r
Nosalty Logó

Brokkolis-feta sajtos frittata

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Brokkolis-feta sajtos frittata
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 603 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1205 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    774 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3221.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    610 mg
  • Nátrium
    2112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    652 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2985 micro
Összesen 603 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72 g

Zsír

  • Összesen
    90.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6443.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    706 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1219 mg
  • Nátrium
    4223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    627.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    811 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    337 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    1219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    701 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1305 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5970 micro
Összesen 1205 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    602 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Szükségünk lesz egy olyan edényre, amelyet a gáztűzhelyen/főzőlapon és a sütőben egyaránt használhatunk. Ez lehet egy nyeles lábas, egy sima lábas, lényeg, hogy kicsit magasabb legyen a fala és lehessen mind a tűzhelyen, mind a sütőben használni.
  2. Az edényben hevítsünk egy kis zsírt, ezen fonnyasszuk meg az apróra vágott hagymát, dobjuk rá a bacont és alaposan pirítsuk le. Tegyük félre.
  3. A brokkolit mossuk meg, szedjük rózsáira, és lobogó vízben főzzük félpuhára. Szűrjük le, öblítsük le, és késes aprítógépben vagy botmixer segítségével teljesen pürésítsük.
  4. Üssük hozzá egyenként a tojásokat, ízesítsük sóval, borssal, petrezselyemmel, és a feta sajtot is adjuk hozzá, keverjük jó habosra.
  5. Tegyük vissza a tűzre a bacont, öntsük rá a tojásos masszát, és közepes lángon süssük addig, míg a széle el nem kezd megsülni. Ezután az edényt tegyük az előmelegített sütőbe, és addig süssük, míg teljesen szilárd lesz a massza és már nem remegős.
  6. Miután kihűlt, borítsuk egy nagy tányérra és mint egy pizzát, szeleteljük fel. Adjunk mellé friss salátát vagy frissen sült péksüteményt. Szórjuk meg a rukkolával és az olajbogyóval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3353
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brokkolis-feta sajtos frittata
Szofika 104 recept

Finom, egészséges ebéd vagy vacsora a frittata (sütőben sült olasz omlett). Tegyünk bele bármilyen zöldséget, húst, sajtot, fűszert. Íme egy nagyon zöld verzió.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek