r
Nosalty Logó

Gyors túrós bukta Ligeti Károlytól

Ligeti Károly
Gyors túrós bukta Ligeti Károlytól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

804
Kalória
29.2g
Fehérje
125.5g
Szénhidrát
19.5g
Zsír
97.5g
Víz
49.4g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
41.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 804 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 6428 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 251 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091.7 g
  • Cink
    245 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    189 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    125.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    97.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    24 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    113 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 804 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.8 g

Zsír

  • Összesen
    155.7 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8733.9 g
  • Cink
    1961 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    1319 mg
  • Vas
    1514 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    2716 mg
  • Nátrium
    474 mg
  • Réz
    77 mg
  • Mangán
    66 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1004 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    780.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    189 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    576 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 6428 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339 g
  • Cink
    76 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 251 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojás és vaj kivételével mindent összekeverünk, és legalább 30 percig pihentetjük.
  2. A pihentetés után beletesszük a tojást és a vajat, alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen megkelesztjük, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, 18 darabra vágjuk, megtöltjük egyenként egy púpos evőkanál töltelékkel.
  3. Behajtjuk a tésztaszéleket, majd feltekerjük, és egy magas falú tepsibe (27x37 cm) rakjuk.
  4. Újra megkelesztjük, majd 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük.

Töltelékhez

  1. Mialatt a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x27

A túró kedvelt alapanyaga a magyar konyhának. Az előételektől a főételeken át a desszertekig igen sokféle ételt készíthetünk belőle.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...