Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors túrós bukta Ligeti Károlytól

Gyors túrós bukta Ligeti Károlytól
Gyors túrós bukta Ligeti Károlytól
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A túró kedvelt alapanyaga a magyar konyhának. Az előételektől a főételeken át a desszertekig igen sokféle ételt készíthetünk belőle.

hozzávalók / 8 adag

Tésztához

Töltelékhez

ajánlat

Még melegen porcukorral meghintjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A tojás és vaj kivételével mindent összekeverünk, és legalább 30 percig pihentetjük.
  2. A pihentetés után beletesszük a tojást és a vajat, alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen megkelesztjük, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, 18 darabra vágjuk, megtöltjük egyenként egy púpos evőkanál töltelékkel.
  3. Behajtjuk a tésztaszéleket, majd feltekerjük, és egy magas falú tepsibe (27x37 cm) rakjuk.
  4. Újra megkelesztjük, majd 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük.

Töltelékhez

  1. Mialatt a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 37x27 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 27 355
elküldve: 6
receptkönyvben: 210
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bukta, citromos-mazsolás túrós bukta, mazsolás túrótöltelékkel töltött bukta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

804
finomliszt 85 dkg
tej 4 dl
friss élesztő 4 dkg
méz 2 ek
cukor 15 dkg
tojás 1 db
vaj 10 dkg
1 csipet
tehéntúró 75 dkg
porcukor 5 ek
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 10 dkg