r
Nosalty Logó

Brokkolis-csirkés tésztatorta

mumuska
Brokkolis-csirkés tésztatorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

593
Kalória
35.9g
Fehérje
60.5g
Szénhidrát
21.3g
Zsír
103g
Víz
107g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 593 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2373 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1084.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    103 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 593 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.8 g

Zsír

  • Összesen
    85.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4338.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    1246 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1605 mg
  • Nátrium
    929 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    241.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    412.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    653 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    726 micro
  • Kolin:
    334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    608 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    533 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1764 micro
Összesen 2373 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 178 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát sós, olajos vízben megfőzzük. Közben a csirkemellet felcsíkozzuk, és pici olajon sóval, frissen őrölt borssal megpirítjuk.
  2. A brokkolit blansírozzuk. (Ha fagyasztott, akkor ezt a lépést kihagyjuk.)
  3. A vajban megpirítjuk a lisztet, majd hozzáöntjük a tejet. Folyamatos keverés mellett felforraljuk, besűrítjük. Ízesítjük sóval, borssal.
  4. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük a tésztát. Erre jön a csirkemell, végül pedig a brokkoli. Leöntük a besamelmártással, és reszelt sajttal megszórjuk.
  5. Előmelegített sütőben megpirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A férjem nem szereti sem a karfiolt, sem a brokkolit, viszont annál inkább a húst és a sajtot. Ebben a receptben minden megvan, így sikerül egy kis brokkolit is csempészni az étrendjébe. Első kóstolás után kérdeztem Tőle, hogy hogyan ízlik. Azt válaszolta, hogy "jó ez a brokkoli, csak legyen hozzá hús, meg sajt!" Azóta is fent van az étlapon.

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek