r
Nosalty Logó

Paradicsomos-sáfrányos garnéla

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rosanics Petra
Paradicsomos-sáfrányos garnéla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

garnéla

szósz és tálalás

Összesen 270 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

garnéla

szósz és tálalás

Összesen 810 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

garnéla

szósz és tálalás

Összesen 78 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1351 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    832 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5194 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 270 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4052.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    866 mg
  • Nátrium
    2496 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    866.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1707 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    15582 micro
  • Lut-zea
    1188 micro
Összesen 810 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1520 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 78 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

garnéla

szósz és tálalás

Elkészítés

garnéla

  1. Az olívaolajat és a fűszereket egy tálkában elkeverjük. A garnélákat, ha kell, megtisztítjuk (vágjuk ki a belüket, ha feketének látjuk), majd a felezett és magozott olajbogyókkal együtt a szószhoz adjuk.
  2. Alaposan összeforgatjuk az egészet, és 30 percre hűtőbe tesszük pácolódni. Ezalatt elkészítjük a paradicsomos szószt.

szósz és tálalás

  1. Az olívaolajat egy serpenyőben felforrósítjuk, majd üvegesre pároljuk rajta a vékonyra szeletelt hagymát (egy nagy felét vagy egy kicsit használjunk) és a reszelt fokhagymát.
  2. Hozzáadjuk a darabolt és a sűrített paradicsomot, rámorzsoljuk a sáfrányt, és felöntjük a száraz fehérborral. Ha savanykásnak érezzük a paradicsomot, ellensúlyozzuk 1-2 teáskanál cukorral.
  3. Fedjük le, hogy ne fröcsögjön a paradicsom, és alacsony lángon, időnként megkeverve főzzük 15-20 percet.
  4. Ekkor jöhet bele a garnéla pácostul-olajbogyóstul. Így együtt főzzük további 10-15 percet, amíg a garnéla szépen átfő a paradicsomos szószban.
  5. Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel. Rizshez és burgonyához egyaránt szuperül passzol, de kenyérrel tunkolni is ér!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2706
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomos-sáfrányos garnéla
Rosanics Petra 342 recept

Gyors és egyszerű garnélareceptet mutatunk, aminek bárki bátran nekiállhat, még akkor is, ha előtte sosem próbálkozott tengeri herkentyűkkel. Itt ugyanis a szósz önmagában is isteni, a paradicsom, a hagyma és a sáfrány csodálatosak együtt, az olajbogyó pedig remekül egyensúlyozza az édeskésségüket. Egy kevés száraz fehérbort is löttyintettünk alá, ami nagyon jól áll a citromnak és a garnélának is. A tengeri herkentyű pedig csak a legvégén kerül bele, így nem lesz gumisan túlsütött (ami gyakori probléma), hanem omlós és szaftos marad, pont, ahogy mi imádjuk!

Hozzávalók

garnéla

szósz és tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek