Buktatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
- 10% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
63g tej35 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
2g só0 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
4 kcal
-
33g margarin233 kcal
-
10 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
A töltelékhez
Összesen
1650
kcal
- 10% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
250g tej140 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
7g só0 kcal
-
600g finomliszt2184 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
15g friss élesztő16 kcal
-
130g margarin932 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A töltelékhez
-
150g mák788 kcal
-
150g sütésálló lekvár417 kcal
-
150g dió981 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
50g tej28 kcal
-
20g instant kakaópor76 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
200g tehéntúró294 kcal
Összesen
6597
kcal
- 10% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
12.8g tej7 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
30.7g finomliszt112 kcal
-
2.6g finomliszt9 kcal
-
2.8g tojás4 kcal
-
0.8g friss élesztő1 kcal
-
6.6g margarin48 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
1g tojássárgája3 kcal
A töltelékhez
Összesen
337
kcal
- 10% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.5 g
Zsír
-
Összesen 75.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2906.7 g
-
Cink 136 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 758 mg
-
Vas 107 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 792 mg
-
Nátrium 782 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 202.6 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 89.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 305 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 288 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 207 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
1650
kcal
- 10% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 170 g
Zsír
-
Összesen 302.3 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 150 g
-
Koleszterin 397 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11626.8 g
-
Cink 544 mg
-
Szelén 279 mg
-
Kálcium 3033 mg
-
Vas 429 mg
-
Magnézium 982 mg
-
Foszfor 3169 mg
-
Nátrium 3129 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 36 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 810.5 g
-
Cukor 227 mg
-
Élelmi rost 61 mg
VÍZ
-
Összesen 359.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1220 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 127 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 53 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 241 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 626 micro
-
Kolin: 482 mg
-
Retinol - A vitamin: 1150 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 829 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 593 micro
Összesen
6597
kcal
- 10% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 594.1 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 18.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
337
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 ek cukor
-
1 tk só
-
1 db tojás
-
1.5 dkg friss élesztő
-
13 dkg margarin
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojássárgája
A töltelékhez
-
15 dkg mák
-
15 dkg sütésálló lekvár
-
15 dkg dió
-
4 ek cukor
-
0.5 dl tej
-
2 ek instant kakaópor
-
fahéj ízlés szerint
-
20 dkg tehéntúró
Elkészítés
A tésztához
- Előkészítjük a kenyérsütőgépet, ebben fogjuk dagasztani a tésztát.
- A langyos tejet a cukorral, vaníliás cukorral és sóval beleöntjük az üstbe. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, az élesztőt belemorzsoljuk.
- Beleöntjük a felolvasztott 5 dkg margarint is, majd elindítjuk a dagasztó programot. Amikor kezd összeállni a tészta, látni fogjuk, milyen. Ha ragacsos, adjunk még hozzá kevés lisztet, ha kemény, akkor pici tejet. Amikor már 8-10 perce megy a dagasztás, hozzáöntünk apránként még 6-8 dkg olvasztott margarint. (Én ilyenkor adagolok mellé némi lisztet is, mert a tészta ide-oda csúszkál az üstben. Előbb-utóbb viszont szépen beledolgozza a lapát a tésztába a margarint.)
- Ha lement a program, kivesszük tálba a tésztát, és 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
- Veszünk egy tepsit vagy egy nagyobb (26 cm) kapcsos tortaformát, kiolajozzuk.
- A tésztát kinyújtjuk, majd kicsi, kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle.
- Ezekre a körökre jöhet a különböző töltelék, majd gombócot formázunk belőlük. Amikor egymás mellé rakosgatjuk a kis gombócokat a formába, mindig kenjük körbe őket olvasztott margarinnal, így sütés után elválnak egymástól.
- A máktöltelékhez a mákot ízlés szerinti cukorral összekeverjük, kevés forró vízzel sűrű masszát készítünk. Akár kevés citromhéjat is reszelhetünk bele.
- A diótöltelék ugyanúgy készül, mint a mákos, csak víz helyett forró tejjel keverünk masszát, és citromhéj helyett pici fahéjjal ízesítjük.
- A sütésálló lekvárból kb. 1x2 cm-es darabokat vágunk, ezeket csomagoljuk a tésztába.
- Ha fahéjasat készítünk, a fahéjat kevés cukorral kikeverjük, így töltjük meg vele a tésztát.
- Készülhet túrós is, a túróba kerülhet ízlés szerint cukor, fahéj, tejföl lazításnak, vagy citromhéj.
- Fél órát még kelesztjük, majd tojássárgával lekenjük és mehet az előmelegített sütőbe.
- Szép pirosra sütjük. Ha kész, még forrón megkenjük cukrozott, meleg tejjel, és alufóliával 5 percre letakarjuk, amire még konyharuha is kerül (dunsztolás).
- 5 perc elteltével levesszük a fóliát, konyharuha alatt hagyjuk kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 137
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 17315
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ha felváltva rakosgatjuk a tepsibe a különböző töltelékkel töltött buktákat, meglepetés lesz, vajon milyen ízűbe harapunk éppen bele. A töltelék pedig szabadon variálható.