r
Nosalty Logó

Borsodi buzogányos máglya (szalonnás csirkecomb)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Borsodi Buzogányos Máglya
Borsodi buzogányos máglya (szalonnás csirkecomb)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 980 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4906 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    74.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1663.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 980 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.2 g

Zsír

  • Összesen
    372.4 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8317 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    694 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    2580 mg
  • Nátrium
    4419 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1034.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    699 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    634 micro
Összesen 4906 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat sóval, borssal és ízlés szerinti fűszerekkel beszórjuk, félretesszük.
  2. A zsemlét tejbe áztatjuk, és amíg ázik, megpirítjuk az apróra vágott hagymát.
  3. Ezután a tejes zsemlét kifacsarjuk, majd összekeverjük a darált sertéshússal, a pirított hagymával, mehet bele a három összetört fokhagyma, a só, bors, kömény, meg az összevágott petrezselyem.
  4. Az összegyúrt fasírtból egyetlen, nagy pogácsát készítünk. Ez az alapkő, ami köré minden épülhet.
  5. Jöhet a szalonna! Felszeleteljük, beirdaljuk és kisütjük szép kakastaréj formára. Fontos, hogy a bőrével együtt süljön!
  6. Most, hogy mindent “előkészítettünk”, egy tepsit kikenünk a szalonna zsírjával, ebbe helyezzük a fasírtpogácsát, köré rakjuk a kolbászokat és a tetejére a csirkecombokat. Sütőbe tesszük 150 fokon 40 percre.
  7. Egy edényben olajat melegítünk, és amíg melegszik, a lila hagymát bevágjuk nyolcfelé úgy, hogy teljesen nem vágjuk át.
  8. Az enyhén megnyitott hagymát bőségesen lisztezzük, és forró olajban ropogósra sütjük. (De ez már tényleg opcionális.)
  9. Az elkészült húst tálra komponáljuk, ráhelyezzük a taréjokat, (középre a sült lila hagymát,) majd megszórjuk karikára vágott chilivel és a maradék petrezselyemmel, hogy kapjon egy kis friss, zöldséges színt.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1638
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Borsodi Buzogányos Máglya 1 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...