r
Nosalty Logó

Burgonyás lángos ahogy Gabimami készíti

Gabimami58
Burgonyás lángos ahogy Gabimami készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1243
Kalória
33.4g
Fehérje
140g
Szénhidrát
59.7g
Zsír
116.7g
Víz
115.6g
Koleszterin
6g
Élelmi rost
5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1243 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 7451 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3877.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    2878 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    140 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    116.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 1243 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200.2 g

Zsír

  • Összesen
    358.2 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    694 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23266.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    416 mg
  • Kálcium
    2474 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    2670 mg
  • Nátrium
    17268 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    840.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    700 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    996 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    791 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    991 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    688 micro
Összesen 7451 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    737.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 235 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, és puhára főzzük enyhén sós vízben, majd leszűrjük, és krumplinyomóval pépesre törjük.
  2. A lisztet egy mély tálba öntsük, két maréknyit hagyjunk meg belőle. Majd közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a sót, cukrot, és az élesztőt belemorzsoljuk.
  3. Majd a kézmeleg tejet ráöntjük, és 3 percet állni hagyjuk. Majd a hozzávalókat hozzáadjuk az olaj kivételével.
  4. Az egészet jól összedolgozzuk, s a végén az olajat is jól beledagasztjuk, és liszttel meghintjük. 30 percet kelesztjük, s közben az olajat feltesszük melegedni.
  5. Majd tojás nagyságú tésztát vágunk belőle, és lisztes kézzel tenyér nagyságúra nyújtjuk, és a meleg olajba tesszük.
  6. 2 percig süssük egyik felét, majd fordítsuk meg, és másik felét is világossárgára sütjük.
  7. Lecsöpögtetjük az olajat, és fokhagymával megkenve, ill. tejfölösen, reszelt sajttal kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Én a megmaradt tésztát mindig jó olajos neylon zacsiba teszem, majd a hűtőbe, s mikor a gyerekek jönnek, és azt kérdik, mama van még a finom lángosból? S akkor mondom, hogy igen. Előveszem, az olajat felmelegítem, és frissen tálalom nekik. Erre azt mondják, mama te már a tésztát is elkészítetted? Igen, a válaszom. S akkor lányomnak is ajánlottam, hogy mindig, ha készít, felét tegye el, mert amikor kérik, frissen sülve ehetnek...

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek