Brokkolis sertéskaraj Dubarry módra
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tomatotree
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
Hús elősütése
-
100g sertés rövidkaraj166 kcal
-
125g brokkoli26 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Besamel
-
8g vaj54 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
75g tej42 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
25g tömlős krémsajt45 kcal
-
13g edami sajt45 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
578
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
Hús elősütése
-
400g sertés rövidkaraj664 kcal
-
500g brokkoli104 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Besamel
-
30g vaj215 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
300g tej168 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
100g tömlős krémsajt180 kcal
-
50g edami sajt179 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
2314
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
Hús elősütése
-
24.8g sertés rövidkaraj41 kcal
-
31.1g brokkoli6 kcal
-
2.5g napraforgó olaj22 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Besamel
-
1.9g vaj13 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
18.6g tej10 kcal
-
6.2g főzőtejszín8 kcal
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
6.2g tömlős krémsajt11 kcal
-
3.1g edami sajt11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
142
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 34.3 g
Zsír
-
Összesen 37.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 999.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 257 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 397 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 169.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 298 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1128 micro
Összesen
578
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 137.2 g
Zsír
-
Összesen 149.6 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 617 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3999.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 1029 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 202 mg
-
Foszfor 1589 mg
-
Nátrium 1000 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 677.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 602 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 273 mg
-
D vitamin: 140 micro
-
K vitamin: 317 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 490 mg
-
Retinol - A vitamin: 500 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 1194 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4511 micro
Összesen
2314
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 280 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
Hús elősütése
-
50 dkg brokkoli
-
5 ek napraforgó olaj
-
2 púpozott ek finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Besamel
-
3 dkg vaj
-
3 dkg finomliszt
-
3 dl tej
-
1 dl főzőtejszín
-
1 db tojássárgája
-
10 dkg tömlős krémsajt
-
5 dkg edami sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
Hús elősütése
- A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és fél órára félretesszük.
- A brokkolit folyóvízzel lemossuk, a szárát levágjuk, és a rózsáit sós vízben félpuhára főzzük.
- Az olajat felforrósítjuk, a húst lisztbe forgatjuk, amibe őröltünk még borsot és szerecsendiót, majd a szeleteket mindkét oldalukon gyorsan kisütjük. Miután mind kisült, visszarakjuk a lábosba, és kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk.
Besamel
- A lisztet a vajon rózsaszínűre pirítjuk, majd hozzáöntjük a forró tejet, és csomómentesre elkeverjük. Hozzáöntjük a tejszínt, a tojássárgáját, és belenyomjuk a tömlős sajtot. A mártást sóval, borssal, őrölt szerecsendióval fűszerezzük.
- A puhára párolt hússzeleteket egy jénai tálban egymás mellé fektetjük. Elosztjuk rajta a brokkolirózsákat, ráöntjük a besamelt, és megszórjuk reszelt sajttal a tetejét.
- Közepesen meleg sütőben addig sütjük, amíg a sajt aranybarna színt kap. Steak burgonyával, krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 784
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 63
- Össznézettség: 61538
- Feltöltés dátuma: 2015. március 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Tomatotree
262 recept
Variációk egy témára...