r
Nosalty Logó

Brokkoli saláta pirítóssal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Brokkoli saláta pirítóssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 593 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 593 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 26 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2354.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    678 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    907 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1257.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    2
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1222 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    837 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    325 micro
  • β-karotin
    6019 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17199 micro
Összesen 593 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2354.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    678 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    907 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1257.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    2
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1222 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    837 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    325 micro
  • β-karotin
    6019 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17199 micro
Összesen 593 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 26 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit 5 percig pároljuk, szűrjük le, tegyük tálba.
  2. Az apróra vágott fokhagymát és a bazsalikomot kissé pirítsuk meg az oliván, majd adjuk hozzá a hagymát, és még 5-6 percig pároljuk.
  3. A többi hozzávalóval együtt adjuk a fűszeres hagymakeveréket a brokkolihoz, és forgassuk össze.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13363
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 31.

Ajánló

Pirítóssal és sajtchipssel tálaljuk.

Receptkategóriák

Rubint Réka Alakreform magazinjában olvastam ezt a saláta receptet. Kipróbáltam és nekem ízlett. Én vágtam hozzá egy kis lilahagymát. És eredetileg a sajtchips sem volt hozzá.

Hozzászólások (2)

Törölt felhasználó

Kedves Lindy, az a 2 fej fokhagyma nem sok egy kicsit? :)

Törölt felhasználó

Kedves Barbara! Igazad van, javítottam.Nem fej, hanem gerezd:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty

Így tedd el a lecsót nyáron, hogy egész évben együtt...

Ilyenkor nyárvégén szinte turbóra kapcsol a befőzési láz, a kert és a piac ontja magából a zöldségeket, gyümölcsöket, érdemes nekiállni a tartósításuknak, hogy aztán az év kevésbé gazdag hónapjaiban is élvezhessük a nyári ízeket. A lecsót is érdemes eltenni, most többféle módszert mutatunk, hogy hogyan.

Szekeres Dóra

További cikkek