Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Boros pácban érlelt sertéshús

Boros pácban érlelt sertéshús
Boros pácban érlelt sertéshús
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Julia Child rajongóként imádom a szakácsikon ételeit. Ez egy könnyen elkészíthető, de annál finomabb étel. Hozzá mindenképpen fokhagymás burgonya dukál.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha a húst hűtőbe tesszük, a következők a kötelező minimum pácolási idők, számoljunk! Oldalas vagy steak (karaj és szeletelt húsok): minimum 2 óra, de jobb a 6-12 óra. Szűzpecsenye vagy tarja: minimum 6, de inkább 24 óra ajánlott. Friss sonka: minimum 2 nap, de 4-5 nap a legkedvezőbb.
  2. Ezt a pácot elkészíthetjük oldalashoz, steakhez, tarjához, de általában friss sonkához is ajánlott. Ez a pác jó vastagabb húsokhoz, a 2-4 napos pácolásokhoz. Hasonló jelleget kölcsönöz a húsnak, mint ha vaddisznót ennénk. 
  3. Megjegyzés: Ha a sertést több, mint 3 napig pácoljuk, akkor a hagymát, fokhagymát, répát nagyon lassú tűzön kicsit főzzük meg, mielőtt elkezdenénk a sütést.
  4. Sózzuk meg a sertéshúst. Az összes többi hozzávalót egy tálban keverjük össze. A tálban forgassuk meg a húsokat, és a hús fajtájától függően tegyük a hűtőbe pihentetni.
  5. Sütés előtt vegyük ki a pácból, csepegtessük le, és szárítsuk meg papírtörlővel. 
  6. 1 óra sütés kellett az én csontos karajaimnak. Én a pácot is hozzáadtam, és így sütöttem közepes lángon kétszer fordítva.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 253
elküldve: 16
receptkönyvben: 225
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Boldog Kukta

Mióta szakács: 2012.07.16.
8 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pácolt sertéshús Julia Child receptje alapján, fehérborban pácolt sertéskaraj, fűszeres sertéshús

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

705
sertéshús 1.35 kg
1 ek
fehérbor 2.2 dl
fehérborecet 1 dl
olívaolaj 4 ek
fokhagyma 3 gerezd
sárgarépa 11 dkg
vöröshagyma 11 dkg
bors 0.5 tk
babérlevél 2 db
kakukkfű 1 tk
bazsalikom 0.25 teáskanál
koriander 5 szál