r
Nosalty Logó

Burgundiai rokfortos körte

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zsuzsamama56
Burgundiai rokfortos körte
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 702 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1404 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1220.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 702 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    83 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2441 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    610 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    1154 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    607.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 1404 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Érett, de kemény körtéket vásárolunk, megmossuk, meghámozzuk, és szárukat meghagyva félbevágjuk őket. Közepükből karalábévájóval kivágjuk a magházukat és egy keveset a húsából is, hogy a töltelék beleférjen.
  2. A bort felforraljuk a cukorral, a fahéjjal és a szegfűborssal, beletesszük a felezett körtéket, mérsékelt tűzön félpuhára főzzük kb. 15 percig. A borban hagyjuk kihűlni és 1 napot állni, hogy átvegye a bíbor színét a bornak.
  3. Másnap: a pisztáciát tisztítva vegyük. Serpenyőbe szórjuk, mérsékelt tűzön kissé megpirítjuk, és azonnal kihűlni tesszük félre. Natúr mogyorót pirítottat vegyünk, így egyszerűbb. Mindkettőnek a felét darabosra, a felét finomra vágjuk.
  4. A körtéket itatós papírra szedjük és felitatjuk róluk a nedvességet. A sajtot villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a vajkrémet, ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük és krémesre keverjük. Tegyük hűtőbe egy rövid időre.
  5. Belekeverjük a krémbe a vágott mogyorót és pisztáciát, csillagcsőrös habzsákba szedjük, majd rózsákat nyomunk a körték üregébe. Tetejüket megszórjuk a durvára vágott mogyoróval és pisztáciával, tálra rendezzük. Fogyasztás előtt a citromfűlevélkéket leöblítjük, és körbedíszítjük velük a tál szegélyét. Behűtjük 1 órával fogyasztás előtt. Előételként, borkorcsolyaként kínálhatjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1448
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgundiai rokfortos körte
Zsuzsamama56 321 recept

Ezt a finom francia előételt bátran ajánlom mindenkinek. A recept Lajos Maritól való, aki kedvenc szakácsom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?