Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsós tokány

Borsós tokány
Borsós tokány
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt édesanyámtól tanultam meg. Sokszor főzök ilyet, mindenki szereti, gyerekek és felnőttek egyaránt.

hozzávalók / 6 adag

Az elősütéshez

A főzéshez

ajánlat

Rizzsel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk lisztbe, majd kevés olajon elősütjük mind 2 oldalát (1-1 perc) magas lángon.
  2. Az olajat, amiben sütöttük a húst, beletesszük egy közepes nagyságú edénybe, kipótoljuk további fél dl olajjal, 2 púpozott ek lisztet teszünk bele, majd zsemle barnára pirítjuk, végül belenyomjuk a 4 gerezd fokhagymát és további fél percig.
  3. Lehúzzuk a lángról (máskülönben keserű lesz), 2 kk pirospaprikát és a sűrített paradicsomot hozzákeverjük, visszatesszük a tűzre, hozzákeverünk 1 dl vizet illetve a zöldborsót a levével együtt, elkeverjük, és beletesszük az elősütött húst.
  4. Időszakos kevergetés mellett addig főzzük, míg a hús megpuhul, közben vízzel lehet pótolni, ha nagyon elpárologna, érdemes fedőt használni.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 135 805
elküldve: 22
receptkönyvben: 637
elkészítve: 67/74
Facebookon megjelent: -

szakács

MsPetra

Mióta szakács: 2012.12.17.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldborsós sertéstokány, sertéstokány zöldborsóval, borsós sertéstokány

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Shazzer
Shazzer Sun, 2016-10-23 19:19

Elkészítettem csirkemellből, kiváló lett, igazi hagyományos, magyaros étel :) És ami nekem fontos volt: tej és tojásmentes ;) Köszönöm a receptet!

palszaboa
palszaboa Tue, 2015-01-27 23:06

kisebb módosításokkal, és csirkehúsból készítettem. finom volt, köszönjük! :)

nikigulyi
nikigulyi Sun, 2014-02-09 22:35

A borsót inkább a vége felé kéne beletenni, mert így péppé fő, de amúgy nagyon finom lett köszönjük! :)

MsPetra
MsPetra / MsPetra Tue, 2014-02-11 11:55

Nekem még nem főtt szét a borsó eddig, de persze, később is bele lehet tenni... Örülök, hogy ízlett, egészségetekre! :)

drien78
drien78 Thu, 2014-01-09 10:25

Megcsináltam karajból,de nekem sajnos nem főtt meg rendesen.Pedig elő is sütöttem,és utána legalább 1 órát főztem.Vajon csirkemellből is finom lehet?Amúgy ízre nagyon finom lett:)

MsPetra
MsPetra / MsPetra Fri, 2014-01-10 10:03

Sztem abból is finom lesz, csak kicsit szárazabb... Örülök, hogy ízlik! Egészségetekre! :)

Gaia85
Gaia85 Fri, 2013-10-11 12:29

Én nem tudom, de ez valami isteni!! Nagyon köszönöm a receptet! Bár én másképp ismertem a borós tokányt, de ezek után csak így fogom készíteni. :D

MsPetra
MsPetra / MsPetra Sun, 2013-03-17 22:45

Elképzelhető, hogy nem egy az ízlésvilágunk, ez rendjén is van! Eddig mindenkinek ízlett, a kivétel, erősíti a szabályt! Köszönöm a hozzászólást! :)

beus1985
beus1985 Sun, 2013-03-17 21:49

Lehet, hogy én rontottam el, de nekem nem jött be. Nekem túl sok volt a sűrített paradicsomos "öntet", pedig a kis méretű dobozosat használtam, igyekeztem több fokhagymával kompenzálni a kellemetlen ízt, de másoknak sok sikert, és a kiötlőnek is sok sikert a további munkálkodáshoz.

472
sertés rövidkaraj 60 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 15 dkg
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 2 kk
sűrített paradicsom 100 g
fokhagyma 4 gerezd
zöldborsó 400 g
víz 1 dl
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint