Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolisaláta feta sajttal

Brokkolisaláta feta sajttal
Brokkolisaláta feta sajttal
13 perc / előkészület: 10 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évekkel ezelőtt láttam valami hasonlót egy tévéműsorban. Annyira megtetszett, hogy elkészítettem a saját változatomat. Nagyon finom és laktató. Ezt a salátát még azok is szokták szeretni, akik a brokkolival hadilábon állnak. Kipróbáltam már minden ismerősömön ezt a receptet, és eddig mindenkinek ízlett. Ez egy olyan saláta, amire a pasik sem húzzák a szájukat.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Akkor is ezt készítem, ha úgy érzem, hogy felcsússzant rám pár kiló, akkor is, ha a párom kiköveteli, vagy ha éppen vendégek jönnek és kérik, hogy megint "azt a brokkolisat" csináljam nekik. :) Az egyik első recept, ami a blogomra felkerült, és ami kedvet adott hozzá, hogy újabb ízekkel kisérletezze. Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brokkolit megmossuk, a szárát levágjuk, és lobogó, sós vízben feltesszük főni. Mindössze pár percre van szüksége, mindenképpen vigyázni kell, hogy roppanós maradjon, ne főjön szét.
  2. A lilahagymát megpucoljuk, és félkarikára vágjuk. Nagyjából szétszedegetjük a szálakat, és egy nagyobbacska tálba szórjuk.
  3. A paradicsomot apróra felkockázzuk, és mehet a hagyma után.
  4. A fokhagymát megpucoljuk, a kés lapjával rátehénkedünk, majd felszeleteljük.
  5. Az olajbogyót felkarikázzuk, és szintén a tálba dobjuk (ez szinte bármilyen lehet: zöld, fekete vagy paprikával töltött is).
  6. A feldarabolt zöldségekhez hozzáadjuk az ízesítőket, fűszereket is: a nagyon kevés sót (a feta sajt már amúgy is sós), a frissen őrölt fekete borsot, a pesto-t, az oregánót, az olívaolajat, és jó alaposan összekutyuljuk az egészet.
  7. A feta sajtot egyszer egy centiméteres kockákra vágjuk, és ezt is hozzáadjuk a zöldségekhez. Innentől kezdve már nem szabad egyszerűen megkeverni, csak összeforgatni, különben a feta sajt teljesen szétesik. (Ajánlom, hogy puhább feta sajtot használjunk hozzá, az én tapasztalataim szerint azzal finomabb lesz a saláta.)
  8. A roppanósra főtt brokkolit rózsákra szedjük, és hozzáadjuk a salátához. Óvatosan összeforgatjuk. Ha van idő rá, akkor pár órát hűtőszekrényben pihentetjük. De melegen is nagyon finom.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 987
elküldve: 8
receptkönyvben: 376
elkészítve: 20/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Nérofó

Mióta szakács: 2011.09.29.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

feta sajtos-brokkolis saláta, lilahagymás-olajbogyós brokkolisaláta fetával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

julcsa69
julcsa69 Tue, 2013-12-31 10:16

Nagyon fincsi!
Nagyon aranyos hogy "rátehénkedünk" a fokhagymára,:))

tinci30
tinci30 Thu, 2012-06-07 16:15

Szia!
Ahogy megláttam a receptedet,rögtön felkeltette az érdeklődésemet.Na ma végre alkalmam nyilt megcsinálni de ahogy csináltam kicsit zavarba jöttem.A pestód az bolti volt?Azért kérdezem mert gyakorlatilag a pestón kívül a brokkoli ízesítése ugyan az volt mint a pestóé.Én itt találtam egy nagyon szupi pestó receptet,az megcsináltam és nem egy tk-al,hanem kb 2 ek-al tettem az olivába,abba alilahygmát,paradicsomot,oliva bogyót tettem és erre jött a brokkoli.Így szerintem sokkal egyszerűbb.Ezt leszámítva egyébként a pesto-brokkoli kombó tökéletes választás volt.párolt csirkelómellel ettem és iszonyat finom,laktató volt amellett h nem egy kalória bomba.Szóval köszi az ötletet,nagyon bejött,pár napíg biztos enni fogom:)))
Egyébként én 2 pesztót használok innen,az egyik piros pesztó a másik zöld.Ha kipróbálod,nem csalódsz benne.Én nagy adagot csinálok és eláll a hűtőben.
üdv tinci

222
brokkoli 500 g
feta sajt 200 g
lila hagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 1 közepes db
olajbogyó 30 db
pesto 1 teáskanál
oregánó 1 tk
olívaolaj 1 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint