r
Nosalty Logó

Boros pácban érlelt sertéshús

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Boros pácban érlelt sertéshús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 705 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2819 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 145 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2251.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    760 mg
  • Nátrium
    1248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    851 micro
  • β-karotin
    2036 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 705 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    291 g

Zsír

  • Összesen
    144.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    864 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9006.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    360 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    3042 mg
  • Nátrium
    4991 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1413.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    847 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    3404 micro
  • β-karotin
    8144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 2819 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    175 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 145 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha a húst hűtőbe tesszük, a következők a kötelező minimum pácolási idők, számoljunk! Oldalas vagy steak (karaj és szeletelt húsok): minimum 2 óra, de jobb a 6-12 óra. Szűzpecsenye vagy tarja: minimum 6, de inkább 24 óra ajánlott. Friss sonka: minimum 2 nap, de 4-5 nap a legkedvezőbb.
  2. Ezt a pácot elkészíthetjük oldalashoz, steakhez, tarjához, de általában friss sonkához is ajánlott. Ez a pác jó vastagabb húsokhoz, a 2-4 napos pácolásokhoz. Hasonló jelleget kölcsönöz a húsnak, mint ha vaddisznót ennénk.
  3. Megjegyzés: Ha a sertést több, mint 3 napig pácoljuk, akkor a hagymát, fokhagymát, répát nagyon lassú tűzön kicsit főzzük meg, mielőtt elkezdenénk a sütést.
  4. Sózzuk meg a sertéshúst. Az összes többi hozzávalót egy tálban keverjük össze. A tálban forgassuk meg a húsokat, és a hús fajtájától függően tegyük a hűtőbe pihentetni.
  5. Sütés előtt vegyük ki a pácból, csepegtessük le, és szárítsuk meg papírtörlővel.
  6. 1 óra sütés kellett az én csontos karajaimnak. Én a pácot is hozzáadtam, és így sütöttem közepes lángon kétszer fordítva.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 16991
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Julia Child rajongóként imádom a szakácsikon ételeit. Ez egy könnyen elkészíthető, de annál finomabb étel. Hozzá mindenképpen fokhagymás burgonya dukál.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek