Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brandys gesztenyekrémleves

Brandys gesztenyekrémleves
Brandys gesztenyekrémleves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tovább folytatódik a konyhámban a "gesztenye-parádé", hiszen gesztenyéből sosem elég. Annyira sokarcú, s minden, ami készül belőle annyira finom, hogy jelenleg még nem látom, hol van a gesztenye ötletsorozat vége.

Most jöjjön egy különleges leves, ami nem édes, ahogy azt már megszokhattuk a gesztenyelevestől, de nagyon-nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vagy vegyünk egy csomag előfőzött gesztenyét, vagy pedig a 30 dkg gesztenyének bevágjuk a tetején, s kb. 20 perc alatt közepes lángon megfőzzük, és megpucoljuk őket.
  2. Ezután a húslevesbe beletesszük a gesztenyéket és az apróra vágott szárzellert, s elkezdjük főzni 20 percig. Eközben az almát megpucoljuk, felszeleteljük, és a vajon a barna cukorral megkaramellizáljuk, majd ezt is a leveshez tesszük.
  3. Amikor eltelt a 20 perc, kézi botmixerrel összepépesítjük, és hozzáadjuk a brandyt. Kb. 5 percig főzzük, hogy az alkohol nagy része elpárologjon belőle. Ha eltelt az 5 perc, elzárjuk alatta a tüzet, s folyamatos keverés közben hozzáöntjük a tejszínt. Ekkor beleteszünk ízlés szerint borsot – én kb. 1 bő késhegynyit szoktam -, s megkóstoljuk, kell-e bele egy kevés só.
  4. Pirított fenyőmaggal tálaljuk. Ha jobban ki akarjuk hozni a fenyőmag ízét, nagyon kicsit sózzuk és borsozzuk meg, s öntsünk hozzá egy kevés olívaolajat, majd így pirítsuk meg.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 525
elküldve: 0
receptkönyvben: 87
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes gesztenyeleves, olasz leves gesztenyéből, gesztenyekrémleves brandyvel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2012-11-14 19:40

Hű, ez aztán nem semmi! Egy igazi különlegesség gourmand-oknak. :) Irtó kíváncsivá tettél.
Gratulálok a recepthez, no meg a szépséges képhez is!
Üdvözlettel: Fahéj

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2012-11-14 20:02

Az egyértelmű, hogy kipróbálom. Ki se bírnám a kíváncsiságtól, ha ki nem próbálnám... :))

363
gesztenye 30 dkg
alaplé 1 l
halványító zeller 1 közepes szár
alma 0.5 nagy db
brandy 2 ek
vaj 6 dkg
barna cukor 2 ek
főzőtejszín 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fenyőmag 2 teáskanál