Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-káposztás pulykakockák

Almás-káposztás pulykakockák
Almás-káposztás pulykakockák
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet Stahl Judit: Büntetlen örömök című szakácskönyvében találtam. Télen igazi vitaminbomba!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felkockázzuk a pulykamellet, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon teflonedényben hirtelen kisütjük. Utána kiszedjük, ha szükséges, akkor még egy nagyon kevés (kb. fél evőkanál) olajat öntünk az edénybe.
  2. Erre rádobjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát és fokhagymát.
  3. Ha kicsit megüvegesedett, rászórjuk a paprikát, és pár kavarintás után hozzáadjuk a savanyú káposztát a köménnyel és babérlevéllel. Ha szükséges, öntünk alá még egy kis vizet, és közepes lángon kb. 45 percig főzzük.
  4. Közben kockára vágjuk az almát, és ezt is a káposztához tesszük. (Az alma fajtájától függ, hogy milyen hamar puhul meg, a legtöbb fajtának kb. 10 perc  bőven elég.)
  5. Ha készen van a káposzta, és az alma is megpirult, akkor visszatesszük az edénybe a pulykakockákat, és beleforgatjuk a raguba.
  • költség: 770 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 11 660
elküldve: 4
receptkönyvben: 226
elkészítve: 7/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
510 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

savanyú káposzta pulykával és almával, pulyka savanyú káposztával és almával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ruzsi3
ruzsi3 Wed, 2012-11-14 17:48

Szió,
megcsináltam és nagyon nagyon finom lett, máskor is készítek ilyet, annyit változtattam hogy én hagymákkal kezdtem arra csirkemell kockákat rápirítottam és benne is hagytam őket
kiadós és nagyon finom köszönöm szépen :)

297
pulykamell 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
savanyú káposzta 25 dkg
alma 1 nagy db
babérlevél 2 db
köménymag 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál