Nosalty Logó

Túrónudli házi eperlekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrónudli házi eperlekvárral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 677 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2026 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 305 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.5 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 677 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2338.6 g
  • Cink
    393 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    306 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.7 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    181 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 2026 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.3 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 305 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a villával áttört túrót, a tojást, és apránként annyi vizet adagolunk hozzá, amennyivel puha, lágy tésztát tudunk gyúrni belőle.
  2. Lisztezett munkalapon kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, majd egy éles késsel csíkokat vágunk a tésztából. A csíkokat lisztes kézzel hengerré formáljuk, majd a hengereket nagyjából 3 centinként feldaraboljuk.
  3. Egy fazékba vizet forralunk, sót és pár csepp étolajat teszünk bele. Amikor forr, kifőzzük benne a nudlikat, majd leszűrjük.
  4. Egy teflonedényben felolvasztjuk a vajat, rászórjuk a zsemlemorzsát, a fahéjat és a 3-4 evőkanál cukrot. Elkeverjük, és pár percig lassú tűzön pirítjuk, de vigyázzunk, hogy a morzsát ne égessük le.
  5. Ebbe a zsemlemorzsás keverékbe forgatjuk a kész nudlikat. Tálaláskor meghintjük porcukorral, és eperlekvárt locsolunk a tetejére.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 176
  • Össznézettség: 142863
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nudlitésztát eddig csak burgonyás változatban készítettem, és vagy lekvárral vagy túróval és tejföllel tálaltam. Most ötvöztem a kettőt, és a túró a nudli tésztájába került (burgonya helyett), tálaláskor pedig a lekvár is szerepet kapott. Házi eperlekvárral kínáltam, amit idén anyukám készített az egész családnak.

Hozzászólások

rekusi

Zseniális! Megvan a holnapi ebéd. Ez csak finom lehet! :)

rekusi

És tényleg. Amit a kép ígért megkaptam! Nagyon finom lett, az egész család habzsolta.

Törölt felhasználó

Köszi a receptet! A tegnap f?töttem ki egy jó kis adag túrót, most már tudom, mit készítsek bel?le. Ez tuti nyer? lesz a férjemnek.

eny24

Elkészítettem!Nagyon egyszer? recept és nagyon gyors! Kiváló egy gyors, kis édességnek!

Éva-Anyóca

Micsoda jó ötlet! :-)) Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Elkészítettem, nagyon finom lett és egyszer? megcsinálni, köszönöm! :))

Andella

Nagyon finom lett,:)

Törölt felhasználó

Hát, az el?készület nekem jóval több lett, mint 10 perc... :) A kép és a túró alapján nagyon finomra számítottam, de sajnos a túrót nem éreztem. Mondjuk durum+teljes ki?rlés? lisztet használtam, aminek karakteresebb az íze, úgyhogy talán ezért. Legközelebb mindenképp több túróval csinálom!

Zs.u.zs.i

Ha valakinek segít, én így dolgoztam tk liszttel: 15 dkg liszt, 2 dkg zabkorpa, 12,5 dkg túró, 1 tojás Nagyon finom, klassz ötlet a recept!

Törölt felhasználó

Finom lett :) csak legközelebb egy picit még lágyabbra kell majd csinálnom a tésztát :)

teanita

Köszi a receptet, finom lett! Nekem a nyújtás-vágás-formálás most nem fért bele az id?mbe, így csak kanállal szaggattam a vízbe, nem lett olyan szép, mint a képen, de szerintem el fog fogyni :)) Viszont jó sok zsemlemorzsát felvesz, úgyhogy azt senki se sajnálja!!!

Törölt felhasználó

Isteni!

Törölt felhasználó

Szia! En egyböl Dupla adaggal indítottam mert tudtam hogy nagyon fincsi lesz! ìgy is lett! Nagyon köszi! Tönkölyliszttel és xilittel készítettem és diabetikus meggylekvärral ettünk, de pont olyan lett mint a képen! ;-) Nagyon köszi!

hedi1

Nagyon jól hangzik, de kedves Amazóna, mit jelent, hogy a túrót kif?tötted? Vagy valami elírás és én nem jövök rá, hogy mit is akarhattál írni? Komolyan kérdezem, távol áll t?lem a gáncsoskodás! Köszii. Igaz, most látom, hogy ezek kb. 6 éves hozzászólások.

Nagykatabt

Gondolom, hogy saját készítés? túróra gondol.Az aludttejet fel kell melegíteni bizonyos h?fokra, hogy ne forrjon de kicsapódjanak a fehérjék. Biztosan ezt hívják azon a vidéken kif?tésnek. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek