Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-medvehagymás tojásrántotta

Gombás-medvehagymás tojásrántotta
Gombás-medvehagymás tojásrántotta
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósomtól tanultam a gombás tojás receptjét, ez pedig az általam továbbfejlesztett változata.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

A medvehagymát snidlinggel, zöldhagyma szárával is helyettesíthetjük. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Annyi vízzel, amennyi épp ellepi, feltesszük főni, és kislángon, fedő nélkül puhára főzzük. Ezután leszűrjük. 
  2. A hagymát kockákra vágjuk, majd a vajon megfuttatjuk. Hozzátesszük az apróra vágott medvehagymát és a leszűrt gombát, és az egészet kevergetve együtt dinszteljük. Sóval és delikáttal ízesítjük
  3. A tojásokat egy tálban felverjük, majd a hagymás gombára öntjük, és készre sütjük, ahogyan a rántottát szoktuk.
  4. Friss puha kenyérrel, és nyáron kovászos uborkával, télen csemegeuborkával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 603
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

gombás tojás medvehagymával, rántotta gombával és medvehagymával, gombás rántotta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

224
csiperkegomba 15 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
medvehagyma 1 csokor
tojás 6 db
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
vaj 1 ek