Borsodi buzogányos máglya (szalonnás csirkecomb)
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Borsodi Buzogányos Máglya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
185 kcal
-
262 kcal
-
60g darált sertéshús109 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
11g zsemle29 kcal
-
40g tej22 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
18g lilahagyma7 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
980
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
1250g csirkecomb1391 kcal
-
300g sütnivaló kolbász927 kcal
-
200g mangalica szalonna1310 kcal
-
300g darált sertéshús546 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
54g zsemle147 kcal
-
200g tej112 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
4906
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
48.2g csirkecomb54 kcal
-
11.6g sütnivaló kolbász36 kcal
-
7.7g mangalica szalonna51 kcal
-
11.6g darált sertéshús21 kcal
-
3.9g zsemlemorzsa15 kcal
-
2.1g zsemle6 kcal
-
7.7g tej4 kcal
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
3.5g lilahagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
189
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.4 g
Zsír
-
Összesen 74.5 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1663.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 516 mg
-
Nátrium 884 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 206.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
980
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 242.2 g
Zsír
-
Összesen 372.4 g
-
Telített zsírsav 122 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 158 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 1157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8317 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 279 mg
-
Kálcium 694 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 303 mg
-
Foszfor 2580 mg
-
Nátrium 4419 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.7 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1034.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 196 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 74 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 699 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 634 micro
Összesen
4906
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 320.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 170 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 39.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
189
kcal
Hozzávalók
-
5 db csirkecomb
-
200 g mangalica szalonna
-
30 dkg darált sertéshús
-
100 g zsemlemorzsa
-
1 db zsemle
-
2 dl tej
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 közepes fej lilahagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
chili ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkecombokat sóval, borssal és ízlés szerinti fűszerekkel beszórjuk, félretesszük.
- A zsemlét tejbe áztatjuk, és amíg ázik, megpirítjuk az apróra vágott hagymát.
- Ezután a tejes zsemlét kifacsarjuk, majd összekeverjük a darált sertéshússal, a pirított hagymával, mehet bele a három összetört fokhagyma, a só, bors, kömény, meg az összevágott petrezselyem.
- Az összegyúrt fasírtból egyetlen, nagy pogácsát készítünk. Ez az alapkő, ami köré minden épülhet.
- Jöhet a szalonna! Felszeleteljük, beirdaljuk és kisütjük szép kakastaréj formára. Fontos, hogy a bőrével együtt süljön!
- Most, hogy mindent “előkészítettünk”, egy tepsit kikenünk a szalonna zsírjával, ebbe helyezzük a fasírtpogácsát, köré rakjuk a kolbászokat és a tetejére a csirkecombokat. Sütőbe tesszük 150 fokon 40 percre.
- Egy edényben olajat melegítünk, és amíg melegszik, a lila hagymát bevágjuk nyolcfelé úgy, hogy teljesen nem vágjuk át.
- Az enyhén megnyitott hagymát bőségesen lisztezzük, és forró olajban ropogósra sütjük. (De ez már tényleg opcionális.)
- Az elkészült húst tálra komponáljuk, ráhelyezzük a taréjokat, (középre a sült lila hagymát,) majd megszórjuk karikára vágott chilivel és a maradék petrezselyemmel, hogy kapjon egy kis friss, zöldséges színt.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1638
- Feltöltés dátuma: 2022. április 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Borsodi Buzogányos Máglya
1 recept