r
Nosalty Logó

Brokkolis sertéskaraj Dubarry módra

Tomatotree
Brokkolis sertéskaraj  Dubarry módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hús elősütése

Besamel

578
Kalória
34.3g
Fehérje
24.4g
Szénhidrát
37.4g
Zsír
169.4g
Víz
154.3g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
5.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hús elősütése

Besamel

Összesen 578 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hús elősütése

Besamel

Összesen 2314 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hús elősütése

Besamel

Összesen 142 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    999.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    169.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1128 micro
Összesen 578 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    137.2 g

Zsír

  • Összesen
    149.6 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    617 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3999.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1029 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1589 mg
  • Nátrium
    1000 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    677.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    602 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    273 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    317 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    1194 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4511 micro
Összesen 2314 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

Hús elősütése

  1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és fél órára félretesszük.
  2. A brokkolit folyóvízzel lemossuk, a szárát levágjuk, és a rózsáit sós vízben félpuhára főzzük.
  3. Az olajat felforrósítjuk, a húst lisztbe forgatjuk, amibe őröltünk még borsot és szerecsendiót, majd a szeleteket mindkét oldalukon gyorsan kisütjük. Miután mind kisült, visszarakjuk a lábosba, és kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk.

Besamel

  1. A lisztet a vajon rózsaszínűre pirítjuk, majd hozzáöntjük a forró tejet, és csomómentesre elkeverjük. Hozzáöntjük a tejszínt, a tojássárgáját, és belenyomjuk a tömlős sajtot. A mártást sóval, borssal, őrölt szerecsendióval fűszerezzük.
  2. A puhára párolt hússzeleteket egy jénai tálban egymás mellé fektetjük. Elosztjuk rajta a brokkolirózsákat, ráöntjük a besamelt, és megszórjuk reszelt sajttal a tetejét.
  3. Közepesen meleg sütőben addig sütjük, amíg a sajt aranybarna színt kap. Steak burgonyával, krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Variációk egy témára...

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...