r
Nosalty Logó

Rakott tojás Zsuzsi konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gy.Zsuzsi
Rakott tojás Zsuzsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tojáshoz

A burgonyapüréhez

A póréhagymás részhez

A sajtmártáshoz

Összesen 1149 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tojáshoz

A burgonyapüréhez

A póréhagymás részhez

A sajtmártáshoz

Összesen 6893 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tojáshoz

A burgonyapüréhez

A póréhagymás részhez

A sajtmártáshoz

Összesen 151 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2645.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    675 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    1173 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    428 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    671 micro
Összesen 1149 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    245 g

Zsír

  • Összesen
    372.4 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    2132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15874.4 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    361 mg
  • Kálcium
    4048 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    748 mg
  • Foszfor
    3596 mg
  • Nátrium
    7040 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632.8 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    1934.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2664 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    307 mg
  • D vitamin:
    381 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1045 micro
  • Kolin:
    1519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2565 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1225 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4028 micro
Összesen 6893 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

A tojáshoz

A burgonyapüréhez

A póréhagymás részhez

A sajtmártáshoz

Elkészítés

A tojáshoz

  1. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, 4 felé vágjuk, félretesszük.

A burgonyapüréhez

  1. A burgonyapüréhez a burgonyát megpucoljuk, daraboljuk, majd megfőzzük sós vízben.
  2. Amikor puha, leöntjük róla a vizet, hozzáadjuk a vajat, és összetörtjük. Megkóstoljuk, ha szükséges még sózzuk. Félretesszük ezt is.

A póréhagymás részhez

  1. A póréhagymát hosszában félbevágjuk és megmossuk. Majd feldaraboljuk.
  2. A vajat és az olajat összemelegítjük, beletesszük a hagymát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt megfonnyasztjuk, majd szintén félretesszük.

A sajtmártáshoz

  1. A sajtmártás alapja a besamell mártás. A vajat felolvasztjuk, majd beletesszük a lisztet, folyamatos keverés közben. Össze fog állni, nem kell megijedni!
  2. Ekkor felöntjük a tejjel (én apránként szoktam) és csomómentesre keverjük, ha nem lesz csomómentes, akkor majd a végén átszűrjük, vagy botmixerrel simára mixeljük :)
  3. Főzzük folyamatos keverés mellett, míg besűrűsödik. Ekkor ízesítjük sóval és őrölt szerecsendióval, és még 2-3 percig főzzük.
  4. A reszelt sajtot is beletesszük, és addig főzzük, míg a sajt teljesen elolvad. Ha csomós, most lehet átszűrni vagy mixelni.
  5. Az összeállítás nagyon egyszerű. A tört burgonya felét egy jénai vagy tepsi aljába tesszük, és elegyengetjük. Erre rátesszük a hagyma felét, majd a 4 tojást szépen sorban. Leöntjük a sajtmártás felével, és újra kezdjük a rétegezést a megmaradt hozzávalókkal. Tehát újból burgonya, majd a hagyma, a tojás és végül a sajtmártás.
  6. A reszelt sajttal megszórjuk, rátesszük a jénai tetejét, vagy alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Ha nem melegítjük elő a sütőt, kicsit tovább.
  7. Akkor jó, ha elkezd kicsit pirulni a teteje, ezt elérhetjük úgy is, hogy a sütés vége felé levesszük az alufóliát vagy jénai tetőt, és úgy sütjük készre. Pirítós kenyérrel kínáljuk (fokhagymával egy kicsit ízesíthetjük). Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 12354
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott tojás Zsuzsi konyhájából
Gy.Zsuzsi 31 recept

A TV Paprikán láttam meg a receptet, bár csak a hozzávalókat tudtam meg belőle, az ízesítést és az ottani elkészítési módot nem. Így a saját magam ízvilágára formáltam, és mondhatom, hogy nagyon finom lett. A vendégeknek is ízlett :)

Hozzávalók

A tojáshoz

A burgonyapüréhez

A póréhagymás részhez

A sajtmártáshoz

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami fiatalon tartja a bőrt

Habár ma már rengeteg csúcstechnológiával fejlesztett csodakrémet találunk a szépségápolás piacán, a legtöbbet mégis a helyes táplalkozással tehetünk bőrünk egészségéért. Hétköznapi ételekről van szó, amik más és más tulajdonságát védik a bőrünknek, úgy mint a feszessége vagy éppen a puhasága. Most mutatunk neked 5 olyan ételt, aminek fogyasztásával úgy érezheted, sokáig huszonéves maradsz!

Balogh Lilla

További cikkek