Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baracklekváros bukta

Baracklekváros bukta
Baracklekváros bukta
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a tészta nálam a fonott kalács receptje is, ha nincs lekvárom, csak egyszerűen összefonom, a tetejét megkenem tojással, és kész a kalács.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt 1 ek cukorral és kevés langyos tejjel felfutatjuk.
  2. Közben a lisztet az olvasztott margarinnal, a maradék cukorral, tojással és sóval összemorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és a maradék tejjel (lassan adagolva) hólyagosra dagasztjuk. Lágy tésztát kell készíteni.
  4. Kb. 1 órát meleg helyen kelesztjük.
  5. Közben a sütőt 180 C°-ra előmelegítjük.
  6. Mikor megkelt a tészta, lágyan átdolgozzuk, és téglalap alakúra kinyújtjuk. Kockára vágjuk, sárgabaracklekvárral töltjük, és feltekerjük.
  7. Zsírpapírral bélelt tepsire helyezzük, és kb. még 20 percig kelesztjük.
  8. A tetejét tojássárgájával megkenjük, és 180 C°-os sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 059
elküldve: 7
receptkönyvben: 111
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

kdrita

Mióta szakács: 2012.10.31.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

bukta, ízes bukta, lekváros bukta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

616
finomliszt 60 dkg
élesztő 3 dkg
tojás 2 db
margarin 2 ek
cukor 4 ek
tej 0.5 l
1 csipet
tojássárgája 1 db
sárgabaracklekvár 25 dkg