r
Nosalty Logó

Pácolt sült csirke Cecil konyhájából

Cecil
Pácolt sült csirke Cecil konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

653
Kalória
48.5g
Fehérje
1.4g
Szénhidrát
49.2g
Zsír
181.9g
Víz
191.3g
Koleszterin
300.4mg
Élelmi rost
287.8mg
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 653 kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2611 kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1764.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    1235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    181.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 653 kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194 g

Zsír

  • Összesen
    196.9 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7058.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1570 mg
  • Nátrium
    4938 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    727.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    627 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 2611 kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

  1. Az egész csirkét a hátára fektetjük, levágjuk a püspökfalatját, majd a gerinc mellett ollóval végig vágjuk, egészen a nyakáig. Ezután a csirkét visszafordítjuk, a mellénél megroppantjuk, hogy szépen lelapuljon, majd a szárnyakat benyomjuk a combok alá.
  2. Sózzuk, és a páclé hozzávalóit összekeverjük. Jól bedörzsöljük vele a csirkét mindkét oldalán. Betesszük egy sütőtálba, amiben majd megsütjük, lefedjük, és 10-12 órára hűtőbe tesszük, lehetőség szerint legalább egyszer átfordítjuk.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és 1,5 óra alatt megsütjük a csirkét, néha meglocsoljuk a páclével. Félidőben levesszük a fedőt, hogy a bőrös rész ropogósra süljön.
  4. Tálalásig 10 percet pihentetjük. Salátával tálaljuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Gyakran készítek sült csirkét a családnak, általában tanyasi csirkéből. Fűszerezése ilyenkor minimális, só, frissen őrölt bors és egész fokhagymagerezd. Most viszont egy nem sok napfényt látott szárnyast kaptam, amit előző nap bepácoltam: A végeredmény egy nagyon puha, omlós sült lett, amit csak salátával tálaltam. Bármilyen idényzöldség tökéletes!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek