r
Nosalty Logó

Sajtkrémben sült zöldbabos hús

Salamon Csilla
Sajtkrémben sült zöldbabos hús
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

844
Kalória
62.7g
Fehérje
18.5g
Szénhidrát
58g
Zsír
461.8g
Víz
323.8g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
9.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 844 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3375 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1910 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    787 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    461.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1112 micro
Összesen 844 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    250.8 g

Zsír

  • Összesen
    231.8 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7639.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    1985 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    3149 mg
  • Nátrium
    1726 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1847.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1388 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    277 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    935 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1160 micro
  • α-karotin
    425 micro
  • β-karotin
    2469 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4448 micro
Összesen 3375 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

  1. Apróra vágott zöldbabot sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  2. Felkockázott hagymát olajon megdinszteljük, rátesszük a felkockázott húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és felöntjük vízzel.
  3. Tejfölt kikeverjük a tojásokkal és 15 dkg reszelt sajttal. Ízlés szerint fűszerezzük.
  4. Beleforgatjuk a szószba a leszűrt zöldbabot és a megpuhult húst.
  5. Olajjal kikent tepsibe tesszük, ráreszeljük a maradék sajtot, és készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Köret nélkül is tálalható egy finom, nyári salátával.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek