r
Nosalty Logó

Fehér csokis répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szikra
Fehér csokis répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1227 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4909 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 346 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    69.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1861.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    787 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.6 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    642 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    2321 micro
  • β-karotin
    5538 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 1227 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.9 g

Zsír

  • Összesen
    279.1 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    783 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7446.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1946 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    3148 mg
  • Nátrium
    1686 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    554.5 g
  • Cukor
    447 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2570 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    787 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22151 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1695 micro
Összesen 4909 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    654 micro
  • β-karotin
    1560 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat a cukor kétharmad részével (kb. 13,3 dkg kristálycukor) kihabosítjuk.
  2. A tojásfehérjékhez hozzáadjuk a maradék egyharmad rész cukrot (kb. 6,7 dkg kristálycukor) és a sütőport, majd azt is habbá verjük.
  3. Végül összekeverjük a két habot, és óvatosan beleforgatjuk a lisztet és az 5 dkg porcukrot. Ezzel megkaptuk a piskótatésztát.
  4. Belekeverjük a reszelt sárgarépát, az őrölt diót, a narancshéjat, a szegfűszeget, a fahéjat és a citromlevet.
  5. A tésztát megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kellően megsült-e a tészta.
  6. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, elkészítjük a mázat.
  7. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét. Ha kihűlt a tészta, a tetejére öntjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 24044
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehér csokis répatorta
Szikra 7 recept

Sági Szilárd receptje alapján készítettem el a tészta alapot, kicsi változtatással. A fehér csokit azért gondoltam a tetejére, hogy azok is kedvet kapjanak a répatorta megkóstolásához, akik esetleg idegenkednének tőle:).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!