj, szeretek sütni!:) Miért kellett kettő? Hogy lehessen ünnepelni a családdal és a barátokkal is (persze az utóbbi meglepetés volt számára). Ez a torta a családi fogyasztásra volt szánva, jól is nézet ki, finom is volt. A barátoknak szánt torta egy kicsit érdekesebb lett (az csokitorta volt), no de kocka alakút szerettem volna. Abból lett egy amorf alakú, elég magas tortatákolmány, ami mivel már kockára nem hasonlított, gyorsan kialakítottam belőle egy torta-házikót, egész kedves lett a megjelenése, csak a szeletelése volt bajos a magassága miatt. Ez a cappuccino torta viszont rendkívül barátságos. Szép, finom és egyszerű szeletelni! Ajánlom mindenkinek!:) A készítésről találtok még képeket a blogomon.

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...