Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgundiai rokfortos körte

Burgundiai rokfortos körte
Burgundiai rokfortos körte
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a finom francia előételt bátran ajánlom mindenkinek. A recept Lajos Maritól való, aki kedvenc szakácsom.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Érett, de kemény körtéket vásárolunk, megmossuk, meghámozzuk, és szárukat meghagyva félbevágjuk őket. Közepükből karalábévájóval kivágjuk a magházukat és egy keveset a húsából is, hogy a töltelék beleférjen.
  2. A bort felforraljuk a cukorral, a fahéjjal és a szegfűborssal, beletesszük a felezett körtéket, mérsékelt tűzön félpuhára főzzük kb. 15 percig. A borban hagyjuk kihűlni és 1 napot állni, hogy átvegye a bíbor színét a bornak.
  3. Másnap: a pisztáciát tisztítva vegyük. Serpenyőbe szórjuk, mérsékelt tűzön kissé megpirítjuk, és azonnal kihűlni tesszük félre. Natúr mogyorót pirítottat vegyünk, így egyszerűbb. Mindkettőnek a felét darabosra, a felét finomra vágjuk.
  4. A körtéket itatós papírra szedjük és felitatjuk róluk a nedvességet. A sajtot villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a vajkrémet, ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük és krémesre keverjük. Tegyük hűtőbe egy rövid időre.
  5. Belekeverjük a krémbe a vágott mogyorót és pisztáciát, csillagcsőrös habzsákba szedjük, majd rózsákat nyomunk a körték üregébe. Tetejüket megszórjuk a durvára vágott mogyoróval és pisztáciával, tálra rendezzük. Fogyasztás előtt a citromfűlevélkéket leöblítjük, és körbedíszítjük velük a tál szegélyét. Behűtjük 1 órával fogyasztás előtt. Előételként, borkorcsolyaként kínálhatjuk.
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 082
elküldve: 2
receptkönyvben: 18
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Nagy nyárzáró receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

egyéb elnevezések

vörösborban párolt körte sajttal töltve, burgundi körte pisztáciás töltettel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

702
körte 2 közepes db
száraz vörösbor 3 dl
cukor 1 ek
fahéj 1 db
szegfűbors 2 g
sótlan pisztácia 20 g
földimogyoró 20 g
kéksajt 10 dkg
vajkrém 10 dkg
1 csipet
bors 1 csipet
citromfű 1 csokor