Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás minilángos

Burgonyás minilángos
Burgonyás minilángos
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Számtalan balatonparti lángos sütöde termékét kóstoltuk már, de az igazi mégis a hazai. Ezt kaptam Édesanyámtól kiskoromban, és én is ezt készítem gyermekeimnek, ha időmből kitelik.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hétvégenként, ha éppen van időnk és kedvünk, érdemes elbíbelődni a minilángos gyúrásával. Tésztáját nem kell keleszteni, rögtön süthető, ehető. Gyerekek bevonásával a hosszadalmas procedúrának tűnő feladatsor pedig egy igazán jópofa programmá válhat!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, jó hideg vízben pucoljuk, krumplinyomón áttörjük, sózzuk.
  2. Ha kihűlt, hozzáadjuk a két tojást, a lisztet pedig szépen adagoljuk, könnyű, gombócszerű tésztát gyúrunk belőle.
  3. Lisztezett deszkán sodrófával egy ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd késsel átlós irányban rombuszokat vágunk bele.
  4. Azonnal mehetnek a forró olajba, ahol aranybarnára sütjük mindkét felüket.
  5. Lehetőleg házi sárgabaracklekvárral kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 26 705
elküldve: 22
receptkönyvben: 529
elkészítve: 7/15
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
282 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lángos, krumplis lángos, krumplilángos, burgonya, burgonyás ételek, házi készítésű tészta

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2012-11-01 12:04

Kedves Greti, nagyon orulok, hogy eszemben juttadtad ezt a finom es egyszeru receptet. Gyerekkoromban a nagynenikem nagyon sokszor sutott ilyet. Mi zsirban sult krumplispogacsanak hivtuk. El is feletkeztem rola. Holnap ez lesz az ebed borsolevessel. Koszonom. Udv. Veronika

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2012-11-02 06:09

Most nyeltem le az utolso falatot Isteni volt. Eloszor ettunk a leveshez, csak ugy-, utana pedig mint egy sutemenyt barack lekvarral. En ugyan elkovettem egy hibat, megpedig mivel nem volt itthon az a bizonyos fozo krumpli (itt nalunk a piros heju) feher krumplibol csinaltam. Az nem igazan megfelelo ehhez, mivel kicsit vizes. Szoval igy tobb liszt kerult bele a megengedettnel ami miatt kicsit kemenyebb lett. De az ize kituno. Megegyszer koszonom, udv. Veronika

Kovács Ica
Kovács Ica Sun, 2012-09-16 19:43

Nálunk ez kedvenc lángos én pohárral szoktam kiszaggatni és fokhagymával kenjük meg sózzuk.Nagyon finom

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2012-09-17 02:43

Kedves Ica! Igen, a kerekded formák nagyon vonzóvá teszik a lángost és mivel az alaptészta lehetővé teszi, ezért úgy sós, mint édes változatban: kitűnő!
Üdv, Gréti

Zseraldina22
Zseraldina22 Fri, 2012-08-31 21:57

Kedves Gréti!
Ma elkészítettem ezt az egyszerű, gyors és fincsi lángost. Fele mennyiségből csináltam és így is elég lett bőven egy második fogásnak.
Az első falat után előjöttek a régi emlékeim "hisz ilyet már ettem", nagymamán csinált ilyet nekünk többször, és fahéjas porcukorral ettük akkor. Emlékszem, hogy nagy pogácsaszaggatóval korongokat készített és azt sütötte ki. Lekvárral, fahéjas porcukorral ettük de a lányom tejföllel is kipróbálta. Én fokhagymás tejföllel is kipróbálom legközelebb :) :)

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Sat, 2012-09-01 00:21

Kedves Zseraldina! Nagyon örülök, hogy egy régi emléket sikerült felidéznem benned a recepttel. Ahány ház, annyi szokás! Valóban van aki a kerek formákat, míg mások a szögletesebbet kedvelik, készítik. A fő az íze, ami szerencsére nagyon finom! Üdv, Gréti

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2012-08-28 10:28

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.08.27. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2012-08-27 17:09

Szia Viki! Persze, hogy meg lehet csinálni, csak így kevésbé "mancsos" a dolog és talán kívülről ropogósabb, ízre finomabb lesz. Üdv, Gréti

pufinlekvár
pufinlekvár / pufinlekvár Sun, 2012-08-26 21:27

Szia!
De jó itt is találkozni ezzel a finomsággal!
Nálunk ezt Krumplis flekni-nek hívják, csak annyi a különbség hogy sima liszttel készítjük, és tényleg házi baracklekvárral a legfinomabb!!!
Üdv: Erika

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Sun, 2012-08-26 23:05

Szia Erika! Képzeld, legutóbb a nagynénémtől olyan isteni baracklekvárt kaptam, hogy nem bírtam abbahagyni a lángos evést! Majd annak is elkérem a receptjét! Üdv, Gréti

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2012-08-26 17:56

Kedves Gréti!
Az egyszerűsége miatt roppantul tetszik. Mindenképp kipróbálom, de lehet, én sajttal-tejföllel is. :)
Üdv: Fahéj

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Sun, 2012-08-26 23:09

Kedves Fahéj!
Biztosan nem fogsz benne csalódni. Én igazából sós párti vagyok, ritkán eszem édességet, kivéve, ha saját készítésű!
Üdv: Gréti

1643
burgonya 1 kg
rétesliszt 50 dkg
tojás 2 db
1 tk
napraforgó olaj 5 dl
sárgabaracklekvár 5 ek