Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás lángos ahogy Gabimami készíti

Burgonyás lángos ahogy Gabimami készíti
Burgonyás lángos ahogy Gabimami készíti
85 perc / előkészület: 50 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én a megmaradt tésztát mindig jó olajos neylon zacsiba teszem, majd a hűtőbe, s mikor a gyerekek jönnek, és azt kérdik, mama van még a finom lángosból? S akkor mondom, hogy igen. Előveszem, az olajat felmelegítem, és frissen tálalom nekik. Erre azt mondják, mama te már a tésztát is elkészítetted? Igen, a válaszom. S akkor lányomnak is ajánlottam, hogy mindig, ha készít, felét tegye el, mert amikor kérik, frissen sülve ehetnek...

hozzávalók / 6 adag

Sütőzsiradék

ajánlat

Jó tipp: a megmaradt tésztát olajos neylon zacsiba tenni, légmentesen, de nem szorosan bekötni, s bármikor ki lehet sütni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, és puhára főzzük enyhén sós vízben, majd leszűrjük, és krumplinyomóval pépesre törjük.
  2. A lisztet egy mély tálba öntsük, két maréknyit hagyjunk meg belőle. Majd közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a sót, cukrot, és az élesztőt belemorzsoljuk.
  3. Majd a kézmeleg tejet ráöntjük, és 3 percet állni hagyjuk. Majd a hozzávalókat hozzáadjuk az olaj kivételével.
  4. Az egészet jól összedolgozzuk, s a végén az olajat is jól beledagasztjuk, és liszttel meghintjük. 30 percet kelesztjük, s közben az olajat feltesszük melegedni.
  5. Majd  tojás nagyságú tésztát vágunk belőle, és lisztes kézzel tenyér nagyságúra nyújtjuk, és a meleg olajba tesszük.
  6. 2 percig süssük egyik felét, majd fordítsuk meg, és másik felét is világossárgára sütjük.
  7. Lecsöpögtetjük az olajat, és fokhagymával megkenve, ill. tejfölösen, reszelt sajttal kínáljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 38 803
elküldve: 23
receptkönyvben: 481
elkészítve: 15/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumplilángos, fokhagymás burgonyás lángos, lángos főtt burgonyából

Hozzászólások (31)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sun, 2018-08-19 18:05

Nagyon köszönöm,e meg tiszteltetést,hogy kiemeltétek. Kellemes napot kívánok. Üdvözlettel Gabriella

greta89
greta89 Fri, 2016-10-07 09:06

Az lenne a kerdesem, hogy a recept szerint 2 marek lisztet kihagyunk.
Ha az olajat is hozzaadtam a tesztahoz, akkor belegyurom meg ezt a 2 marek lisztet is vagy ezzel szorom meg a teszta tetejet a keleshez?

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sat, 2016-11-05 13:18

Szia Gréta!
Elnézést kérek de utóbbi időben sokat voltam kórházba ezért nem voltam itt fent és nem válaszoltam. A két maréknyi lisztet azért hagyjuk meg,mert amikor meg dagasztjuk meg szórjuk tészta tetejét,liszttel,és amikor kézzel nyújtsuk akkor is lisztes kézzel készítjük,az olajat amit félre tettünk azt a végén dolgozzuk a lángos tésztába. Jó sütést kívánok,és elnézést de nem voltam elérhető,nagyon köszönöm megértésed.

lacafaca78
lacafaca78 / lacafaca78 Sun, 2015-03-29 18:53

Kedves Gabimami!

Most készítettem el minimum tizedjére ezt a lángost, igaz mindig csak fél adagot. Már fejből megy a recept, tökéletes és finom...

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sat, 2016-11-05 13:21

Szia!
Nagyon örülök,hogy sikered van a készítésével.
Ne haragudj,hogy csak most válaszolok,de sajnos sokat voltam kórházban,és ide nem léptem be telefonról,amikor nem folyt az infúzióm. További sok sikert kívánok,jó sütést főzést! Köszönöm megértésed. Üdv Gabriella.

dina17
dina17 / dina17 Sat, 2013-04-27 09:35

Szia.
Nem sok bele az az 1 liter olaj? Kezdő szakács vagyok, úgyhogy még nem nagyon értek hozzá..
Üdv. dina17

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sat, 2016-11-05 13:23

Szia Dina!
Nem a tésztába teszünk egy liter olajat abban süssük ki. Ezt azért ha nem most kezdtél sütni kellene tudnod.. De sok sikert kívánok hozzá,és elnézést de sokat voltam kórházban ezért nem válaszoltam.

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sun, 2018-08-19 18:06

Szia Dina17!

A megadott 1 liter olaj a sütéshez kell és nem a tésztába.:)
Tésztába a megadott minimális zsiradék kell.
Sok sikert..
Üdv..Gabriella..

ThundeBird
ThundeBird Mon, 2013-03-18 22:08

Kedves Gabimami!

Nagyon szépen köszönöm a receptet, örülök, hogy ráakadtam. Nagyon-nagyon finom lett a lángos e recept alapján! :)

Köszönettel: Anita

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Tue, 2013-03-19 10:09

Kedves Aita!
Nagyon szívesen,én csak olyan recepteket teszek fel amiket én tanultam,és évek során készítem is.
További szépnapot kivánok!

slbvz
slbvz Sun, 2013-01-20 18:46

Kedves Gabimami!

Régen ettem ennyire jó lángost, lágy tészta, remek íz, ezentúl csak így fogjuk enni, köszönöm, hogy megosztottad a receptet!

Üdv: slbvz

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Mon, 2013-01-21 10:05

Szia slbvz!

Nagyon szívesen teszem,hisz az a jó, mikor tovább adhatom család tagokon kivül is tapasztalattal szerzett szakács tudományom.
Nagyon örülök neki,hogy ízlett és továbbiakban is így készíted el.
Nyugodtan bármelyik receptem készítheted mert nem szakácskönyből valóak,hanem az elmult 40-év során jó részét mind készítettem,és készítem is őket. Úgyan ugy az újakat is szívesen osztom mert én legtöbb esetben a hozzávalókat kapom s én saját magam írom receptbe.
További sok sikert kivánok,és jó egészséget!
Üdv..Gabriella...

Polly87
Polly87 Sat, 2012-08-11 18:21

Elkészítettem és nagyon jó lett! Köszönet érte!

Udv. Polly

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Thu, 2012-07-19 16:48

Szia Andrea!
Egy,másfél hétig nyugodtan tarthatod,hűtőben, a lángos tésztát.Ennyi ideig lehet tárolni.
Sok sikert kivánok hozzá.
De a neylonzacsit olajozd be s ne szorosan kösd be.Minimálisat kel hidegen is.
Üdv...Gabimami...

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Mon, 2012-07-23 11:32

Szia Andi!
Nagyon szívesen,hísz azért is osztom meg,teljes leírással,hogy a kezdőknek is érhető legyen.
További sok sikert kivánok,és jó sütést főzést.
Üdv...Gabimami...

hajnal24
hajnal24 Mon, 2012-07-09 11:02

Ez a legjobb lángosrecept amit valaha kipobáltam. Nagyon finom, könnyed a tésztája és sütés után is egy pár oráva még mindig kifogástalan. Nyami-nyami :-)

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Thu, 2012-07-19 16:52

Szia Hajni!
Egy jó tipp,és tovább is puha marad.Ha teljesen kihűlt alúfóliával takard le,igy még este is és másnap is ugyan olyan puha marad.No ha csak elnem fogy addigra.
Üdv Gabimami...
További szép estét kivánok!

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Fri, 2012-07-13 12:49

Szia Hajnal!
Igazán örülök neki,hogy elnyerte tetszésed,és siker élményedről írtál.
További jó sütést főzést kivánok,és nagyon kellemes hétvégét!
Üdv...Gabimami...

balintmonika
balintmonika Tue, 2012-05-15 19:56

Nekem sikerült megújítanom a receptet.A tojást ugyanis kifelejtettem.Az eredmény így is több mint jó lett.A család meg volt elégedve a tökéletes étekkel.

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Wed, 2012-05-16 06:58

Szia Móni!
Örülök neki ,hogy sikeres lett még tojás nélkül is. Gratulálok és további szépnapot kivánok!

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Fri, 2012-05-04 12:14

Kedves Gabimami! Éppen tegnap nézegettem burgonyás lángos receptet egy szakácskönyvben...Azt írták, hogy kétszer szitált liszt, meg kétszer pihentetni a tésztát és hasonló dolgokat, mire elment a kedvem az egésztől.Most megláttam ezt a receptet, el is mentettem, és kipróbálom! :)

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sun, 2012-05-06 22:57

Szia Miss Sweetly!
Nyugodtan elkészítheted a meg adott receptemmel mert nagyon finom,én sosem szitálom meg a lisztet.Hísz már nem ugy van mint még nagymamáink idején,hogy maguk őrölték a búzát és a lisztnek valót szitálták.

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Mon, 2012-05-07 12:24

Kedves Gabimami!
Elkészítettem, és annyi dicséret ért, hogy kitart jövő karácsonyig! Nagyon tökéletes lett a tésztám! Miután kisütöttem a tenyérnyi lángos adagokat, ahogy várakoztak, nem keményedtek meg. Ez nagyszerű! Nagyon finom lett! Örülök a receptnek, elmentettem és mindig így fogom elkészíteni!

Köszönettel: Miss Sweetly

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Mon, 2012-05-07 21:04

Szia Miss Sweetly!
Igazán örülök neki ,hogy siker élményed lett vele,főleg hogy mindenkinek ízlett. Ezzel a recepttel bármikor készítheted.Igaz holnap én egy másik fajtáját készítem el s majd megosztom itt is. Abba nem kell krumli de más a recepje kissé,és ugyan ugy puha marad.
További jó sütést főzést kivánok!
Üdv.. Gabimami58

1243
finomliszt 100 dkg
4 dkg
tojás 2 db
cukor 0.5 teáskanál
élesztő 5 dkg
burgonya 3 közepes db
kefir 2 dl
tej 3 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
fokhagyma 3 gerezd
sajt 25 dkg