r
Nosalty Logó

Gombás tojás füstölt hússal

Ági78
Gombás tojás füstölt hússal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

505
Kalória
27.4g
Fehérje
7.2g
Szénhidrát
41g
Zsír
226.3g
Víz
512.6g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 505 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1012 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    513 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1494.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    946 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    226.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    610 micro
Összesen 505 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    82 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1025 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2989.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    719 mg
  • Nátrium
    1891 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    452.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    778 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    213 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    766 mg
  • Retinol - A vitamin:
    770 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1219 micro
Összesen 1012 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat felütjük, elhabarjuk a tejszínnel. A füstölt húst felszeleteljük, majd csíkokra vágjuk.
  2. A gombát, vöröshagymát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük.
  3. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, rátesszük a csíkokra vágott húst, és elkezdjük pirítani. Mikor színt kapott, rátesszük a hagymát, és addig pirítjuk, míg üvegesedni kezd. Ekkor rátesszük a gombát.
  4. Átforgatjuk; a gomba 1-2 perc után levet ereszt, azt elpároljuk. Addig sütjük, míg a gomba szép színt nem kap.
  5. A tojáshoz adunk sót (a sóval óvatosan bánjunk, mert a füstölt hús is sós), borsot, elkeverjük, majd a gombára öntjük. Óvatosan kevergetve inkább forgatva készre sütjük.
  6. Forrón tányérokra szedve friss kenyérrel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 10 p

Kedves barátainktól kaptunk házi füstölt húst. Egy "csinos" kis hasáb volt, míg el nem falatoztuk a nagy részét. :) Ezért gondoltam, hogy míg van belőle, készítek vele valamit. Egy laktató reggeli gombával és tojással. A sütés klasszul kihozta az amúgy is finom ízét. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...