Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bundás garnéla koktélszósszal

Bundás garnéla koktélszósszal
Bundás garnéla koktélszósszal
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Le volt árazva az egyik hipermarket halpultjánál a rák.

hozzávalók / 1 adag

A rákhoz

A szószhoz

ajánlat

Azért preferálom az előfőzött rákokat, mert elég neki ez az 1-2 percnyi hőbehatás. Ha ennél tovább éri őket hő, rágósak és gumiszerűek lesznek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rákokat megpucoljuk, a páncélt és fejeket felhasználhatjuk egy leves vagy mártás alapjaként.
  2. A zabot apróra vágjuk (ne daráljuk!), majd összekeverjük a morzsával, és leszitáljuk. Így csak a nagyobb darabok maradnak meg, amitől a bunda ropogós marad.
  3. Liszt --> tojás --> zabos morzsa --> Forró olaj --> a felesleges zsírt lecsöpögtetjük.
  4. A mártást előtte, de akár frissen is bekeverhetjük, és indulhat a tunkolás.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 33 449
elküldve: 1
receptkönyvben: 75
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott garnéla, paradicsomos mártogatós garnélával, bundázott rák

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

3083
garnéla 30 dkg
rétesliszt 10 dkg
tojás 3 db
zsemlemorzsa 15 dkg
zabpehely 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl
majonéz 3 ek
paradicsomszósz 1 ek
zöldfűszer 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint