Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehér csokis répatorta

Fehér csokis répatorta
Fehér csokis répatorta
85 perc / előkészület: 30 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sági Szilárd receptje alapján készítettem el a tészta alapot, kicsi változtatással. A fehér csokit azért gondoltam a tetejére, hogy azok is kedvet kapjanak a répatorta megkóstolásához, akik esetleg idegenkednének tőle:).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat a cukor kétharmad részével (kb. 13,3 dkg kristálycukor) kihabosítjuk.
  2. A tojásfehérjékhez hozzáadjuk a maradék egyharmad rész cukrot (kb. 6,7 dkg kristálycukor) és a sütőport, majd azt is habbá verjük.
  3. Végül összekeverjük a két habot, és óvatosan beleforgatjuk a lisztet és az 5 dkg porcukrot. Ezzel megkaptuk a piskótatésztát.
  4. Belekeverjük a reszelt sárgarépát, az őrölt diót, a narancshéjat, a szegfűszeget, a fahéjat és a citromlevet.
  5. A tésztát megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kellően megsült-e a tészta.
  6. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, elkészítjük a mázat.
  7. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét. Ha kihűlt a tészta, a tetejére öntjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 521
elküldve: 6
receptkönyvben: 189
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Szikra

Mióta szakács: 2010.09.12.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

répatorta, csokis répaszelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1227
tojás 4 db
sárgarépa 30 dkg
cukor 20 dkg
porcukor 5 dkg
finomliszt 8 dkg
sütőpor 1 csomag
dió 25 dkg
szegfűszeg 0 ízlés szerint
fahéj 1 kk
narancshéj 1 narancsból nyert
citromlé 1 kk
fehér csokoládé 30 dkg