r
Nosalty Logó

Brokkolisaláta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Brokkolisaláta 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

A tálaláshoz

Összesen 93 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

A tálaláshoz

Összesen 370 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

A tálaláshoz

Összesen 46 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    131 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    487 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    1134 micro
Összesen 93 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1161.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    302 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    355 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    267 micro
  • β-karotin
    1950 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    4535 micro
Összesen 370 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    572 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 46 Kcal

Hozzávalók

A salátához

A tálaláshoz

Elkészítés

A salátához

  1. Tegyük fel a brokkoliblansírozó vizet főni az ételízesítővel (vagy leveskockával), várjuk meg, amíg lobogva forr.
  2. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a brokkolit szedjük nagyobb rózsákra, a szárát hámozzuk meg (egészen a világoszöld részig, eltávolítva a fehér szálakat - így nem lesz fás, és a húsos szárrész is kitűnően használható), a paradicsomot kockázzuk fel.
  3. A lilahagymát tisztítás után vágjuk apróra, és sózzuk meg 1 teáskanál sóval, majd alaposan keverjük össze (mindenhol érje a só, így mire a brokkoli elkészül, a hagyma selymes, kellemes, enyhén csípős ízű lesz.)
  4. Ha a víz forr, tegyük bele a brokkolit, majd főzzük 8-10 percig (szűken mérjük, ne hagyjunk rá több időt!)
  5. Szűrjük le a brokkolit, majd várjuk meg, amíg meghűl (ezalatt elkészíthető a tartár és a magok pirítása).
  6. A kihűlt brokkolit szedjük apró rózsáira, a szárat karikázzuk fel, szórjuk meg a hagymával és a paradicsommal is, keverjük össze.
  7. Tálaláskor locsoljuk meg tartármártással, és szórjuk meg pirított magokkal, tört borssal.
  • Receptkönyvben: 450
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 47302
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 09.

Ajánló

A "profik" a blansírozás után jeges vízfürdőbe teszik a zöldséget, így megőrizve a roppanós állagát és a színét. Én nem alkalmaztam ezt a technikát, de így is finom maradt. Ha van maradék zöldség-, vagy húsalaplé, akkor abban blansírozzuk a brokkolit! Tartár nélkül is nagyon finom, így vegánok is elkészíthetik. A képen látható saláta házi tartárral, pirított (sótlan) napraforgómaggal és kesudióval készült.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Brokkolisaláta 2.
Receptműves 119 recept

Ebben a salátában az a különleges, hogy a brokkolit egy picit hőkezeljük (tényleg csak egy picit, hogy a vitamintartalmat megőrizzük!), az összes többi zöldséget pedig nyersen adjuk hozzá. A blansírozás (alapanyag főzése rövid ideig forró vízben) során előcsalogatjuk a brokkoli mélységesen gyönyörű zöld színét és jellegzetes ízét, ugyanakkor megtartjuk fogkemény, roppanós állagát. Ráadásul a brokkoli magas vitamin és ásványi anyag tartalmú, baktériumölő hatású, és a szervezet méregtelenítését is támogatja. Kell ennél több, hogy imádjuk ezt a salátát?

Hozzávalók

A salátához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek