Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolis-mascarponés rakott krumpli

Brokkolis-mascarponés rakott krumpli
Brokkolis-mascarponés rakott krumpli
88 perc / előkészület: 20 perc sütés: 68 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt készítettem ebédre. Egytálételnek is remek, de hús mellé adhatjuk köretként is. Egytálételként ez a mennyiség nyolc adag. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámolva 100 grammban 173 kalória van.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat és a hagymákat megtisztítjuk. A krumplit vékony karikákra vágjuk, a lilahagymát félkarikára szeleteljük. A brokkolit megtisztítjuk, és rózsáira szedjük. A bacont nagyobb darabokra vágjuk.
  2. A mascarponét, a főzőtejszínből 3,5 dl-t, 5 db tojást, a lereszelt fokhagymát, a leöblített zöldfűszereket aprítva összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. Egy tepsit kikenünk 1 ek olajjal, beletesszük a krumpli felét, majd erre a lilahagyma felét rakjuk, erre jön a fele a brokkolinak. A rétegeket enyhén sózzuk. A mascarponés mártásnak a felét elosztjuk rajta. Erre megint krumpli-lilahagyma-brokkoli-mártás következik. A tetejére tesszük a bacont.
  4. Alufóliával letakarva 200 fokos sütőben kb. 60 percig sütjük.
  5. Közben lereszeljük a füstölt sajtot, és összekeverjük az 1,5 dl főzőtejszínnel és a tejföllel.
  6. Ha megpuhult a krumpli (én villával ellenőriztem), akkor a tetejére elosztjuk a sajtos szószt, és visszatolva a sütőbe pirosra sütjük a tetejét (ez kb. 5-8 perc).
  7. Melegen tálaljuk egytálételként vagy feltétként húst kínálhatunk mellé.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x37 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 205
elküldve: 6
receptkönyvben: 64
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

rakott krumpli másképp, zöldséges rakott krumpli, mascarponés rakott burgonya

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gazcsi
gazcsi Tue, 2015-02-10 18:43

Köszönöm a gyors választ, kipróbálom. Remélem olyan finom lesz, mint amilyennek várom.
Üdv. gazcsi

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Tue, 2015-02-10 19:11

Kedves Gazcsi! Remélem, hogy Nektek is annyira fog ízleni mint nekünk! Jó sütést-főzést, és kellemes estét kívánok! Üdvözlettel:Kinga

gazcsi
gazcsi Mon, 2015-02-09 23:43

Nyersen kell akkor a brokkolit és a krumplit is beletenni és ez a mennyiség bő egy óra alatt meg is sül?

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Tue, 2015-02-10 07:38

Szia Gazcsi! Igen, nyersen teszem bele. A krumplit vékonyra vágom, a brokkolit is rózsáira szedem. A receptbe írtam, hogy én a villával azért megnézem, hogy már megpuhult-e a krumpli, mert a krumplik sem egyformán puhulnak meg. És bő óra alatt kb:70 perc alatt megfő-megsül ebben a mascarponés-tejszínes finom szószban.
Szép napot! Üdvözlettel:Kinga

791
burgonya 2 kg
brokkoli 2 közepes db
lila hagyma 2 nagy db
mascarpone 50 dkg
főzőtejszín 5 dl
bacon 20 dkg
füstölt sajt 15 dkg
tojás 5 db
tejföl 14 dkg
fokhagyma 2 gerezd
snidling 1 csokor
petrezselyem 1 csokor
kapor 1 csokor
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek