Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás édeskömény-főzelék

Burgonyás édeskömény-főzelék
Burgonyás édeskömény-főzelék
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom főzelék nemcsak az édeskömény-kedvelőknek.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A sárgarépát és a burgonyát apró kockákra vágjuk. Az édesköményt négybe vágjuk, majd kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk.
  2. Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk az előkészített zöldségeket, kb. 5 percig dinszteljük. Felöntjük a levessel, kb. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és további 10-15 percig főzzük, míg a zöldségek megfőnek, és a mártás besűrűsödik. Az utolsó 5 percben esetleg főzzük fedő nélkül.
  3. Hozzáadjuk a sajtot, felolvasztjuk a levesben. Sóval, borssal és a fűszerkeverékkel ízesítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 281
elküldve: 1
receptkönyvben: 71
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: főzelékek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

olaszos főzelék, vegyes főzelék

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Tue, 2017-01-31 08:46

Édeskömény rajongóként ma elkészítem ezt a "finomfőzeléket". Köszi az ötletet. Üdv. Gubigabi

483
burgonya 2 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
édeskömény 600 g
zöldség alaplé 200 ml
habtejszín 150 ml
tömlős krémsajt 75 g
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olasz fűszerkeverék 0 ízlés szerint