r
Nosalty Logó

Baracklekváros bukta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kdrita
Baracklekváros bukta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A töltelékhez

Összesen 616 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A töltelékhez

Összesen 3691 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A töltelékhez

Összesen 235 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 616 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2807.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    797 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1067 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    697 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    814 micro
Összesen 3691 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 235 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 1 ek cukorral és kevés langyos tejjel felfutatjuk.
  2. Közben a lisztet az olvasztott margarinnal, a maradék cukorral, tojással és sóval összemorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és a maradék tejjel (lassan adagolva) hólyagosra dagasztjuk. Lágy tésztát kell készíteni.
  4. Kb. 1 órát meleg helyen kelesztjük.
  5. Közben a sütőt 180 C°-ra előmelegítjük.
  6. Mikor megkelt a tészta, lágyan átdolgozzuk, és téglalap alakúra kinyújtjuk. Kockára vágjuk, sárgabaracklekvárral töltjük, és feltekerjük.
  7. Zsírpapírral bélelt tepsire helyezzük, és kb. még 20 percig kelesztjük.
  8. A tetejét tojássárgájával megkenjük, és 180 C°-os sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14583
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a tészta nálam a fonott kalács receptje is, ha nincs lekvárom, csak egyszerűen összefonom, a tetejét megkenem tojással, és kész a kalács.

Hozzászólások

bogil

Nagyon finom, jol sikerult, koszonom szepen! :)

Hozzávalók

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek