r
Nosalty Logó

Bulgurral és hússal töltött cukkini

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mesél a konyha
Bulgurral és hússal töltött cukkini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1245 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2489 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3342 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1266 mg
  • Nátrium
    1243 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    838 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    389 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1607 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9623 micro
Összesen 1245 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.6 g

Zsír

  • Összesen
    117.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    796 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6684 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    814 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    657 mg
  • Foszfor
    2532 mg
  • Nátrium
    2486 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1675.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    725 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    778 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    801 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3215 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19246 micro
Összesen 2489 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    861 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés olajat hevítsünk fel egy nagyobb lábasban, rakjuk bele a bulgurt, ezután gyors mozdulatokkal kb. fél percig kevergessük. Öntsünk hozzá kétszerannyi mennyiségű vizet, mint a bulgur, sózzuk meg, majd amikor felforrt, vegyük takarékra, takarjuk le fedővel, és kb. 20 perc alatt pároljuk puhára. Ha kész, rakjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet.
  2. A darált húst kevés olajon dinszteljük meg, sózzuk, borsozzuk, majd ha elkészült, adjuk hozzá a párolt bulgurt, a 2 tojást, kis tejfölt, kb. 2 ek teljes kiőrlésű lisztet. (A sajtos-tojásos-tejfölös keverékből hagyjunk egy keveset a tetejére.)
  3. A cukkiniket mossuk meg, vágjuk félbe, szedjük ki kanállal a magos részt, picit sózzuk be, és hagyjuk így pihenni 5-10 percet. Ezután töltsük meg a bulgur-hús keverékkel, helyezzük egy mélyebb tepsibe, és alufólia alatt kb. 30-40 perc alatt süssük meg.
  4. Amikor megsült, rakjuk a tetejére a tejföl, reszelt sajt és tojás keverékét, majd helyezzük vissza a sütőbe pár percre, ha lehet, grill funkcióval, hogy szép aranybarnára süljön.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 296
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12034
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bulgurral és hússal töltött cukkini
Mesél a konyha 21 recept

Amikor marad valamilyen étel, mert túl sokat készítettem előző nap, azon gondolkodom, hogyan lehetne felhasználni másnap. Így készült ez a bulguros töltött cukkini is, mert nem tudok kevés bulgurt készíteni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Háromból két felnőttet érint: sokan nem is tudnak erről a...

Az egyik legfontosabb ásványi anyag, mégsem kap kellő figyelmet, pedig a csontok, fogak és izmok egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen. Mivel a kalciumot testünk képtelen saját maga előállítani, így külső forrásból kell pótolnunk. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke nem csupán arra hívja fel a figyelmet, hogy az ásványi anyag hiánya komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, de arra is, hogy milyen természetes módokon biztosíthatjuk szervezetünk kalciumbevitelét.