Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bugaci borsós betyár

Bugaci borsós betyár
Bugaci borsós betyár
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta lapult a receptjeim között, most került a kezembe és kedvet kaptam az elkészítéséhez :) 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főtt tészta és csemegeuborka illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst, a szalonnát és a hagymát kis kockákra vágjuk. 
  2. A szalonnát kevés olajon megsütjük, majd hozzáadjuk a hagymát és 3-4 percig együtt pirítjuk.
  3. A húst is hozzáadjuk, ízesítjük és felöntjük egy kevés vízzel, fedő alatt pároljuk. Amikor már félig puha, mehet hozzá a borsó is. 
  4. Ha minden megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt vagy tejfölt, a mustárt, az Erős Pistát és a petrezselymet. Még egyet rottyantunk rajta és tálalhatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 21 270
elküldve: 21
receptkönyvben: 295
elkészítve: 20/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Dóri

Mióta szakács: 2010.08.22.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csípős sertésragu borsóval, borsós-tejszínes sertésragu, sertésragu zöldborsóval

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ginus80
ginus80 Thu, 2014-06-19 14:16

Nagyon finom!!!! Köszi :) Többször elfogom készíteni.

zizz
Kácsor Szilvia / zizz Tue, 2012-11-20 21:43

Most rotyog :) Ez lesz a holnapi ebéd... reggel elkészül hozzá a tészta is :) Remélem fincsi lesz :)

dorka84
Dóri / dorka84 Tue, 2012-11-20 22:32

De jó, remélem ízleni fog :) Majd írj, hogy milyen lett :) Üdv, Dóri

440
angolszalonna 20 dkg
zöldborsó 25 dkg
sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
főzőtejszín 2 dl
mustár 1 ek
csípős paprikakrém 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek