r
Nosalty Logó

Buktatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Buktatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1650 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6597 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 337 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    75.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2906.7 g
  • Cink
    136 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    107 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    792 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 1650 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170 g

Zsír

  • Összesen
    302.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    150 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11626.8 g
  • Cink
    544 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    3033 mg
  • Vas
    429 mg
  • Magnézium
    982 mg
  • Foszfor
    3169 mg
  • Nátrium
    3129 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    36 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    810.5 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1220 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    53 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    626 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1150 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    829 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    593 micro
Összesen 6597 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.1 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Előkészítjük a kenyérsütőgépet, ebben fogjuk dagasztani a tésztát.
  2. A langyos tejet a cukorral, vaníliás cukorral és sóval beleöntjük az üstbe. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, az élesztőt belemorzsoljuk.
  3. Beleöntjük a felolvasztott 5 dkg margarint is, majd elindítjuk a dagasztó programot. Amikor kezd összeállni a tészta, látni fogjuk, milyen. Ha ragacsos, adjunk még hozzá kevés lisztet, ha kemény, akkor pici tejet. Amikor már 8-10 perce megy a dagasztás, hozzáöntünk apránként még 6-8 dkg olvasztott margarint. (Én ilyenkor adagolok mellé némi lisztet is, mert a tészta ide-oda csúszkál az üstben. Előbb-utóbb viszont szépen beledolgozza a lapát a tésztába a margarint.)
  4. Ha lement a program, kivesszük tálba a tésztát, és 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  5. Veszünk egy tepsit vagy egy nagyobb (26 cm) kapcsos tortaformát, kiolajozzuk.
  6. A tésztát kinyújtjuk, majd kicsi, kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle.
  7. Ezekre a körökre jöhet a különböző töltelék, majd gombócot formázunk belőlük. Amikor egymás mellé rakosgatjuk a kis gombócokat a formába, mindig kenjük körbe őket olvasztott margarinnal, így sütés után elválnak egymástól.
  8. A máktöltelékhez a mákot ízlés szerinti cukorral összekeverjük, kevés forró vízzel sűrű masszát készítünk. Akár kevés citromhéjat is reszelhetünk bele.
  9. A diótöltelék ugyanúgy készül, mint a mákos, csak víz helyett forró tejjel keverünk masszát, és citromhéj helyett pici fahéjjal ízesítjük.
  10. A sütésálló lekvárból kb. 1x2 cm-es darabokat vágunk, ezeket csomagoljuk a tésztába.
  11. Ha fahéjasat készítünk, a fahéjat kevés cukorral kikeverjük, így töltjük meg vele a tésztát.
  12. Készülhet túrós is, a túróba kerülhet ízlés szerint cukor, fahéj, tejföl lazításnak, vagy citromhéj.
  13. Fél órát még kelesztjük, majd tojássárgával lekenjük és mehet az előmelegített sütőbe.
  14. Szép pirosra sütjük. Ha kész, még forrón megkenjük cukrozott, meleg tejjel, és alufóliával 5 percre letakarjuk, amire még konyharuha is kerül (dunsztolás).
  15. 5 perc elteltével levesszük a fóliát, konyharuha alatt hagyjuk kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 17315
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha felváltva rakosgatjuk a tepsibe a különböző töltelékkel töltött buktákat, meglepetés lesz, vajon milyen ízűbe harapunk éppen bele. A töltelék pedig szabadon variálható.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...