r
Nosalty Logó

Brokkolival rakott tojásos tészta

Fahéj
Brokkolival rakott tojásos tészta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

823
Kalória
31.5g
Fehérje
70.7g
Szénhidrát
45g
Zsír
175g
Víz
254.2g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
7.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 823 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3288 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1511.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    175 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1329 micro
Összesen 823 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    125.9 g

Zsír

  • Összesen
    180.1 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1017 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6044.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    1135 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1831 mg
  • Nátrium
    2416 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    282.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    700.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1006 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    274 mg
  • D vitamin:
    201 micro
  • K vitamin:
    339 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1028 micro
  • Kolin:
    814 mg
  • Retinol - A vitamin:
    892 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1312 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5317 micro
Összesen 3288 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 187 kcal

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben majdnem puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük.
  2. A tésztát enyhén sós vízben szintén megfőzzük, lecsepegtetjük.
  3. A bacont csíkokra vágjuk, és az olajon megpirítjuk.
  4. A tojásokat felverjük, picit sózzuk, és a baconhöz öntve, kevergetve rántottát sütünk belőle.
  5. Ezt összekeverjük a kifőtt tésztával.
  6. Egy tűzálló tálat kivajazunk, megszórunk zsemlemorzsával (ez elmaradhat), és belesimítjuk a tésztát.
  7. A tetejére eloszlatjuk a brokkolikat, és kissé belenyomkodjuk a tésztás keverék közé.
  8. A margarint felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, felöntjük a tejjel, és folytonosan kevergetve besamellmártássá sűrítjük. Sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendióval ízesítjük. Belekeverjük a tejfölt.
  9. Ezt a mártást eloszlatjuk a tészta tetején.
  10. Megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben adddig sütjük, míg a teteje pirulni kezd.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24x24

Nagyon szeretem a zöldséggel rakott ételeket. Ezért aztán össze-vissza variálgatom, mikor mihez van kedvem. Hús egy deka se volt itthon, így keletkezett ez a tojásos-baconös változat. A rakott ételeket újabban mindig ezzel a besamelles-tejfölös szósszal szoktam leönteni, mert nem olyan savanyú (mint némelyik tejföl), és sokkal krémesebb, selymesebb és szaftosabb lesz tőle az étel.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...