r
Nosalty Logó

Borsos lazac majonézes jégsalátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zsuzsamama56
Borsos lazac majonézes jégsalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Körethez

Lazachoz

Összesen 835 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Körethez

Lazachoz

Összesen 1672 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Körethez

Lazachoz

Összesen 124 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2718.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    538 mg
  • Nátrium
    1797 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1076 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1159 micro
Összesen 835 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.4 g

Zsír

  • Összesen
    125 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5436.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1076 mg
  • Nátrium
    3595 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    918.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    856 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    370 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    674 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2152 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2319 micro
Összesen 1672 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Körethez

Lazachoz

Elkészítés

Körethez

  1. A lazacot 4 felé vágjuk, és megmossuk, letisztítjuk. Megtörölgetjük, és enyhén besózzuk, majd az őrölt színes borssal bedörzsöljük (fehér, fekete, zöld és rózsabors). 20 percig hagyjuk állni.
  2. Majd a vajat felhevítjük serpenyőben, és a lazac mindkét oldalát 5 percig átsütjük.
  3. A salátát megmossuk és leszárítjuk, majd apróra vágjuk. Az újhagymát tisztítás után felkarikázzuk.
  4. A majonézt és a tejfölt a sóval, borssal, mustárral, mézzel, citromlével kikeverjük, és a saláta-hagyma keverékével lazán összekeverjük.
  5. Azonnal tálaljuk. A meleg hal mellé párolt rizst kínálunk köretnek, citromkarikával díszítve.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2746
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borsos lazac majonézes jégsalátával
Zsuzsamama56 322 recept

Sajnos a lazac is a drága halak közé tartozik, de néha megengedhetjük magunknak, hogy megvegyük, hiszen nagyon egészséges, és az fontos számunkra! Legyen vasárnap, ünnepnap, mindig készül belőle valami finomság. Íme egy egyszerű recept.

Hozzávalók

Körethez

Lazachoz

Címlapról ajánljuk

15 elragadó gasztro- és szakácskönyv karácsonyi ajándék gyanánt

A 2024-es év legújabb gasztrogyöngyszemeit hoztuk el nektek, hogy mesés ajándékkal lephessétek meg a főzés és az ételek iránt érdeklődő szeretteiteket. Ez az év is jócskán bővelkedett klasszikus és újító, egyszerűbb és tapasztalatot igénylő, évszakokon átívelő és alkalmi, csak süteményeket és mindenféle fogást összegyűjtő receptkönyvekben. Hogy nektek már ne kelljen sokat böngészni, mi összegyűjtöttük az idei év legjobb gasztro- és szakácskönyveit.

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...